Dienstag, 6. August 2013

Paracelsuksen jäljillä

Olen kuurilla, spagyrisellä puhdistuskuurilla, jonka pitäisi poistaa myrkkyjä ruumiistani. Kuuden viikon aikana joudun juomaan joka päivä 1,5 litraa vettä, johon on sekoitettu 240 tippaa yrttiuutteita, jotka (muka) saavat kuntoon maksan, munuaiset, ihon, lymfasysteemin, aineenvaihdunnan jne.  Tämä perustuu Paracelsuksen ideoihin, hän keksi myös nimen spagyrinen, joka tulee kreikan sanasta spao eli erottaa ja ageiro eli yhdistää. Kuurin aikana ei saa syödä makeaa eikä juoda alkoholia ja kuuden viikon päästä olen kuin uusi ihminen. Nesteen juominen ei ole ongelma, sillä maku ei ole paha, se maistuu melkein vain vedelle, mutta aika työlästä on tippojen laskeminen, mutta nyt olen löytänyt toimivan systeemin ja pysyn tippojen kanssa laskuissa mukana.
Allumies on matemaattis-luonnontieteellisen osakunnan kasvatteja eikä usko tuollaiseen hölynpölyyn (mikä ihana sana suomen kielessä), mutta minä kokeilen, ei kai nuo tipat ainakaan tapa.


Kommentare:

 1. Allu, kukin tulee autuaaksi tavallaan;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niinpä, vaikka en nyt tiedä, tekeekö tämä autuaaksi.

   Löschen
  2. Eihän sitä koskaan tiedä...toivossa on hyvä elää;)

   Löschen
 2. Niin, onhan tuo runsas veden juominen ihan hyvä asia, varsinkin näin helteellä! (Toteaa tässä eräs aikoinaan monta terveyspaastoa ja puhdistuskuuria läpikäynyt tyyppi).

  AntwortenLöschen
 3. Antworten
  1. Kuuluuko etnologit siihen samaan poppooseen?

   Löschen
  2. Eivät kaikki eivätkä aina ja onhan minuunkin kokeiltu kansanparantajien hoitoja jo lapsena. Ja auttaahan se placebokin usein. :)

   Löschen
  3. Varmasti hyvin usein placeboeffekt, mutta ihan sama se on, pääasia, että paranee.

   Löschen
  4. Helena, sää heikennät Allun uskoa asiaan ja tässä se asiaan uskominen on hirveän tärkeää;)

   Löschen
  5. ehei Allun usko ole tässä minusta kiinni! Juonhan mieki inkivääriä ja vihreää teetä. 😇

   Löschen
  6. Kyllähän kasveista tehdään niin paljon lääkkeitä, miksi siis nämä kasvirohdot eivät voisi saada jotain kropassani aikaan.

   Löschen
  7. Toivottavasti positiivista! :)

   Löschen
 4. Niinhän sitä sanotaan ettei tippa tapa, mutta tuossa on aikamoinen määrä tippoja. Tiedä häntä sitten. Ehkä jo pelkästään sillä makean ja alkoholin pois jättämisellä saisi vastaavia tuloksia. Entä se pyöräretki, jatkuuko kuuri reissun aikana vai onko jo ohi? Kuusi viikkoa on kyllä aika pitkä aika.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teoriassa voisin sitä tehdä pyöräretkelläkin, kun sieltä löytyy vaikka kuinka paljon pusikkoja eikä tarvitsis etsiä vessaan, mutta aloitin kuurin niin, että lopetan just sitten kuun lopussa. Mun tuttava laihtui tuon kuurin aikana 10kg, mä olen lihonut kilon puoli. Hän syö normaalisti paljon makeaa ja juo enemmän alkoholia.

   Löschen
 5. Hmmm,kuulostaapa mielenkiintoiselta,pitääkin googlata tuo. Mutta kauhea määrä tippoja!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Englanniksi voisi löytyä etsimällä "spagyric tinctures"

