Mittwoch, 7. Januar 2015

Vuoden 2014 aakkoset

Ahvenanmaalla olimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja mikäs siellä oli ollessa näin komealla säällä.

Bali oli positiivinen yllätys, minulla näytti olevan ennakkoluuloja.Chateauneuf du Grasse oli yksi vuoden kauniista lomakohteista. Saimme asua siellä serkkutytön hulppeassa loma-asunnossa ja saamme mennä toisenkin kerran, juhuu!
Digitalisoitiin vanhoja kaitafilmejä ja sieltä löytyi mm. pikku-Allu omenaa syömässä.Eifel-vuoristosta löydettiin kevään patikkaretkellä villejä narsisseja ja valkovuokkoja.Feldkirchiin piipahdimme pyörämatkalla Liechtensteinin ja Sveitsin välillä.Grand Place Brysselissä oli jouluvalaistuksessa.Helsingissäkin ehdittiin käymään ja käveltiin mm. Arabianrannassa ja sielläkin oli näitä kakkahanhia.Indonesiassa oli rikkailla perheillä pihassaan oma temppeli.Jeveristä löytyi putiikki, josta en olisi halunnut lähteä lainkaan pois.Karnevaaleissa naapurini pukeutui klovniksi.Luokkakokous pidettiin elokuussa luokkakaverin kesäasunnolla ja siellä tavattiin pässit, joilla oli kaikilla espanjalaisten jalkapalloilijoiden nimet. Edellisen vuoden pässiä näimme vain lautasella.Mount Bromo ja auringonnousu Jaavalla oli ehdottomasti vuoden 2014 kohokohtia.Norderneyn saari Pohjanmeressä oli marraskuun loppupuolellakin viehättävä matkakohde.Omenoita sai nälkäiset vaeltajat ottaa ilmaiseksi mukaansa omenafarmin edessä olevasta korista patikkaretkellä Sieg-joella.Pälkäneellä oltiin kesällä muutama yö sukulaisten mökillä ja tavattiin myös blogiystävä Maikki.Queen-kyltti oli schwarzwaldilaisen ravintolan naistenvessan ovesta.
Ruotsissa poikettiin saksalaisystävien kesämökille.Singaporessa olimme häissä ja kun en päässyt ottamaan perhekuvaa edestä, otin sen takaa ja hauska kuva siitä tulikin.
Tukholmassa oli kesälläkin tonttuja.Ubudissa Balilla oli joku juhlapäivä ja iso kulkue.Varelissa olimme patikkaporukan kanssa syömässä viherkaalia kivassa perinteisessä ravintolassa


.

Wolfsburgista haimme helmikuussa uuden automme, tuolla tornissa se oli.Xizhen-ystäväni Kiinasta ei harmiksemme päässytkään jouluksi meille, joten kuva jäi ottamatta, mutta laitetaan tänne kuva hänen kotikulmiltaan Shanghaista. Kuvan on ottanut ystävämme Yannick, joka varmaan antaa luvan käyttöön.

foto: Yannick Ott

Yogykartassa olimme ensimmäisen yön Jaavalla. Kuva on hotellihuoneemme parvekkeelta.Zürich-järven ylitimme viime vuonna polkypyörällä.Tässä tuli vuoden 2014 aakkoset, ääkkösiä ei täällä onneksi tunneta.


Kommentare:

 1. Aivan upea nojatuolimatka ja aakkosetkin tuli kerrattua.
  Hiukan kyllä tuli paha mieli Helsingin puolesta – on siellä muutakin kuin kakkahanhia:-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Herregud, enhän minä Helsinkiä halunnut kritisoida, rakasta syntymäkaupunkiani, se on minulle SE kaupunki. Niitä hanhia vihaan ja pahoittelen, että ne likaa siellä Arabianrannankin.

   Löschen
  2. Juu juu, mutta kun se kritiikki rikkoi hienon kokonaisuuden. Hyvä on, sillä kuva sinänsä on ihan ok.

   Löschen
  3. Kai mun sitten pitää yliviivata ne kakat. :-)

   Löschen
  4. Haha!! Nyt on kuvasarja perfekt!

   Löschen
 2. ÄÄ niinku Äimälä!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No niin ja muistui nyt mieleen, että oltiin myös Ikeassa Älmhultissa.

   Löschen
 3. Tää oli kiva juttu. Paljon olette ehtineet reissata.

  AntwortenLöschen
 4. Voi, miten ihana postaus! HK

  AntwortenLöschen
 5. Olipas kiva. Eikö nyt mitään olisi keksinyt Ä:hän ja Ö:hön. Mutta noin hyvin löytyi sentään kaikki muu. Teillä oli hyvä matkavuosi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No kun ajattelin, että ei oltu Äänekoskella eikä Ähtärissä eikä muistunut Älmhultkaan mieleen. Ö-paikkoja ei tule vieläkään mieleen, mutta nyt muistin kyllä Åbon, oltiinhan me nimittäin Turussakin.

   Löschen
  2. Hieno on suomeksikin, men jag sku bara säga att hälsningar från Åbo; snart....

   Löschen
 6. Upeat aakkoset teidän vuodesta! Paljon olette matkustaneet ja nähneet maailmaa. Onneksi, sillä minä olen päässyt monelle hienolle matkakierrokselle kertomustesi mukana, kiitos!

  AntwortenLöschen
 7. Monta paikkaa, toivottavasti kuitenkin "borta bra, men hemma bäst".

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ainahan sitä mielellään kotiinkin tulee

   Löschen
 8. Hieno vuosi ja mukava postaus! Olkoon tämäkin vuosi Allulassa yhtä hieno!

  AntwortenLöschen
 9. Oih! Ihania kuvia! Pikku-Allu on ihana! Samoin serkkutyttösi asuinalue ja Jaavalainen auringonnousu. =))

  Ja tiedätkö mikä muu on ihana? Siun pakettisi saapui tänÄÄN! =) Tämä on siis nyt tammikuussa lähettämäsi ja kiitän kovasti sie ihanuus! <3

  *niijaa ja vilkuttaa Etelä-Suomesta...* Kiitos, kiitos, kiiitos! =D

  AntwortenLöschen
 10. Vau, teillä onkin ollut oikein täydellinen aakkosvuosi, ei paremmasta väliä! Ihania kuvia. Varmasti vielä ööstäkin tulee jotain, eikös se Ruotsin mökki edes ollut Öölannissa.. Queen-kuvan olet varmaan ottanut ihan tätä postausta ajatellen :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nimenomaan tätä varten kuvasin queenin silloin keväällä, olen kaukokatseinen-

   Löschen
 11. Aakkoset hienosti ujutettuna vuoteen. Kuvia katsellessa tuntui siltä, että olette olleet koko ajan matkalla. Paljon on kuitenkin elämyksiä tuohon vuoteen sisältynyt.

  AntwortenLöschen