Dienstag, 5. Oktober 2021

Life lately

Syyskuu meni tänä vuonna nopeasti ohi, kun oli paljon kivaa ohjelmaa. Ensin kiva viikonloppu varaperheen kanssa Sauerlandissa, sitten viikon onnistunut pyörämatka Frankenissa. Kotiin palattuamme meillä oli jopa kaksi livekonserttia, ensin Musik in den Häusern der Stadt-tapahtuman puitteissa italialaisen viuluduon Duo Marchesin hieno konsertti yksityistalon hienossa sisäpihassa, jopa kuohuviinitarjoilun kera. 

Ja toinen konsertti oli „kummiminiän“ levynjulkaisutilaisuus. Konsertti oli nimeltään City lights ja se oli sopivasti tuomiokirkon vieressä eli ikkunasta näkyi valaistu kirkko, city lights.  Laitan tähän levyn qr-koodin kuvan, en tiedä pääseekö siitä levylle. Köyhät muusikot kiittävät, jos klikkaatte heitä jossain striimingissä.


Perjantaina ajelimme Aacheniin katsomaan Albrecht Dürer-näyttelyä. Oli hauska lukea, että Dürer kulki aikanaan Antwepeniin samaa reittiä mitä me ajoimme pyörällä Bambergista Mainin rantaa, hän siis laivalla, me pyörällä. Aachenissa tuli vastaan hauska kadunnimi = Henger Herrjotts Fott, mikä on suomeksi Herrajumalan pepun takana.  Kaupungin erikoisuus on yrttipiparileivonnainen tai miksi sitä nyt voisi kutsua, me mukaan ison levyn ja pussillisen sekundapalasia,  nam nam kahvin kanssa, huomasin juuri, että pussi on jo aika lailla tyhjentynyt. 


Lauantaina meillä oli patikkaporukan 13 kilsan lenkki renaturoidulla ruskohiilialueella, keskimmäisestä kuvasta näkee minkäläinen ruska meillä jo on. 




Illalla oli sitten vielä naapuriston get together talojen edessä olevalla aukiolla, grilli, oluttynnyri ja kaikenlaista ruokaa ja juttelua kaikkien kesken, meillä on tosi kiva naapuristo. Oli jo lokakuu, mutta niin lämmin, että voitiin olla myöhään illalla vielä ulkona.

Eilen yritimme koko päivän varata lentoa Suomeen, kun piipahdan luokkakokouksessa ensi kuussa. KOKO päivän tuli viesti, että systeemi ei toimi. Päätimme yrittää tänä aamuna aikaisin, jippii, systeemi toimi, MUTTA hinta oli noussut SATASELLA.  Kaiken kukkuraksi systeemi oli muuttanut nimessä olevan saksalain üün uuksi eli sukunimi oli väärin ja nimeähän ei lippuun voi vaihtaa. Ihmeen kautta saimme chatin kautta yhteyden ja sieltä sanottiin että „you can travel with u“. Taitaa kohta olla helpompi ja halvempi lentää Lufthansalla Müncheniin ja sieltä Helsinkiin kuin Finnairilla Düsseldorfista suoraan Helsinkiin. Lento Air Francella Kölnistä Pariisin kautta Helsinkiin olisi ollut kai halvin, mutta ei nyt huvita kukkuilla tunsikausia Charles de Goullella, kun on vain muutaman päivän matka. Eli se nykyisistä lentomatkoista.


13 Kommentare:

  1. Ihanaa kun maailma avautuu ja pääsemme taas liikkumaan ja tapaamaan ihmisiä.

    Meillä oli viikonlopulla Helsingissä perhejuhla minun sekä mieheni siirtyneiden synttäreiden merkeissä. Oli niin kivaa olla hotelliaamiaisellakin, kun siellä oli väkeä ja sai syödä aamiaishuoneessa eikä hakea jotain eväspussia omaan huoneeseen.
    Olisimme varmaan jo menossa jonnekin ulkomaille. ellei miehellä olisi tulossa pientä operaatiota. Harmittaa, jos rokottamattomat alkavat viedä terveydenhoidon resursseja niin että joudumme odottamaan ties kuinka kauan.

