Donnerstag, 11. November 2021

11.11. ja 11000 hullua juhlimassa karnevaalisesongin alkua

 Yli 50000 koronatartuntaa päivässä, uusi ennätys, mutta kunnon kölniläinen ei ole moksiskaan eikä missään nimessä halua luopua karnevaalista ja niinpä tänään sitten kokoontui vanhaan kaupunkiin 11000 narria avaamaan karnevaalisesonkia, hali hali ja pusi pusi. Testi ei tosin nyt riitä, on pakko olla rokotettu tai koronan sairastanut. Kaksi narria on nyt juuri todettu koronapositiiviseksi, Kölnin karnevaaliprinssi ja perussaksalaisten Alice Weidel, rouva Weidel ei tietenkään ollut rokotettu, hän taisteli vapauksien puolesta. Ei  tee mieli liittyä narrien joukkoihin ja niinpä odottelen kotona jospa pimeän tullessa sattuisi tulemaan lapsukaisia lyhtyjensä kanssa laulamaan Martin päivän kunniaksi, karkkeja muistin tällä kertaa ostaa.


Yöllä oli ainakin nollassa jos ei jopa pakkasta. Tänään taidan peitellä kameliani, että selviää hengissä. Myös oliviipuu ja oleanteri saavat takin päälleen. Takki onkin ajankohtainen asia tänään, sillä Pyhä Marttihan leikkasi takkinsa halki ja antoi toisen puolen kerjäläiselle.


 Jouluruusua ei kylmä haittaa, se pukkaa taas nuppuja, harmittaa vain, että kukatmon aina aivan maan rajassa.


Osallistuin taas lahjakeräykseen „Joulu kenkälaatikossa“, jossa vuorataan kenkälaatikko joulupaperilla ja sisään laitetaan jotain pieniä lahjoja. Itse laitoin paketin 5-9 vuotiaalle tytölle, sinne meni hiuspantaa, värikyniä, väriliituja ja sen sellaista. Paketin vein tässä lähellä olevaan liikkeeseen, joka oli yksi monesta keräyspaikasta. Tätä kuvaa en saanut laittaa Instagrammiin, sain siitä torut, että kehtasin yrittää väärinkäyttää instaa tällaiseen säädyttömään valokuvaan. Big brother is watching you, valitettavasti tarkkailu meni tässä kyllä pieleen, olisivat voineet kehua hyväntekeväisyydestä ja innoittaa muitakin ostamaan lahja köyhälle lapselle.  Melkein samana päivänä kummipoika sai kiellon julkaista soittamansa Sibeliuksen Romanssin, kun siinä soittikin kuulemma joku tunnettu pianisti. No, ainakin se oli vahvistus siitä, että poika on taitava pianisti.


Suomessakin piipahdin nopeasti, kun oli luokkakokous, taas niin kiva tilaisuus. Luokkakaverimme, geriatrian proffa, painotti miten tärkeä rooli on ihmiselle lapsuuden ja nuoruuden muistoilla ja on tärkeää, että taas ensi vuonna tapaamme. Allumies oli mukana Suomessa ja sai kokeilla lentosimulaattoria, melkein sai matkapahoinvoinnin, mutta sen hän saa helposti ja on kerran oksentanut lontoolaisen bussin yläkerran lattialle ja kerran lapsena junan ikkunaruutuun, kun ei tyhmä tajunnut, että siinä olikin lasi. Mitenkä noin tyhmä on voinut opiskella matikkaa? Suomessa oli helppoa koronan suhteen, kun ei tarvinnut hotellissakaan näyttää koronapassia, kun siellä korona lähtee vasta kello 24 liikkeelle. Vähän me ihmeteltiin ja hotellin respan kaveri ihmetteli yhtä paljon. 

Lopuksi surullisen hupaisa tarina: naapurimme hälytettiin apuun 88v ja 90v lapsettoman sukulaispariskunnan luokse, kun vaimo joutui infarktin takia sairaalaan ja dementionutta miestä ei voitu jättää yksin kotiin. Naapurini olivat tiskanneet paikan päällä 100 (kirjaimin SATA) likaista lautasta eikä siinä kaikki, he toivat toiset sata kotiinsa tiskikoneeseen, mutta ne eivät kunnolla puhdistuneet koneessakaan. Onneksi meillä ei ole noin paljon lautasia.

