Donnerstag, 28. Oktober 2021

Syysloma Italian alpeilla

 Pitkästä aikaa pääsimme vihdoinkin taas Etelä-Tiroliin, jossa olemme olleet hyvin usein lokamarraskuun vaihteessa, kun siellä on usein vielä hyvä sää ja luonto kukoistaa värikkäänä. Hotelli oli tuttu ennestään, Haflingenin kylässä  Meranin yläpuolella. Meillä oli tilava huone ja hotellissa on hyvin varustettu spa ja nautin ihanasta infinity poolista, siellä jaksaa polskutella ja ihailla maisemia.


Aamiaisella istuimme aina tässä rauhallisessa nurkassa.


Hotellista voi lähteä jalkaisin tällaisiin maisemiin






tai bussilla pääsi kätevästi alas Meranin kaupunkiin ja sinne menimmekin lauantaina torille








Kulttuuriakin mahtui ensimmäisiin päiviin, sillä tajusimme vihdoin, että Runkelsteinin linnan rauniot on entisöity jo vuonna 2000 ja siellä on todella hienoja freskoja






Uskomatonta, että rauniolinnasta löytyy tuollaisia aarteita.

Vuorille pääsee  erilaisilla tavoilla, jonnekin tuolihissillä, jonnekin gondolilla, mutta me menimme useimmiten jalkaisin.










On tosi onnellinen kun sitten näkyy jossain tienviitta, jossa lukee miten kauan kestää kävellä seuraavalle alppimajalle, josta saa juomia ja ruokaa.




Yksi perinteisiä ruokia on Speckknödelsuppe eli pekonipyörykkäkeitto, nam nam.



Tämä on myös tyypillinen ns. Brotzeit eli leipää, makkaraa ja suolakurkkua.



Kaiserschmarrn on meille jälkiruoka, vaikka alppimaissa se on ihan tavallinen ruoka-annos eli pääruoka.



Tämä oli herkullinen ohrakeitto, vähän niinkuin sveitsiläinen Bündner Gerstensuppe.

Tänä aamuna kotona vaaka sanoi 2kg, mutta minkäs teet, eihän siellä jaksa kiipeillä vuorille, jos ei syö.

Kiitos Etelä-Tiroli, et pettänyt taaskaan, tulemme uudelleen.

P.S. Italiassa ei rajalla tarkastettu sitä kamalaa EU-kaavaketta, mutta muuten kaikkialla hotellissa, ravintoloissa, alppimajoissa (sisällä), museoissa piti näyttää „green pass“ eli rokotustodistus. Kännykkäni vetelee viimeisiään ja pelkäsin aina, että akku tyhjenee taas täysin enkä voi todistaa olevani rokotettu. Ostaisin uuden kännykän, mutta kun ne näköjään on melkein loppuunmyyty prosessorien puutteen takia. Kävelin tänään Applen kaupan ohi, normaalisti siellä on jonossa asiakkaita, mutta nyt ei ollut ketään.

19 Kommentare:

  1. Hieno reissu! Mitenkahan Italiassa pärjäisi jos olisi vaan israelilainen koronarokotustodistus eika tuota EUn standardia?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Luulis teidän todistuksen riittävän, eikö siinä ole qr koodi. Italiassa ne tsekkas aina sen koodin sellaisella kännyn kokoisella lukulaitteella ja siihen tuli aina vihreä merkki. Israelhan on edelläkulkija näissä asoissa.

      Löschen
    2. Juu se qr koodi on täkäläisessäkin.

      Löschen
    3. No toki on qr mutta ymmartaako EUn maiden lukijat sen oikein? Onko siina kansainvalinen standardi? No kohta tyokaveri lahtee Napoliin niin kuulen sitten miten kavi.

      Löschen
  2. Oi, mitä kuvia! Ja mitä herkkuja. Mä tykkään tällaisista yksinkertaisista makkara-leipä aterioista. Siksi kai mun leivän päällä on toisinaan vain siivuiksi leikattua puolalaista kielbasaa... Tuolla olisi kiva seikkailla, ehdottomasti.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Löytyyhän sieltä teiltäkin vaikka kuinka paljon paikkoja, jonne kannattaisi mennä.

      Löschen
  3. Oivoi. Niin raikkaan, puhtaan, väljän ja kauniin näköistä. Ja niin sininen taivas! Mitä muuta ihminen tarttis?!! Kun on joskus päässyt patikoimaan alppi-maisemiin, ei ikävöi pätkääkään ahtaita aurinkorantoja. Veitsi vähän kääntyi haavassa, mutta oikeasti olen vilpittömän iloinen, että pääsitte nauttimaan kaikesta tuosta <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Siellä kyllä luulee, ettei maailmassa ole mitään pahaa. Tosin rokotustodistuksen heiluttaminen muistuttaa sitten muusta.

      Löschen
  4. Tosi hieno reissu teillä jälleen , ja oli varmaan ihanaa päästä eri maisemiin.Upeita kuvia, upeita paikkoja. Hienot omenat tuossa puussa, saiko poimia?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olis sieltä ompun voinut varastaa, mutta taitavat ruiskutella niitä vaikka millä eli ei ainakaan kuorimatta viitsi syödä.

      Löschen
  5. Ihania kuvia. Teillä oli kyllä mukava syysloma! Ehkä mieki pääsen tuonne ensi vuonna tai sitten joskus... Mutta nyt kyllä tekis mieli lähteä jonnekin, mutta naapurimaissa koronaluvut ovat taas pilvissä ja Ruotsiinkaan ei huvita nykyään lähteä. KÄvin lauantaina Helsingissä teatterissa ja syömässä. Ei oikein riittänyt. :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me oltiin kaksi päivää kummipojan luona Tampereella, nyt junassa Helsinkiin ja luokkakokoukseen.

      Löschen
  6. Tietää jo ennen postauksesi avaamista, että vesi aikaa valua suussa! Upeat ovat maisemat saapasmaan päälaella(kin). Maltalla missään muualla ei kysytty rokotuksista kun maahan tullessa, sama täällä saapasmaassa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Etelätirolilaiset ovat Italian kansalaisia, mutta pitävät itseään etelätirolilaisena.

      Löschen
  7. Järkkyttävän ihanat kuvat♥♥

    Tuo puu taitaa olla joku hemlokki...Meillä Kanadan lehtikuusi on nyt täydellisen kullankeltainen.

    Tirolin alue on niin ihana ja kaipaamme tietysti Itävaltaan, sinne 'pyhään' kolmioomme.

    ♥♥

    AntwortenLöschen
  8. Hotellin nimi kiinnostaa - olitko maininnut sen jossain?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ja mihin lensitte?

      Löschen
    2. Hotelli oli https://www.hotel-hirzer.com/. Menimme autolla, on aivan Meranin lähellä. Lähin lentokenttä taitaa olla Bozen/Bolzano eikä sinnekään ole varmaan kovasti lentoja.

      Löschen