Mittwoch, 14. Oktober 2020

Kattaus herroille

 

 Olimme viikonloppuna kuuden porukalla syömässä kivassa paikassa vajaa 50km  kotoa. Yövyimme myös siellä, sillä kukaan ei halunnut jättää hyvät viinit kokeilematta ja ajaa yömyöhällä takaisin kotiin. Ennen kaikki oli iisiä ja itsestäänselvää, mutta näinä ihmeellisinä aikoina täytyy miettiä kuinka monta ihmistä saa olla yhdessä ja saako yöpyä vieraassa osavaltiossa, kun itse asuu koronahotspotissa toisessa osavaltiossa. Viime viikolla kaikki vielä onnistui, nyt ollaan muuttamassa määräyksiä.
Oli kiva viettää laatuaikaa ystävien kanssa ja herkutella. Yksi ravintolan herkuista on tuossa kuvassa, kala- ja liharuoan välissä tarjottu ns. Herrengedeck. Herrengedeck tarkoittaa suoraan käännettynä kattausta herroille, sellaiseksi kutsutaan usein esim. olutta ja snapsia, mikä on yleinen miesten tilaus. Tämän Herrengedeckin saimme myös me naiset. Valitettavasti kuvasta puuttuu kattauksen toinen juju, se oli konjakkilasissa tarjottu häränhäntäliemi, joka siis tarjoiltiin tuon "sikarin" kanssa. Sikari koostui filotaikinaan laitetusta suussasulavasta häränhäntäpalasta, "tuhkana" toimi maustesekoitus. Enpä ole ennen saanut noin kreatiivista ja herkullista ruokaa.


Kommentare:

 1. Ei ehkä olisi kannattanut lukea tätä ja lähteä laittamaan ruokaa. Tarkoitus on tehdä kesäkurpitsapastaa, jota voi sitten syödä vielä huomennakin. :) Täällä myös tänään tulee uusia ohjeita tms. mutta kun on etätöissä ja tilaa ruuat, niin ei ne nyt vaikuta. Odotan vain koska tämä aika muuttuisi helpompaan suuntaa! (Helena, jos tämä ei nyt tunne minua)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä Mutti-Merkel on tilannut tänään kaikkien osavaltioiden heimopäälliköt Berliiniin riitelemään yöpymiskielto- ym määräyksistä.

   Löschen
 2. Joo, Malu Dreyer kippasi jo roskakoriin koko kuolleena syntyneen idean Rheinland-Pfalzin osalta. Vuoden sana: Beherbergungsverbot (majoituskielto)!

  Malu Dreyer lupasi puhua siitä tänään muillekin ministeripresidenteille. Mielikuvitukseni ehti jo lentää. Nauratti, onko pakko viranomaisten nyt vetää Mannheimin ja Ludwigshafenin välille Reinin kahden sillan ajoratojen poikki teipit, ja laittaa varoitustaulut samaan tapaan kuin Berliinissä muinoin sektorien välille: Achtung! Sie verlassen das Land Rheinland-Pfalz. Kyltin takapuolelle:Achtung! Sie verlassen das Land Baden-Württemberg. Ei näes koskaan aikaisemmin ole ollut väliä, kummalla rannalla juuri on. Sama juttu Mainzin ja Wiesbadenin välillä, kumpikin osavaltion pääkaupunkeja!
  Minulla on ystäviä ja käyn kaupassa ja yleisötilaisuuksissa kummallakin rannalla.
  Katsotaan iltauutisia, kuka noista 16:sta voittaa tuossa voimanmitteluissa. Tästä selviää mainiosti satakuntalaisella ja karjalaisella huumorilla!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me käyttäydyttiin jo alkukesästä väärin kun pyöräiltiin Moselilla eikä huomattu, että oltiin Rheinland-Pfalzissa.

   Löschen
 3. Onpa jännän näköinen "sikari" annos:) Täällä tuollaisia lihatäytteisiä ,mutta pikantteja filorullia kutsutaan marokkolaisiksi sikareiksi.
  Kiva kun on yöpymispaikkoja teillä siellä,koronasta huolimatta. En tajua miksi täällä on kaikki suljettu ja suorastaan tuhottu pienyritykset; mieluummin pitäisi olla varovainen , noudattaa tiettyjä rajoituksia mutta kuitenkin niin että paikkoja on auki,toisin kuin täällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään me ei enää voitaiskaan lähteä kuuden kesken, nyt saa olla korkeintaan viisi ihmistä.

   Löschen