Freitag, 19. November 2021

Ulkoilu on vaarallista

Sunnuntaina lähdimme Bergisches Landiin 10km patikkaretkelle. Ilma oli ihan mukava vaikka olikin pilvistä. Paljon oli roudattu maastoa, metsäkuolema oli tappanut paljon kuusia, todella kurjaa.
Noin kuuden kilometrin jälkeen tuli kamalan jyrkkä kapea alamäki, jossa ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta pitää mistään kiinni. Siinä oli kamalia kiviä pystyssä ja kaikenlaisia juuria välissä ja piti tarkkaan miettiä mihin astuu. Allumies halusi mennä edellä ja voisin hätätilassa ottaa hänestä kiinni. Jokaisen askeleen mietin tarkkaan, mutta siitä huolimatta horjahdin ja vedin miehen mukanani maahan, hän kaatui selälleen niiden kamalien kivien päälle ja olin varma, että nyt meni polvi ja lonkka ja vaikka mikä. Itselläni farkut meni polvesta rikki ja polvi kärsi ihan vähän, mutta miesparalta meni kaksi kylkiluuta. Adrelaniini auttoi alussa jaksamaan kulkea ne loput neljä kilometriä, lopuksi tosin kivut tulivat kovalla vauhdilla. Kotona sitten tehtiin kipucocktail kaikesta mitä lääkekaappi tarjosi, mutta eipä nuo hyvin auttaneet opioideistä huolimatta. Sänkyyn meneminen ja ylösnouseminen oli aivan kamalaa. Maaanantaiaamuna kahdeksalta soitto ortopediseen sairaalaan, tervetuloa röntgeniin yhdeksältä ja sieltähän ne murtumat tuli ilmi. Uusi kipucocktail kolmesta eri aineesta ei auttanut sekään. Keskiviikkona soitto kotilääkärille ja häneltä taas uusi cocktail. Se oli nyt sitten taas se (Suomessa ilmeisesti kielletty) Novalgin, joka lopulta auttoi, sitähän itsekin sain ennen selkäleikkaustani. 

Tuskallista sängystä nousemista mietittiin ja yhtäkkiä Allumiehellä välähti, että meillähän on moottorilla varustettu sänky, jossa voi nostaa pää- tai jalkapuolen lähes pystyasentoon ja sillä keinolla nouseminen ja makuulle meno onnistuu. 


Tänään aamulla soi puhelin, siellä kotilääkäri, halusi varmistaa, että kiputilanne on okay ja ilmoitti samalla, että saamme joulukuussa tulla hakemaan kolmannen rokotuksen. Tunnemme olevamme hyvissä käsissä.❤️

Kun tässä terveydestä puhutaan: koronatilanne Saksassa on dramaattinen ja jopa meidän kaupunginosassa tilanne on yhtäkkiä muuttunut. Netissä voi katsoa joka päivä tartunnat ja niitä on ollut aina vain muutama ja nyt yhtäkkiä ilmaantuvuus yli 300, huh. Mm. tiedän 80v naisen, joka ei ole juuri missään liikkunut paitsi ruokakaupassa. Kun korona alkoi, tarjouduin käymään hänen puolestaan kaupassa, mutta hän ajaa vielä autoa ja halusi hoitaa ostokset itse. Nyt sitten rokotuksesta huolimatta tartunta, tosin lievät oireet onneksi. Huomenna on meidän kauppakeskuksessa rokotuspiste, sieltä saa joko ekan, tokan ja kolmannenkin rokotuksen. Taitaa tulla samantyylinen joulu kuin viime vuonna ja meillähän on jo kokemusta laulaa ulkona naapureiden kanssa Stille Nacht, heilige Nacht.🎶🎶


17 Kommentare:

 1. No, toivottavasti miehesi kylkiluut luutuvat pian ja pääsee kipulääkkeitä.

  Suomessa on myös koronatilanne huonontunut, mutta ei ole niin paha kuin teillä. Mekin saamme mieheni kanssa joulukuussa kolmosrokotuksen. Pelkään työssä käyvien lasten ja heidän perheidensä puolesta.

  Joulu tulla jollottaa joka tapauksessa. Kaikkeen onneksi tottuu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No on se sairausvakuutus kyllä kalliskin, maksan 700 euroa kuukaudessa.

   Löschen
 2. Voi hyvänen aika! Toipumista potilaalle. Olipas hurja tilanne. Ja niin vain moottoroitu sänkykin on sitten tarpeen.

  Olen aikaisemminkin lukenut, että Saksassa pidetään ihmisistä hyvää huolta ja terveydenhoito toimii. Kuulostaa siltä, että teistä pidetään erittäin hyvää huolta. Kyllähän meilläkin esim. apteekista (tai siis drugstore, jossa apteekki usein on) soitetaan seuraavana päivänä lääkekuurin aloittamisesta ja kysytään, että onko kaikki kohdallaan. Samoin lastenlääkäristä yleensä soittivat seuraavana päivänä ja varmistivat, että pikkupotilas on kunnossa eikä vointi ole ainakaan huonontunut.