   Löschen
 6. Super Allu! Se on ok, että Allumies on kriittinen. Minulla on mitä parhaita kokemuksia kasveista eri tavalla eristettyjen lääkeaineiden käytöstä mm.tiettyihin kroonisiin vaivoihin.Kotilääkärini ei vuosien mittaan ole minusta paljon muuta tiennannut kuin tyroksiiniresptien kirjoittamisen. Olen tosin säästynyt suuremmilta onnettomuuksilta ja on harvoin sattunut sellaisia sairauksia, joihin tarvitaan koululääketieteen konstit. Uusin tuttavuuteni oli viime keväänä Hildegard von Bingenin rohdot,hoitomenetelmät ja ravitsemusopit. En tuntenut tähän asti tuota Paracelsuksen systeemiä ja noita preparaatteja. Pikaisen googlauksen jälkeen totean vain, että tuossa ei ole mitään hölynpölyä. Saksaksi on näköjään paljon tietoa netissä. Kemia tieteenä ja lääketieteenä on nuori, mutta ihmiskunta on sairastanut aina ja löytänyt kasveista lääkeaineita.Tuo systteemi perustuu siihen ideaan , että kropasta poistetaan sairautta aiheuttavat aineet ("myrkyt"), kun taas koululääketiede lisää kemiallisesti valmistettuja aineita.Kukin voi itse kokeilla, kumpi on parempi tai milloin kumpi. Homeopatiasta on tuttua, että aluksi vaivat pahenevat ja siitä kriisistä alkaa paraneminen. Saattaa olla, että sinun painonnoususi noudattaa sitä periaatetta. Pidä peukkuja, että jaksat koko kuurin, ja kerrot tulokset.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eihän tämä ole mikään laihdutuskuuri, ihan vain sattuma, että tuttavani laihtui. Hänen tyttärensä on apteekkari ja suositteli tätä kuuria myrkkyjen poistoon ja häneltä sain nämä tinktuurat. Bingenin Hildegard onkin ollut aika täti, tiennyt kaiken yrteistä. Tiedän lapsia ja eläimiäkin, joita on hoidettu homeopaattisilla lääkkeillä. Ehkä lapsella on sitten se placeboeffekti, kun tuntee saavansa äidiltä lääkettä ja se auttaa sitten, mutta mitenkäs koira. Kummityttö sai kerran kovaan kuumeeseen belladonna- globulia ja kuume laski heti.

   Löschen
 7. Voihan Hildegard Bingeniläinen, kuulostaa jännältä kuurisi. Meissä jokaisessa asuu niin paljon kuonaa että puhdistuskuuri olisi paikallaan. Miksiköhän minulta jäi kuuri kesken? No siksi, kun kaikki jää kesken.
  Tsemppiä sulle, ei se kuusviikkonen nyt niiiiiin kauan kestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katsotaan nyt miten jaksan jatkaa, tähän mennessä ei ollut vielä tarvetta lopettaa ja olen pysynyt kovana alkoholin suhteen, vaikka on ollut niin monta kertaa jo herkullisia juomia tarjolla.

   Löschen
 8. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Minä olisin hyvin voinut kokeilla tuota tämän kesän ajan, kun lupasin pojille, ettei yhtään alkoholia opetuslupa-aikana. Nyt kortit ovat taskuissa, joten ei ole pakko olla enää kuivin suin, mutta eipä tee enää oikein edes mieli....eipä ollut huono kesä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai Suomessa saa edelleen sellaisia opetuslupia ajokorttiin, en usko, että täällä on sellaista.

   Löschen
  2. Joo Suomessa saa opetusluvat, mutta nyt niihin kuuluu lisäksi kolme pakollista tuntia autokoulussa teoriaa sekä opettajalle että oppilaille, yksi malliajotunti, jossa autokoulun opettaja ajaa ja kertoo tilanteista sekä yksi arviointiajotunti oppilaalle ennen inssiä, miten opettaja on onnistunut. Lisäksi autokoulussa käydään ajamassa pimeäajo ja liukasrataharjoittelu. Silti kortin hinta on noin puolet autokoulun hinnasta. Kaksosilla tämä oli ihan pakkorako, ei talous antanut autokoulua periksi.

