Mittwoch, 19. Mai 2021

Uusi salasana = hermoromahdus

Tänään ei ole minun päivä. Maksoin nettipankin kautta lehtitilauksen ja kun olin vähän hidas käyttämään uutta systeemiä ja meni niin paljon aikaa, että tuli viesti, että yhteys on poikki liian pitkän ajan takia. Toinen yritys toimi, mutta sitten huomasin, että ensimmäinenkin oli toiminut eli maksu meni kahteen kertaan, onneksi Suomeen, sillä siellä toimii kaikki ja sain heti peruttua liikamaksun.
Toissapäivänä aloin skannata lääkärilaskuja ja reseptejä sairasvakuutukseen. Siellä on kaksi eri systeemiä ja niissä eri salasanat ja sitten kun vielä sekoilin oman sähköpostiosoitteen kanssa, meni lopullisesti hermot, mutta jotenkin sain vaihdettua salasanan ja siinä kiireessä ei tullut muuta uutta sanaa mieleen kuin hermoromahdus ja se on nyt väliaikainen salasanani sairasvakuutuksessa. Laskut skannataan sovelluksen kautta kännykän kameran kanssa, mutta eipä sekään tällä kertaa toiminut. Virheilmoitukset olivat: valaistus heikko (ikkunan edessä keskellä päivää), dokumenttia ei pystytä lukemaan, kamera ei ole keskellä (olipas). Nyt pakkaan sen ison laskupaketin ja laitan postissa heille, skannatkoon itse.
Saksan digitalisointihan on keskiaikaista ja seuraava iso ongelma tulee olemaan rokotuspassi, jota tullaan tarvitsemaan, kun joutuu todistamaan, että on kahteen kertaan saanut Covid-rokotuksen. Nykyinen paperinen passi on helppo jäljentää ja niitä onkin kuulemma jo myynnissä, yksi maksaa satasen, jos ostaa enemmän, saa alennusta. 

Lauantaina olimme naapurissa syömässä ja kyllä teki taas hyvää tavata muitakin kuin puolison ja vielä hyvää ruokaa ja viiniä tarjolla. Heillä on todella kaunis piha, valitettavasti se ei pääse tässä oikeuksiinsa, kun monet kasvit eivät vielä kuki. Tuon pihan portista voi kivasti salavihkaa juosta kotiin eikä viranomaiset huomanneet, että olimme yhdeksän jälkeen ulkona. Eilen raja muutettiin, nyt saamme olla kymmeneen asti ulkona tai omassa pihassa saa tietenkin olla.


Meidän kimppu isäntäväelle ei ollut ruma sekään, ihania tuoksuvia leukojia.


Muuten täällä ollaan pääasiassa kotona, sateet kiusaa eikä olla juuri ulkoiltu. Ruokaa laitetaan lakkaamatta, odotan innolla jospa pääsisimme kesäkuussa vaikkapa kahdeksi päiväksi Moselin laaksoon ja siellä valmiiseen ruokapöytään, viime vuonnahan sellainen keikka onnistui.
Kotona on syöty paljon parsaa, nyt mm. lohen kanssa ja mausteena appelsiininkuorta ja minttua ja ruohosipulia, vaihtelu virkistää. 


 Tässä taisi olla kanaa, bataattia ja kikherneitä.

Leivottukin on, Allumies teki herkullista raparperipiirakkaa, josta on enää jäljellä pieni pala, onneksi ehdin ottaa kuvan.

Maskeja kuluu, kun täällä se on pakollinen, ostin tänään vähän uusia värejä FFP-maskeja,
kankaisiahan täällä ei enää hyväksytä. Mitenkäs Suomessa on?

Vähän väriä sateeseen säähän antavat tähtisilmät uudessa auringonvarjon jalassa, eipä ole varjoa vielä tarvinnut. Pari kertaa on markiisia käytetty, kun ilta-aurinko paistoi silmiin.

Ja last but not least, onhan sitä sittenkin vähän valoa tunnelin päässä. Varasimme kahden ystäväparin kanssa syyskuulle viikon pyörämatkan Main-joen laaksosta Bambergista Aschaffenburgiin. Toivotaan, että se neljäs aalto peruu tulonsa.





12 Kommentare:

  1. Minulle passaa hyvin Saksan "keskiaikainen" digitalisointi. Suomeen lehtilasku hoituu ilman hermoilua pankkiautomaatilta samalla, kun käyn naapurikaupungissa 4 km:n päässä eri lääkäreissä. Pysäköintitalon uusi maksautomaatti toimii häiriöttä. Asun kahden kaupungin rajalla. Sairausvakuutuskortin sujautan neljännesvuosittain lääkärien vastaanottotiskillä lukulaitteeseen. Käteistä pikkurahaa saan ruokakauppani kassalta.
    Hyvin on muistissa ne ajat Suomessa ja Saksassa, kun palkka tuli, mutta sitä ei saanut ulos pankeista, jotka olivat vain työaikanani auki.Oli käyttösekkejä ja pankkisekkejä.Valuuttaa piti vaihtaa. Silloin hermostutti vai, että en päässyt edes rahojani tuhlaamaan silloin kun huvitti.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Toivottavasti et sentään maksa kuparirahalla, silloin et olisi enää hengissä, mun murhaavat katseet seurais sua.

