Sonntag, 28. Dezember 2014

Viikonloppu Brysselissä

Olimme varanneet otel.com'in kautta Sofitelin hotellin todella edulliseen hintaan, normaalisti aamiainen maksaisi jo 28 euroa per nuppi ja saimme kahdelle hengelle huoneen aamiaisen kanssa 120 eurolla ja vielä ilmaisen upgradin parempaan huoneeseen. Hotelli on lähellä europarlamenttia, vain puisto on siinä välissä. Grand Placelle on puolen tunnin kävelymatka ja se sopi meille, sillä me kävelemme mielellämme ja naapurikadulta löytyi vielä maksuton parkkipaikka, mitä keskustasta ei takuulla löydy.


Tuolla puiston takana on EU. Siellä liehui Suomenkin lippu ja toivotettiin suomeksi tervetuloa.


Grand Placella oli valtavan iso  latvialainen joulukuusi ja rakennuksia valaistiin eri värein. Koska oli joulun jälkeinen perjantaipäivä, kaupunki oli mielettömän täynnä, tuskin mahduimme ihmismassojen sekaan. Kaikki olivat tietenkin ottaneet sen perjantaipäivän vapaata ja lähteneet Brysseliin.




Suklaakauppoja löytyy ihan joka puolelta ja todella kivoja putiikkeja.



Tietysti meidänkin piti maistalla suklaata, tässä cappuccinon kanssa.


Lauantaina oli koiranilma, sellaista räntäsadetta ja tuulta en muista aikoihin kokeneeni. Tässä kuvassa näkyy vähän sitä räntää kauniin rakennuksen kanssa.

Mitä tehdään sateella? Mennään museoon ja saman idean olivat keksineet sadat muutkin turistit. Lippukassalla oli pitkä jono, tuossa näkyy  vain vähän sen häntää.


Me katsoimme oikeastaan vain Oldmasters-osaston ja siinäkin riitti näkemistä moneksi tunniksi. Tässä yksi näitä kivoja Bruegelin kuvia Bethlehemistä


ja tässä minusta ehkä hauskin hänen tauluistaan eli Ikaroksen lento/putoaminen. Kauan tuota taulua tuijottelimme ja etsimme Ikarosta, kunnes tajusimme, että hän on kuvassa purjelaivan edessä, hänestä näkyy enää vain jalka. Kun etsin tuon taulun virallista suomalaista nimeä netistä, törmäsin kivaan artikkeliin Ikaroksesta, se löytyy Lapin Kansasta tästä. Huvitti etenkin tämä lause: Tapahtuma ei omiin askareisiinsa keskittynyttä väkeä kuitenkaan kiinnosta; mitäpä sitä jonkun suuruudenhullun juipin mereen mätkähtäminen nyt tavallisten ihmisten arkea hetkauttaisi?


Lauantaina meillä oli hääpäivä ja päätimme juhlia sitä merenelävillä. Jaloa-nimisestä ravintolasta löytyikin herkkuja, ensin lasi taittingeria ja sitten iso seafood platter kahdelle hengelle. Minä kun en syö ostereita, sain syödä niiden asemasta hummerin, namskis. Kyytipoikana toimitti Sancerre tehtävänsä hyvin.

Tänään ei ollut tietoakaan rännästä tai sateesta,  aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Yöllä oli ollut muutama aste pakkasta ja meillä oli vaikeuksia rapsutella automme ajokuntoon. Tässä taas kuva hotellin viereisestä puistosta, siellä lapset laskettelivat alas pulkalla.


Me piipahdimme vielä Ixellesin kaupunginosaan ja ihailimme jugendtaloja ja muuten varmaan vakavaraisempien brysseliläisten asuinseutua.


Ihan kiva oli taas piipahtaa Brysseliin.

25 Kommentare:

  1. Ja ihan kiva nähdä, että matkanne oli onnistunut, ehkäpä aivan täydellisesti. Piti muuten lukea muutamaan kertaan tuo Ikarokseen liittyvä kommentti – että olikin osuvasti sanottu:-)
    Kiitos kuvista! Toiveeni täyttyi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No kun osasit niin kauniisti ranskaksi pyytää kuvia. :-)

      Löschen
  2. Hahhaa, täällä naureskelen tuolle Ikaros-jutulle :) Pikkulomaset on parhaita ja teillähän oli sille hyvä syykin; hääpäivä. Onnea yhteisistä vuosista ja tuleville myös!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiitos vaan. Meillä on maailman tyhmin hääpäivä, siihen on syy, että en olisi sinä vuonna päässyt jouluksi Suomeen lomapäivien puutteessa, mutta häitä varten sai sitten sen päivän lomaa. Oltais muuten pidetty häät 31.12., mutta kun se on muutenkin vapaapäivä, en olisi saanut sitä yhtä lisäpäivää. Mulla on synttäri, joulu ja hääpäivä viikon aikana.