   Löschen
 9. Kuuntelin eilen tiistaina radiosta sattumalta jotain "keskustelua" koululääketieteestä ja homeopatiasta. Suomessa ollaan laatimassa jotain lakia koskien juuri homeopatiaa ja joidenkin mielestä kaikkea tällaista huuhaata (taas ihana sana). Toinen "keskustelija" oli muistaakseni Markku jotakin, kuitenkin dosentti Kuopion yliopistosta (googlen mukaan), joka tuntuu olevan kovasti aktiivinen, lue hyökkäävä/tuomitseva näissä asioissa. Kaikki koululääketieteen ulkopuolella hoioja antavat ovat hänen mukaan puoskareita laidasta laitaan ja maasta riippumatta, erityisesti saksalaiset tuomittiin puoskaroinnista kun siellä paljon homeopatiaa harrastetaan. Huh huh mikä tyyppi, keskustele tai vaihda mielipiteitä sitten tällaisen pyövelin kanssa. Suomalaiset varmaan tietävät tapauksen minua paremmin, kun olen vain tällainen satunnainen vierailija ja pitkään ollut maasta pois.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksalaiset ovat tosiaan edeltäkävijöitä alternatiivisessa lääkinnässä. Paracelsus taisi olla sveitsiläinen, mutta Hahnemann eli se homeopation aposteli oli saksalainen. Ehkä ne suomalaiset pitää sitä kaikkea noituutena. Mun mielestä saisivat elää rauhallista rinnakkaiseloa molemmat systeemit eivätkä kilpailla. En minäkään usko, että syöpä paranee pelkästään misteliuutteella, mutta "wer es glaubt, wird selig".

   Löschen
  2. Suomessa ainakin halutaan kieltää tiettyjen "uskomushoitojen" käyttö pieniin lapsiin ja vakavasti sairaisiin, tätä haluaa sisäministeri Räsänen. Ks. tarkemmin täältä: http://yle.fi/uutiset/luonnonlaaketieteen_keskusliitto_tietamattomyys_ja_pelko_kieltohalun_taustalla/6762589 Tuota Paskerivillen kertomaa keskustelua en ole kuullut.

   Täytyy hieman "täydentää" aiemmin kirjoittamaani, että itsekin olen saanut apua akupunktiosta ja sitä antoi nimenomaan lääkäri. Luonnonlääke toimii varmaan tietyissä asioissa (ilman placebootakin), itse ostin jotain monen yrtin voidetta kesällä ja se auttoi ainakin hyttysten aiheuttamaan kutinaan. :)

   Löschen
 10. Ryhdyin etsimään sadekuuron sattuessa eilistä ohjelmaa radioarkiston uumenista. Jäi vaivaamaan itseänikin kun kuuntelin vain toisella korvalla. Kyseessä on Yle Radio Suomen 14.03 lähetetty Ajantasa-ohjelma, toimittajana Niina Honka, "Puoskarit, uskomushoidot huuhaa". Ohjelmassa on ensin Suomen (surkeasta) taluostilanteesta. Tämä Markku on Myllykangas, ohjelman mukaan Itäsuomen opistosta ja homeopatiaa edustava keskustelija on Satu Järvilehto - toinen puhuu äärestä ja toinen laidasta. Löytyy: http://areena.yle.fi/radio/1960201.
  Kiinnostaa henk.kohtaisestiki kun joskus vuonna miekka ja kivi Jkl:n Yo:n etnologian laitoksen tutkimusteemana oli erityisesti kansanlääkintä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi jestas, vai on meillä täällä niin paljon puoskareita. Puoskarointi ja uskomushoitohan on ihan eri asia. Täällä sairaskassa maksaa mm. akupunktion ja ystäväni pääsi sen avulla eroon migreenistä. Itse sain sitä kerran jalkavaivaan, joka parantui, en tosin tiedä, olisiko parantunut ilmankin sitä vai oliko se placeboeffekti. Täällä ns. Heilpraktiker joutuu käymään aika kovan koulutuksen ennenkuin saa luvan harjoittaa ammattia. Noita uskomusjuttuja on kyllä paljon esoteerisissa piireissä ja tunnen yhden naisen, jolla on kamalan korkea verenpaine ja hän käy vain jonkun taikurin luona, joka laittaa vähän kättä hänen päänsä päälle, mutta se on aivan eri juttu kuin luonnonlääketiede.

   Löschen
 11. Kiva varmaan laskea niitä tippoja, mutta jos kerran vaikka mittaisi kuinka paljon nestettä se 240 tippaa on (esim. 10 ml) niin sitten ehkä ois helpompi mitata? - mutta sanoitkin, että oot jo keksinyt helpon keinon :)
  Sokerin pois jättäminen on mulla taas ohjelmassa, kun on näinä viime kuukausina mennyt vähän överksi ... :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mä alussa yritin mittailla, mutta en ollut ihan varma, miten tarkkaa on se tippamäärä ja nyt lasken.

   Löschen
 12. Noinhan se juuri on. Markku Myllykankaalla olisi varmaan vielä paljon opiskeltavaa, tai voisi vetäytyä takavasemmalle viisauksineen. Siksihän nuo hänen latauksensa sapettavatkin.
  Täällä leppoisaa kesäsadetta, paskeriville

  AntwortenLöschen