  Meillä saa nyt myös kolmannen rokotteen. Täytyy käydä hakemassa, kun on vähän pidempi vapaa. Ihan vain sen vuoksi jos sattuisi aiheuttamaan jonkinlaisia oireita. Kaksi ensimmäistä menivät kivuttomasti.

  Hyvää viikonloppua! Ja allumiehelle pikaista paranemista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, kyllä se uusi lääkecocktail auttaa aika hyvin.

   Löschen
 3. Teillä oli ikimuistoinen retki, kroppani muistaa vielä jonkin aikaa. Onneksi henki-kulta säilyi. Tsemppiä.

  AntwortenLöschen
 4. Pikaista paranemista Allumiehelle ja muutenkin kaikkea hyvää.Booster-rokotukseen on aikani joulukuun alussa. Joulun vieton aloitan aattona perhejumalanpalveluksessa (sikäli kun sitä ei peruta), joulupäivänä käyn tyttären luona kahvilla, muuten vietän taas rennon joulun itseni kanssa. Jos sää ja selkäni sallivat, lähden sauvakävelemään ja nauttimaan rauhasta ja ihmisten jouluvaloista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt on kai jossain jo rajoitettu, saa vain viisi henkeä kahdesta taloudesta tavata, mutta koskee ilmeisesti rokottamattomia. Me olemme muutenkin jouluna kaksin, ei ole mitään ongelmaa.

   Löschen
 5. Voi kurjuus, olipa teillä huono onni, ja tsemppejä miehellesi, ne kivut voivat olla aika rankkoja.(minulta katkesi kerran myös 2 kylkiluuta, kun kaaduin jäisellä kadulla ,jota ei oltu hiekoitettu...) Kurjaa kun koronatilanne taas niin huono Euroopassa. Täällä syyskuun alkupuolelta luvut laskivat ihan minimiin, mutta nyt taas nousua, mutta kuulemma 90 % heistä sellaisia joita ei rokotettu, tai rokotteesta kulunut liian pitkä aika, eikä ole käyty hakemassa boosteria.

  AntwortenLöschen
 6. Voin vain kuvitella, miltä nuo viimeiset neljä kilometriä tuntuivat. Uh-huh. Mutta kuten sanoit, pahemminkin olisi voinut käydä tuollaisessa maastossa.
  Hurjia nuo pandemialuvut niin siellä kuin täälläkin.
  Yritetään pärjäillä.
  Täällä muuten satelee juuri nyt hiljalleen lunta...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se aika kamppailua ennenkuin autolle päästiin

   Löschen
 7. Olipa huono tuuri Allumiehellä. Toivottavasti paraneminen etenee ja malttaa ottaa rauhallisesti.
  Ei kai ollut muuta odotettavissa kuin korona-positiivisten lisääntyminen kun mm. tuollaiset 11.11. joukkotapahtumat sallittiin. Noiden lisäksi urheilukisat yleisöineen maskeitta ja ilman turvavälejä jne.
  Kuka tahansahan voi olla positiivinen ja tartuttaa virusta edelleen. Nythän on jo vaadittu kaikkien vanhusten ja riskialttiiden henkilöiden parissa työskentelevien testaamista edes pari kertaa viikossa. Testin on kai katsottu tällä hetkellä olevan varmin osoitus negatiivisuudesta, vaikka ei täysin varma olekaan. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi tyhmää ihmisiltä, mutta tyhmää myös poliitikoilta, jotka eivät uskoneet virologeja.

   Löschen
 8. Toivottavasti kivut ovat vähentyneet! Hienoa kuiten, että pääsitte autolla ja kotia.
  Koronaluvut, joo. Olisin saanut tänään kolmannen koronarokotuksen, mutta en uskaltanut ottaa sitä nyt, koska lähden torstai-iltana työmatkalle Rovaniemelle, sillä viimeksi olin tosi kipeä pari päivää siitä kakkosannoksesta. Ensi viikolla sitten. Tllä on onneksi pop up-rokotus mahdollista. (mutta pitää tietysti jonottaa sitä…)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En meinannut millään päästä kommentoimaan omaan blogiin, ei edes anonyyminä, mutta nyt sain selville mitä piti tehdä. Panen ihan vaan itselle muistiin Safari -> Einstellungen -> Datenschutz -> muuta tracking.
   No nyt kommentti, kaverimme sai boosterin ja oli yhden päivän täysin avuton käden kanssa. Me ollaan vasta joulukuussa vuorossa. Täällä on kaikki suunniteltu huonosti, poliitikot nukkuu.

   Löschen