      Löschen
  2. Kiellän sinua julkaisemasta valkoisen parsan kuvia! Tai saat näin korona-aikana poikkeusluvan. Olen saanut sitä kerran ostettua, kun kävin viime viikolla torilla (oli asiaa keskustaan muutenkin) ja kaupoissa täällä missä olen nyt sisäremonttievakossa, saa vihreää parsaa.
    Täällä ei kai ole kielletty kangasmaskeja, mutta eiväthän ne ole hyviä. Ostin samoin viime viikolla lisää ffp2-maskeja, mutta niitä oli vain valkoisina. Käytän yleensä vain niitä. Ja kun täällä käväisen kaupassa, käytän silloin kuparista, muuten siis vain ffp2. Täällä evakossa olen uskaltautunut kauppaan myöhään illalla, kun siellä ei ole juuri muuta väkeä, eikä kauppareissulla mene kuin alle 10 minuuttia. Täällä on maskipakko esim. busseissa, lääkäreillä ja meillä työpaikalla. Varmaan muillakin työpaikoilla on ja sisätiloissa, kuten kirjastoissa. Kun en käy, niin en tiedä.

    AntwortenLöschen
  3. Voihan nenä, tuollaiset ongelmat ovat todella ärsyttäviä, mutta onneksi sait takaisin kaksi kertaa menneet rahat.Mulla oli viime viikolla ,kai ilmahälytysten vuoksi huonosti nukuttujen öitten vuoksi, sellainen tapaus että en muistanut oikein luottokorttini koodia, kun piti maksaa ostokset supermarketin kassalla.Muistin oikein numerot,mutta en järjestystä,No onneksi aplikaation kautta onnistui sitten löytymään se oikea luku, mutta oli mennä hermot.
    Tosi nättejä sinisen eri vivahteita noissa maskeissasi.Minulla on mustat maskit, on kyllä laatikossa myös vähän pinkkejä ja sinisiä. Nyt ei tarvitse täällä enää ulkona maskia mutta sisällä joka paikassa tarvitsee, ja nyt kun täällä on kuumaa niin maskit ovat tosi hiostavia.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Onneksi teillä rauhoittuu, mä olisin jo aikoja sitten pelosta lähtenyt, mutta eihän sitä kotiaan niin helposti jätä.

      Löschen
  4. Joskus on sellaisia päiviä, että kaikki menee päin peetä. :-( Ja tekniset jutut on kaikkein ärsyttävimpiä, kun niiden edessä ei voi oikein muuta kuin ihmetellä. Mutta sapuskat ovat olleet taas ihan huippuluokkaa, ja taidanpa itse asiassa apinoida tuon kana-bataatti-kikherneyhdistelmän. Söittekö sitä tortillojen kanssa, kun ainakin kuvan perusteella näyttäisi siltä?

    Minä olen käsittänyt, että kangasmaskien käyttöä ei enää suositella, vaikka ne eivät kiellettyjä olekaan.

    AntwortenLöschen
  5. Bamberg onkin nätti kapunki ja turistien lempikohteita, mutta ei ehkä tänä vuonna ihan vaivaksi asti. Kävin siellä muutama vuosi sitten ja väkeä riitti liian kanssa. Toivottavasti hotellit ovat syksymmällä taas auki.
    Suomessa käytän kangasmaskia siellä missä on pakko, lähinnä kaupoissa, kirjastoissa, kahviloissa. Väkeä on niin harvakseltaan ja vähän liikkeellä, että muuten voi elellä aika normaalisti ja moneksi päiväksi voi unohtaa koko koronan. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Bamberg on meillekin tuttu ja todella nätti ja muutenkin se Mainin viiniseutu on kaunista. Ei voi kun toivoa, että matka onnistuu. Hotellit alkaa vähitellen aueta, kontrolleja on testi, rokotuspassi, todistus että on sairastanut koronan jne.

      Löschen
  6. Jotkut päivät vain ovat 'epäonnisia'. Onnekai täällä Suomessa ei tuommoisia ongelmia paljoa ole, mutta saapasmaassa sitten sitäkin enemmän. Teidän visiittinne kuulosti ihan teinien hiippailulta. Heh, heh! Nuo sinun ruokakuvat saa minut aina nälkäiseksi. Kyllä tämä korona joskus hellittää ja on vain muisto vain. Sitä odotellessä...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Saapasmaahan tekis mieli, siis Alto Adigeen pääasiassa, mutta ei nyt viitsi lähteä kovasti ylittämään rajoja, kun siinä välissä olis Sveitsi tai Itävalta, siksi pysymme nyt Saksassa.

      Löschen