      Löschen
    2. Me taas ollaan kaikki synnytty toukokuussa, miehellä ja tytöllä on vain päivä eroa. Lisäksi meidän hääpäivä on mun syntymäpäivänä. Kätevää kuulemma, kun selviää yksillä kukilla... :)

      Löschen
  3. Hieno miniloma teilla! On se kiva kun paasee autolla muutamassa tunnissa ulkomaille,
    meilla se on aina lento ja hankalampaa.
    Nuo Bruegelin taulut ovat niin tapahtumarikkaita, niissa riittaa katsomista pitkaksi aikaa.
    Aika "eurooppalainen" tuo hanen Bethleheminsa kylla on :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Se on täällä tosiaan kiva, että pääsee autolla helposti moneen suuntaan. Ei ole tainnut Bruegel-raukka tietää mitään Bethlehemistä, kun ei ollut internettiä. :-)

      Löschen
  4. Ooh,ihana Brysselin matka teillä:) Tuo merellinen illallinen ,namskis:) Ja upeita nuo Bruegelin taulut!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Seafood oli kyllä herkkua, tänään vielä muisteltiin.

      Löschen
  5. Onnittelut hääpäivänne johdosta. Paljonkos tuli yhteisiä vuosia täyteen? Mekin kävimme Brysselissä ja nimenomaan vietimme suurimman osan ajasta eri suklaapuodeissa maistiaisten parissa:). Meidän matkat on tehty aina niin lasten ehdoilla, että nautiskelen näistä teidän "aikuisten matkoista" tosi paljon;). Kiitos siis sinulle!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No taisi tulla jo sata vuotta täyteen, ainakin siltä tuntuu. :-))
      Suklaapuoteja kyllä löytyi ja hienoja juomia, Vieressäni istui brittitäti ja hän sai niin hienon värikkään kaakaon eteensä, että harmittaa, etten saanut kameraa nopeasti esille.

      Löschen
  6. Onnea vaikka näin myöhään. Meillä vielä -30 astetta!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voi jestas, eiliset -1,5 astetta tuntui jo kylmältä.

      Löschen
  7. Hyvinpä oli samanlaiset ohjelmat säätä myöten kun piipahdin viikonvaihteessa Frankussa katsastamassa Schjerfbeckin näyttelyn ja ihmettelemässä pyrysateista vanhaa kaupunkia. Tykkäsin.
    Matkailurikasta tulevaa vuotta t. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Niin oli NRW:ssäkin ollut aivan kamala ilma, hirveästi auto-onnettomuuksia.
      Sulle saa varmaan kanssa toivottaa matkailurikkautta.

      Löschen
  8. Onnittelut onnistuneesta matkasta ja hääpäivästä tietenkin.Tuollaiset räntäsadeilmat ovatkin vallan hienoja museopäiviä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oli onni, että oli niin iso museo käytettävissä.

      Löschen
  9. Kiitos ihanista kuvista! Olemme asuneet puoli vuotta Hailuodon saarella ja pysytelleet kaiken urbaanin ja myös joulutavaran ulottuvilta. Olemme katselleet vain karua luontoa ja kesytöntä merimaisemaa. Siitäkin syystä oli mukava katsella kuvia "sivistyksen" parista. Hyvää jatkoa Sinulle! Riitta

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kiva kun kommentoit. Taidanpa lähteä katsomaan minkälaista on Hailuodolla.

      Löschen
  10. Ihania kauppojen ikkunoita! :) Tammonen ikkunashoppailu on turvallista niin ei tartte kaivella lompakkoa. :)

    AntwortenLöschen
  11. Kiva postaus! Jäin ihastelemaan etenkin noita kuvia kauppojen ikkunoista.. voi kun pääsisi itsekin taas pian reissuun :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Niitä putiikkeja olisikin jaksanut katsella vaikka kuinka.

      Löschen