Sonntag, 23. Mai 2021

Helluntaisunnuntain puuhia

Yksi pioni sentään ehti aueta helluntaiksi. Vähän epätarkka kuva, kun täällä on ollut niin tuulista, että kaikki vaan heiluu ja välillä sataa hullun lailla vettä eli ei mikään kiva kevät säänkään puolesta.

Jotain tekemistä on keksittävä ja aloin lajitella valokuvia, joita taitaa miljoona ja niitä on joka huoneessa ja joka laatikossa. Kaupat on edelleen kiinni, olleet jo marraskuun puolivälistä eli PUOLI vuotta eikä voi ostaa mitään laatikoita tai tietenkin netin kautta voisi tilata, mutta kun meillä on tukkuliikkeeseen ostolappu, ostin sieltä kenkien säilytykseen tarkoitettuja halpoja muovilaatikoita, joihin voin parkkeerata kuvat teemojen mukaan, kronologia ei enää onnistu.

Haikeudella katselen kaikenlaisia lomakuvia, siellä on Golden Gate Bridge ja Pyhän enkelin linna Roomasta, on Kalifornian rannikkoa ja Liguriaa ja Pugliaa. En ala, tahtoo taas matkalle.

Ja löytyi kuva opiskelijakämpästäni Heidelbergistä. Kuvasta näkee kenen musiikki oli tärkeää ja on edelleenkin.


 Asuin amerikkalaisten upseeriperheiden talossa ns. maiden room'issa, jonka sain ilmaiseksi käyttööni tai oikeammin babysittausta vastaan ja se olikin ihan mieluinen homma, sillä babyni on söpöliini Matty, joka rakasti minua yhtä paljon kuin hän minua ja olin hänen kanssaan paljon enemmän kuin olisi ollut pakko. Olen yrittänyt etsiä Mattyä netistä, mutta en ole onnistunut.

Aloin katsoa Amazon Primen kautta sarjaa nimeltä The Underground Railroad.
Oletteko nähneet? Ai että se on julma ja jännittävä, mutta sellaistahan se elämä on USAssa silloin orjuuden aikaan ollut, ovat taineet itse unohtaa vähän liikaa menneisyydestään. En ole kovin pelkuri, mutta kyllä nyt piti välillä pitää taukoja, että jaksoi sulattaa kaiken. Ehdottomasti suosittelen.


Hauskaa helluntaita kaikille, meillähän on harmi kyllä huomennakin vielä pyhä eli helluntaimaanantai, en oikein tykkää nykyään pyhäpäivistä.





7 Kommentare:

  1. Tulin juuri ulkona, kieleot eivät vielä kuki, mutta tuomi on kukassa. Mukavaa helluntain jatkoa teille!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Teillä on kaunista, meillä tuulee kovasti, välillä vähän aurinkoa mutta ei tämä mikään kunnon kevät ole ollut.

      Löschen
  2. Me käytiin myös valokuvia läpi tänä keväänä ja siitä tuli lähinnä vatsa kipeäksi,naurettiin niin paljon. Eniten lasten kuvilla ja sitten minä puolison kuville ja hän minun kuville. Mutta omat olivat tietysti kaikki hämmästyttävän hyviä, miksi ihmeessä niitä on aikoinaan on nolostellut? Olihan sitä nuori ja nätti ja kaikkea. Vaatteet nyt olivat aika kauheita ja kampaukset....

    AntwortenLöschen
  3. Kämppäkuvastasi näkyy, että sinulla oli matkaradio, patteriradio tai miksi sitä nyt sitten kutsuttiinkaan. Ääntä siitä tuli, musiikkiakin, mutta äänentoisto oli varsin vaatimaton.
    Vanhoja dioja ja haalistuneita, väriviallisia paperikuvia en viitsi enää katsella. Tulen surulliseksi niistä. Olin minäkin joskus nuori ja nätti, ja koko elämä oli edessä. Vierivä kivi ei sammaloidu, sanotaan, mutta usein toivoin, että se ei vierisi niin kiivaasti.
    Toinen helluntaipäivä on monelle tervetullut hengähdystaukona töistä ja kouluista etenkin kun meillä ovat kaupat kiinni.
    Pionit ovat ihania, kukkivat vain niin lyhyen ajan.Viikon päästä päästään jo 20 asteeseen. Jee!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oikein huomasit, radion olin tuonut Suomesta mukanani, oli ihana omistaa edes jonkunlainen toosa. Tuon kämpän hyvä puoli oli, että siinä oli keskuslämmitys, kun ekassa oli öljyuuni, johon vuokraemäntä toi kannulla öljyä ja tuossa oli kahden muun tytön kanssa yhteinen kylppäri, jossa amme ja lämmintä vettä.

      Löschen
  4. Kauniit kukat teillä. Voi juku, toivottavasti koronatilanne teillä paranee-Täällä päivittäinen tartuntaluku on niin naurettavan alhainen, että kaikki loputkin rajoitukset täällä poistetaan kesäkuussa, paitsi maahantuloon liittyvät rajoitukset, joita onkin ärsyttävän paljon.
    Toivottavasti löydät joskus Mattyn netin kautta.

    AntwortenLöschen