12 Kommentare:

  1. Aika hullua on tosiaankin olla valtavassa yleisötapahtumassa juhlimassa, ja vielä kun karnevaaliprinssit ja prinsessa ovat koronapositiivia. Nam, hyviä namuja olit laittanut laulajille.
    Kaunis idea laittaa laatikkoon lahja tuntemattomalle lapselle,mutta miten ihmeessä sitä ei voisi laittaa instaan, inspiroimaan jotain muuta tekemään samaa....Kiva että pääsit luokkakokoukseen, minunkin luokallani oli mutta en päässyt. KUmma tuo systeemi Suomessa että korona alkaa vasta klo 24, aikamoinen neronleimaus ollut jollakin;D
    Surullista tosiaankin vanhojen naapureiden juttu.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei ne ole tajunneet tuon pakettijutun taustaa, luulivat varmaan lasten hyväksikäytöksi ja uhkailivat mua instan sulkemisella.

      Löschen
  2. Niinpä , meillä Saksassa on vielä 14 päivää Epidemische Lage von nationaler Tragweite. (Käännä se suomeksi! ��). Mainzissa pääsi karnevaalisesongin aloitustilaisuuteen vain 7 500 henkilöä koronapassin kanssa ja 5 €:n pääsymaksulla. Mainzin karnevaalit ovat poliittisia eikä meno niin hullua kuin Kölnissä.
    Olen näköjään ainoa suomalainen karnevaalien ystävä. Fanitan badenilais-pfalzilaisia kotisia pieniä Faschingeja, joissa esiintyy paikallisia maallikoita, laulukuoroja, urheiluseuroja tms. Vanhainkodeissakin karnevaaliyhdistykset käyvät viihdyttämässä asukkaita.
    Olin varannut taas Haribo-nallekarkkeja lapsille, mutta he eivät käy kerrostaloissa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Paras kommentti Kölnistä oli Böhmermannin:
      Alaaf! Heute als "Sexy Krankenschwester" auf der Zülpicher Straße, an Weihnachten als "Sexy Intubierte" in der Uniklinik! 🎉

      Löschen
    2. Hahhah... Mielenkiintoinen ihmiskoe menossa. Alueellahan on virallisesti vain Geimpfte und Genesene, jotka ovat lunastaneet "vapauden" rokotuttamalla itsensä väh. kahdesti. Kun koronapassin voimassaoloaika päättyy, niin sitten kai kolmasti. Pian näemme G2-kokeilun tulokset... ja mitä seuraavaksi. paskeriville

      Löschen
    3. Joo, booster tulee 6 kk tokasta rokotuksesta. Sanos muuta, mitä seuraavaksi, mutta kun ihmiset haluaa freedom eikä halua olla varovaisia ja vältellä massatilaisuuksia, niin ei se korona helposti hoidu ja nyt on sairaaloissa karmea tilanne.

      Löschen
  3. Joo, näin telkkarissa pätkän noista Saksan karnevaaleista ja ajattelin 50 000 olevan kyllä sellainen päiväluku, että luulisi vähän jarruttavan. Mutta ei.

    Ai niin, sulla on siellä jouluruusu kesät talvet. Kyselinkin omassa postauksessani talvihoito-ohjeita ko. kukalle, kun en ole sellaisesta aiemmin yrittänyt huolta pitää. Teillä on tietysti ihan eri ilmasto kuin täällä, mutta kysyn nyt kuitenkin: peitteletkö sinä sitä jotenkin talveksi? Täällä tuo ihanuus on ainakin viime talven jäljiltä vielä hengissä, mutta miten lienee ensi keväänä minun hoidollani?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä ei ole niin kovaa pakkasta, Suomessa ehkä kannattaisi peitellä havuilla kylminpinä aikoina.

      Löschen
  4. Hyvänen aika sentään! Tästä jutusta sain itkua ja naurua sekaisin. Ole onnellinen, että sulla jouluruusu edes kukkii. Olisivatko kukat pidemmät, jos olisit oikein lannoittanut ja vielä lisännyt kalkkia. Naapurustossa asuu puutarhuri, joka vannotti minua laittamaan jouluruusulle kalkkia. Minulla se ei auttanut, yksi siellä sinnittelee vain, mutta naapurillani kukat leviävät hulluina, siis jouluruusut!

    ♥♥

    AntwortenLöschen
  5. Kive, että pääsitte käväsemään Suomessa. Suomen laki on tyhmä, sillä siinä ei ole ajateltu tuon koronapassin käyttöä, vaan se liittyy alueen rajoitukseen. Ottaa niin päähän täällä, kun luvut vain nousevat eikä passia käytetä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No hurjat luvut on täälläkin, ilmaiset testit poistettiin joku aika sitten ja nyt taas otetaan käyttöön. Poliitikot ei ota kaikkea tosissaan. Jännittää miten karnevaalit vaikutti tartuntoihin. Leikkauksia siirretään nyt, kun sairaalat täyttyy covidpotilaista.

      Löschen