Montag, 27. Januar 2014

12 Years a Slave

Eilen elokuvissa  ja vieläkin aivan sanaton
'12 Years a Slave' Featurette: A Portrait of Solomon Northup from Sari Chile on Vimeo.
uskomattoman hieno filmi raakuudesta huolimatta.
Kun aina muistuttelen näitä saksalaisia olemaan unohtamatta natsien kauhuteot, niin nyt pitää muistuttaa amerikkalaisia olemaan unohtamatta julmuuttansa afroamerikkalaisia kohtaan.

Ne, jotka eivät muista menneisyyttä, tuomitaan elämään se uudestaan (George Santayana)

Kommentare:

 1. Tuon elokuvan aion ehdottomasti nähdä.Olen lukenut että siinä on pitkiä ,vaikeita kohtauksia,mitä ajattelit? Ja ajatella,että tuo perustuu tositarinaan,mikä tekeekin tuosta elokuvasta vieläkin mielenkiintoisemman.tuosta aiheesta ei ole muutenkaan tehty tarpeeksi elokuvia,niin että hyvä että tuo elokuva on nyt olemassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olihan siinä esimerkiksi karmeita ruoskauskohtauksia, mutta sellaistahan siellä on harrastettu muka hyvin kristityissäkin perheissä eikä sitä voi kaunistella. Kannattaa katsoa ja sehän onkin saanut monta Oscar-nomination (höh, en taas muista suomalaista sanaa).

   Löschen
 2. Sana on ehkodkkuus. ;)
  Allu, ootko nahnyt elokuvat The Buttler. Se on kanssa tosi hyva. MIelettoman hieno nayttelijajoukko elokuvassa. Muistuttaa tosi hyvin siita kuinka myohaan taalla Amerikassa itse asiassa naita afroamerikkalaisia on sorrettu. Taa on sellainen aihe joka saa mut edelleenkin tosi vihaiseksi. Ja uskokaa tai alkaa taa rotukysymys on edelleenkin todella pinnassa etelavaltioissa vaikkei ihan aina uutisissa asti. Ihan uskomatonta! Vaikeita historiaan kuuluvia asioita. Minakin meinaan katsoa tuon "12 years a slave" jossain vaiheessa. Nyt vielakin on tunteet pinnassa toissailtaisen The Butlerin takia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehdokkuus, niin tosiaan. Butleria en ole nähnyt, se on näköjään mennyt täällä lokakuussa, mutta en ole huomannut.

   Löschen
 3. Totta puhut! Ei ole muutkaan kansat ja maat puhtaita julmuudesta muita kansoja kohtaan. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkaan ja ihan nykypaiviinkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä niitä syntejä riittää tosiaan. Kun luin Piiat-kirjan, huomasin, miten tummaihoisia on kohdeltu vielä minunkin elinaikana, eivät saaneet käyttää esimerkiksi isäntäperheen vessaa. Uskomatonta.

   Löschen
 4. On listallani kyllä. Muistan aina sen Juuret - tv-sarjan joka tuli joskus 1970-luvulla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juuret muistan minäkin, taisin lukea sen kirjankin.

   Löschen