Samstag, 27. März 2021

Koronakokeiluja ja kevään kukkia

Kolmas korona-aalto jyllää, jopa Suomessa on alettu miettiä menojen rajoittaimista. Eipä silti, Saksassa on mietitty paljon pitempään, mutta edelleen tehdään täysin ymmärtämättömiä päätöksiä kuten esim. että vain kaksi ihmistä saa tavata, mutta Mallorcalle saa lentää täydellä lentokoneella, ei ymmärrä.

 Me olemme siirtyneet testaajiksi. Kampaajalle saa mennä vain todistamalla, että on testattu.


Ystävien kanssa olemme sopineet, että kyläillessä (yhden pariskunnan saa kutsua) emme vie kukkia vaan teemme koronatestin.  Eiliset vieraat lähettivät testituloksen ja kysyivät saako tulla. 😃


Allumiehellä on tiistaina parturi ja hän menee läheisen ostoskeskuksen parkkitaloon, siellä voi testauttaa itsensä ilmaiseksi, tuo kotitestihän maksaa 5 euroa.

Lähiaikoina Köln on todennäköisesti osallistumassa koronakokeiluun, mikä tarkoittaa sitä, että jos voi osoittaa olevansa clean, sairastaneensa jo koronan tai saaneensa rokotuksen,   on mahdollista saada päiväksi lupalappu, jolla pääsee kauppoihin, museoihin, elokuvateatteriin, kahvilaan jne.  Lupa tulee ilmeisesti kännykkään tai saa printata sen ja laittaa ranteeseen. Jännityksellä odotamme uusia mahdollisuuksia.

Kun kaikki muu menee pieleen, niin ainakin luonto tekee taas parastaan mielen virkistämiseksi.
Kampaajalta tullessa olin ajatuksissani astunut väärään ratikkaan ja jouduin kävelemään takaisin puiston läpi, jossa oli oikea narsissiniitty. Kai sillä oli joku tarkoitus, että menin väärään ratikkaan, narsissit olisi jääneet näkemättä muuten.

 

Sauvakävelyllä tuli vastaan iso röykkiö valkovuokkoja.

 


ja terassin pöydälle ostin jo pääsiäistä odotellessa olkikanaani kellokukkia.



 


13 Kommentare:

  1. Onneksi on kaunis luonto 💚🌿Hieman kummaa että sen luvan saa vain päiväksi, vaikka olisi rokotettu. Täällähän oli 3. aalto ennenkuin rokotukset alkoivat vaikuttaa, ja aina taka-alalla pieni pelko tuleeko neljäa aalto.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Teillä on kyllä niin hyvin hoidettu ne rokotushommat. Saksan myllyt jauhaa hitaasti, liian iso maa ja liittovaltioita, jotka haluaa usein itse päättää ja organisaatio on vierasperäinen sana. Jossain osavaltiossa käyttävät rokotushommiin Eventimiä, sehän on sellainen lippukauppa, joka osaa organisoida, siellä toimii, mutta muualla yritetään rakentaa omaa hidasta organisaatioo.

      Löschen
  2. Minua ottaa nyt päähän järjettömät päätökset, eli ravintolat saavat olla Lapissa auki muualla paitsi ei täällä kotikunnassani. En tiedä onko tässä kyseessä huonot lobbarit vai mikä, sillä oikeasti en ole nähnyt kunnollisia perusteluja sille, miten täällä korona leviäisi enemmän kuin naapurikunnassa Kolarissa eli Ylläksellä, joka on samaa matkailualuetta. En toki olisi menossa ravintolaan, mutta minusta tähän ei nyt ole perusteluja.
    Mutta täällä on hienot hiihtokelit eli kukat eivät vielä kuki. Lunta on puoli metriä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olisko Levillä se ilmaantuvuusluku sitten korkeampi?

      Löschen
    2. Ei eroa Kolarin Ylläkseen ja muuntovirusta on muuallakin tämän kahden viikon aikana. Ja esim. 26 tartunnan saanutta turistia ehti lähteä Saariselältä, joten ne tartunnat ovat sitten muualla. Mutta se lmalaisten bilitys Villa Gurossa painaa ja sen jäljiltä löytyi tänäänkin yksi tartunta. Salaliittoteoriat kiertävät... .)

      Löschen
  3. Kovin erilaisia ratkaisuja maailmasta löytyy! Meillä täällä pienessä kylässä maskin lähes täydellinen käyttö kaupoissa kertoo viruksen olemassaolosta. Muuten ihmiset kulkevat ihan 'normaalisti'. Kesää odottavat kaikki - ja rokotuksia.

    Aamuyöstä heräsin vesisateeseen, siis lumien hupenemiseen ja ensimmäisten leskenlehtien odottamiseen. Onneksi kaupasta saa kukkia.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kukat on olleet mullekin usein pelastus näinä aikoina ja luonto kokonaisuudessaan on tullut entistä tärkeämmäksi.