    Meillä on nyt aika ihana ruska. Harmi, että se on ohi sitten kun tulet luokkakokoukseen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täälläkin alkaa olla tehohoidossa rokottamattomia. Joku vitsiniekka vinoili, että ne ei ota rokotusta, kun 1800-luvulla keksittiin rokote ruttoon eikä rokotetuista ole enää kukaan hengissä. (:-

      Löschen
  2. Teillähän on ollut paljon kivoja tapahtumia ja retkiä. TUosta QR-koodin kuvasta ei kyllä pääse kuulemaan mitään, mutta onko linkkiä ehkä?
    Finnair möhlää reilusti viime aikoina, peruvat lippuja ym ym. Täältä jos nyt menisin SUomeen, niin ehdottomasti LUfthansan siivillä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Pääsetkö sieltä suoraan Suomeen Lufthansalla? Jos lennär Saksan kautta, niin poikkea.
      Harmi, ettei koodi toimi. Youtubesta löytyy mm tämä
      https://www.youtube.com/watch?v=rnAFH9F7rxQ
      Charlie Chaplin on muuten saanut vain yhden ainoan Oscarin ja se on tuosta filmimusiikista, ei siis mitään näyttelijänä tai ohjaajana tms.

      Löschen
  3. Meillä täällä on ollut huippukaunis ruska, tosin viime päivien tuuli on jo lennättänyt lehtiä alas. Haravointia varten tässä keräilen jo kuntoa ;)
    Muistissa on yhä nuo Aachenin yrttipiparit <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kateellisena olen katsellut Suomen ruskakuvia, aivan mahtavaa.

      Löschen
  4. Sinulla on siellä elämä vilkasta. Ihan melkein hengästyy, kun tätä lukee.

    Voi mikä kadunnimi! Meillä joskus näkyy joitakin hauskoja, mutta en ole tullut kirjoittaneeni ylös. Mun eka katu USA:ssa oli Diamond St ja olihan se aika kiva, timanttikadulta oltiin. Ei siinä kyllä paljon muuta timanttia ollut kuin nimi. Lähellä oli sitten Emerald, Garnet, Pearl...

    Ihanat kuvat! Tässä pääsee vähän matkatunnelmiin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä,on ihan hauskoja kadunnimiä, jotkut asuu Helvetissä, toiset Taivaassa

      Löschen
  5. Ruska oli värikäs ja lyhyt. Tuuli tuiversi lähes kaikki lehdet pitkin poikin.
    Asuin yhdessä vaiheessa Mercedesstrassella ja sitten Opelstrassella - arvaa mikä maa on kyseessä.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
  6. Sinulla on ollut kaikkea kivaa ja täällä vain byrokratiaa. Ja nuo helv. rokottamattomat, joiden takia jonot vaan kasvavat hoitoihin. Olen sitä mieltä, että se kroonapassi pitäis tulla voimaan ja sassiin kanssa. Minulla on toki lippuja Hesaankin teatteriin, joten toivon, että sitä ennen tulisi tuo voimaan. Inhoan hybridiopetusta, jota meillä on ollut nyt hieman pakko antaa, se kuormittaa ihan turhaan meitä opettajia. Mutta hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta!

    AntwortenLöschen
  7. Blogger pottuilee eikä anna kommentoida.

    AntwortenLöschen
  8. Chromen kautta toimii . Oli jo tarpeeksi harmia kun känny lukkiintui ja piti hakea naapurin nörtiltä apua, kun on grande catastrophe kun ei pääse näyttämään rokotustodistusta koronavilkusta. Täällä joutuu rokottamattomat palkattomaan karanteeniin ja Italiassa ne ei pääse töihin eli eivät saa palkkaa.

    AntwortenLöschen