Donnerstag, 9. Dezember 2021

Adventtikahvia ja yllätyspaketti

 Postipoika soitti ovikelloa ja kun menin avaamaan oven, hän oli jo häipynyt ja oven edessä oli paketti, yllätys meidän Baijerissa asuvilta iki-ihanilta kiinalaisilta ystäviltä, jotka ovat olleet meillä ainakin kaksi kertaa jouluaattonakin ja viime vuonna he joutuivat perumaan tulonsa koronarajoitusten takia ja nyt he muuttavat valitettavasti kahdeksi vuodeksi takaisin Kiinaan, nyyh. No, ehkä sitten uskallamme joskus taas lähteä käymään Shanghaissa, jos korona suo.




Paketissa oli kaksi punaista purkkia, mutta tekstitys on kiinaksi, eipä riitä meidän kielitaito, teetä siinä varmaan on. Paketissa oli myös pullo hienoa eteläafrikkalaista punaviiniä. ❤️

Serkku vaimoineen poikkesi eilen omenakakkukahville


Tuliaisiksi saimme hienon jouluisen kukkakimpun.


Allumiehen isoisä oli kondiittori ja meillä on pieni vihkonen, johon tämä on käsin kirjoittanut ja piirtänyt reseptejä, liikuttavaa. Omenakakku oli pojanpojan leipoma, taito on periytynyt.


Luin lehdestä, että Iittalan Ultima Thule on nyt taas muotia ja mikäs siinä, kellarista löytyy sitä. Olutlasi on saanut käyttöä hyasintin sipuleille.


Tuliskohan Ruska-astiastokin vielä joskus muotiin, sitäkin löytyisi kellarin kaapeista..

8 Kommentare:

  1. Yllätyspaketit <3
    Nuorimmaisemme oli joskus Kiinassa opiskeluvaihdossa ja sieltä palattuaan halusi lähettää häntä ruhtinaallisesti kestinneelle perheelle paketin, johon muiden herkkujen lisäksi ehdottomasti halusi ujuttaa mukaan purkillisen puolukkahilloa. Just! En muista mikä asia juuri tuohon hilloon liittyi, mutta toivon todella että purkki säilyi matkasta ehjänä ;).
    Ruska on nyt ainakin monien nuorten suosikki.
    Niin, ja aivan valtavan hieno tuo vanha reseptivihko!!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tuo vihko on pieni, koko tila on käytetty, paperi oli silloin kallista.

      Löschen
  2. Ruska on muotia jo, vintagea nääs. Mulle kelpaisi! :)
    Kiva ja runsas joulupaketti kiinalaisilta. Siinä maassa osataan lahjoa.
    Hieno kukkakimppu! Mieki yritän nyt kokeilla, että miten allerginen olen hyasisntin tuoksuille. Menevät kylä nyt huoneesta ikkunanväliin, sillä tuoksua en kestä vieläkään.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hyasintti kuuluu jouluun, onneksi en ole allerginen.

      Löschen
  3. Sütterlin-kirjaimilla kirjoitettu teksti on helpompi oppia lukemaan kuin kiinalainen. Lueskelin joskus entisen kotini notaariasiakirjoja 1800 luvulta.
    Sütterliniä joutuivat koulualokkaat opettelemaan vielä 80 vuotta sitten. Kukahan mahtaa osata 80 vuoden päästä lukea suomalaisten harakanvarpaita, kun kouluissa lakattiin opettamasta kaunokirjoitusta?
    Ruska-lautaset ovat minulla "pyhähienoina" ruokalautaisina, ja teekuppeja täydensin hassun halvalla Hämeenlinnan suurkirpputorilta. Ultima-Thule- olutlasit ovat kellarissa varastossa hyvin pakattuna, sen jälkeen kun eräs porokoura pudotti yhden täyden lasin kädestään ja piti ostaa uusi. Nyt vieraat saavat pudotella lasejaan huoletta ja juoda halvoista laseista oluensa elleivät juo pullon suusta.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Aika hienoa se vanha käsiala, meillä on muitankin tekstejä jossain tallella.

      Löschen
  4. Onpa kiva yllätyspaketti, ja muutenkin kiva saada tuollaisia yllätyksiä, vaikka kurjaa tietysti että palaavat Kiinaan.
    Nam, omenakakku näyttää herkulliselta, ja tuo reseptivihkohan on ihan aarre! Hyvää joulun odotusta Allu.

    AntwortenLöschen