      Löschen
  4. Miten tuo testi kuuluu tehdä kun niitä on erilaisia, nenästä, kurkusta vai riittääkö posken limakalvosta otettuna? Luin yhdestä saksalaisesta selvityksestä, jossa ammattilaiset testasivat tietyn joukon ihmisiä ja tuloksena oli 39 positiivista. Nämä positiiviset testasivat itse itsensä ja tuloksena oli enää 29 positiivista. Tällä perusteella kymmenen positiivista tuosta joukosta hortoilee hyväuskoisina muiden joukossa negatiivisen testituloksen kanssa.
    Toinen epävarmuustekijä on kuinka moni oireeton positiivinen jää omaehtoiseen karanteeniin kun kukaan ei valvo. Osa tietysti aina toimii vastuullisesti. Tuntuu siltä, että viruksen leviämisen seuranta halutaan siirtää kansalaisille ja vakavasti sairastuneet hoidetaan sitten sairaaloissa.
    Suomen luvut ovat kyllä niin mitättömän alhaisia, että tuntuu toisinaan vain hysterian lietsonnalta kun ei keksitä muuta raflaavaa. On muutama ongelma-alue, joihin ei oikein `kehdata` suoraan ja julkisesti puuttua. Sulkutoimet vaikuttavat lähinnä ilmaan ampumiselta, kokeillaan välillä sitä ja sitten tätä. Samanlaista näyttää olevan joka maassa.
    Ei mulla nyt muuta paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Toi itse tehtävä testi tehdään molemmista sieraimista. Ihmeen hyviä tuloksia ovat niillä kuulemma saaneet. Sain käyttää sitä kampaajalla, kun se oli eka päivä kun oli ne määräykset ja sallittiin. Koska siinä voi ottaa todisteeksi jonkun toisen tekemä testi, sitä ei enää hyväksytä, jos et sitten tee sitä esim. kampaajan silmien edessä. Me käytetään sitä ihan vaan vapaaehtoisesti, jos halutaan tavata muita eikä meidän tapauksissa kukaan halua käyttää vilppiä. Virallisemmat pikatestit saa erilaisista testipaikoista, esim. meidän lähellä on container, johon joku on perustanut testipaikan, ne testit on ilmaisia, ainakin 2x viikossa, mutta koska niitä ei rekisteröidä, voi toki tehdä useammassa paikassa useamminkin, mutta kuka sitä nyt vapaaehtoisesti tekee. Allumies oli tänään meidän ostarin apteekin testauksessa, se tehtiin ostarin parkkitalossa drive in tai kävellenkin saa mennä. Niiden testi tulis mulle yökkijällekin ehkä kysymykseen, siellä pitää sylkeä koeputkeen ja varttitunnin päästä saa meilinä vastauksen, jonka voi sitten näyttää jossain jos tarvii.

      Löschen
  5. Ai että Kölnissäkin kokeillaan kohta samaa kuin Tübingenissä. Testausstrategia toimi näköjään paremmin teoriassa kuin käytännössä. Tartuntaluvut Tübingenissä kasvavat. Boris Palmer miettii jo iltarauhaa klo 20 jälkeen, kun opiskelijat pitävät iltaisin bileitä Neckarin rannalla. Palmer lähettäisi mielellään kaikki kotiin klo 20! Tuli leudot kevätillat ja opiskelijat ovat jo talvikauden olleet suljettuna opiskelukammioihinsa etäopiskelussa. Helppoa ei ole kellään, mutta monenlaista kokeillaan. Saa nähdä, miten Kölnissä ja Tübingenissä käy.
    Sain eilen tiedotuksen rokotusajoistani. Valtio käyttää e-mailia tiedottamiseen. Perässä tulee vielä varmuuden vuoksi paperipostia. Mainzissa osataan käyttää näköjään jo tietokoneitakin! :D Piruilen, kun suomalaiset moittivat Saksaa kivikautiseksi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kivikautistahan täällä onkin. Köln oli puheissa, mutta jos nyt ymmärsin, ilmaantuvuusluku on liian korkea. Tuossa muutaman kilsan päässä on Frechen, sikäläiset huonekalukaupat mainostaa nyt meidän lehdessä, että sinne saa mennä testin kanssa. Laschetland on jäljessä kaikissa rokotusjutuissa, täällä alkavat joskus lähettää kutsuja 79-vuotiaille. Armin keskittyy pyrkimään liittokansleriksi, ei sillä ole aikaa hoitaa osavaltionsa asioita. Kyllä on ajat muuttuneet, kun hyvin monet täällä ottaisi mieluummin Söderin kansleriksi, se olisi ennen ollut painajaisuni.

      Löschen
  6. Hieno olkikana! Siitä tulee kyllä jo ihan pääsiäinen mieleen.

    Olen täältä matkan päästä katsonut venkoilua Suomessa, kun ensin puuhataan liikkumiskieltoja ja sitten todetaan, että eivät ole perustuslaillisia. Meillähän kuvernööri jyräytti kiellon alkamaan iltaisin klo 10 ja siihen ei ollut sen enempää sanomista. Tosin ei kai sitä kamalasti valvottukaan, ei sen puoleen. Mutta ainakaan ravintolat eivät olleet auki ja ihmiset halailleet toisiaan humalapäissään.

    Meillä testaaminen on ilmaista ja hyvä niin. Mutta ilmiselvästi ihmiset alkavat unohtaa, että mitään pandemiaa onkaan. Jos kaupoissa ei olisi maskipakkoja, niin harva varmaan maskia käyttäisi.

    Kauniisti kukoistaa!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. SItä minkäkin ihmnettelen, että ulkonaliikkumiskielto on suomalaisille niin iso ongelma. Täällä saa myös ilmaisen testin, mutta en aina viitsi lähteä, kun pitäis varmuudeksi varata aika ja alan yökkiä jo heti kun näen sen tikun.

      Löschen