En vaan voi olla ihailematta kevään luontoa. Annoimme kaverille syntymäpäivälahjaksi retken Eifel-vuoristoon, jossa villit narsissit kukkivat parhaimmillaan. Siellä kävely on normaalisti hermolepoa, satojatuhansia narsisseja ja puro solisee ja linnut laulavat.
Valitettavasti päivänsankarin kunto petti eikä hän jaksanut kävellä koko 11 km matkaa ja minut arvottiin tekemään hänen kanssaan pienempi lenkki ja sovittiin tapaamispaikka, mutta kuinkas kävikään, meillä ei ollut karttaa emmekä löytäneet myllyä, jossa treffipaikka oli. Kyselimme monilta vaeltajilta, mutta kukaan ei osannut auttaa ja kännykässä ei ollut verkkoa eikä sitten karttaakaan. Kerran saimme käyttää yhden kylän asukkaan wifissä olevaa kännyä, kun halusimme viestittää muille, että eivät ihmettele missä olemme, mutta se ei auttanut, sillä muun porukkamme kännyt eivät tietenkään olleet verkossa nekään. Mitenkähän sitä ennen selvittiin, kun ei ollut kännyjä käytössä? Sama ongelma meillä oli muutama viikko sitten Jordaniassa, mutta siellä emme olleet onneksi eksyksissä. Onneksi me lopulta löysimme belgialaisen pariskunnan kartan avulla sen myllyn ja olimme jopa ajoissa paikalla, kun muut tuli. Kyllä tässä jaksaa ihmetellä, miten saksalaiset rakentavat vaikka mitä, mutta kännykkäverkkoa eivät saa kuntoon.
Tänään teimme perinteisen retken Bonniin, jossa kirsikkapuut kukkivat, pitkiä katuja ja molemmin puolin kirsikkapuita, oli vain vaikea kuvata, kun oli pari muutakin ihmistä paikalla.
Sitä ollaan niin riippuvaisia kännyköistä ynnä muista. Ehkä olen pessimisti, mutta olen jo monta kertaa todennut, että tulee päivä, kun kaikki kaatuu, kännyköistä alkaen. Luonto on ja pysyy, todistavat nämä kuvasikin. Kirsikkapuut ovat kauniita, sitä vain en ymmärrä, että täällä halutaan korvata vanha kunnon kauppatori kojuineen ym. kirsikkapuurivistöillä ja leikkipuistoilla ja kaikenlaisella sekavalla. Saisi kaupunki tukea näitä torikauppiaita, samoin kuin Kauppahallia, joka on näivettymässä täysin!
AntwortenLöschenTuo Bonnin kaupunginosa oli ennen tylsä ja harmaa ja joskus 1980-luvulla kaupunki päätti muuttaa tilanteen, talojen julkisivut maalattiin ja kadulle istutettiin japanilaisia koristekirsikkapuita ja vapaisiin nurkkiin istutettiin viherkasveja ja puita ja nyt se on todella kiva. Näinä viikonloppuina autoliikennettä vähennetään, kun on niin paljon jalankulkijoita ihailemassa puita. En muista yhtään sitä teidän toritilannetta, mutta sama kehitys on varmaan monessa kaupungissa. En ymmärrä, miksi joissakin kaupungeissa on kivoja kauppahalleja ja muualla ne ei menesty. Täälläkin yrittivät sellaista, mutta ei onnistunut. Münchenissä on kiva tori Viktualienmarkt, auki ma-la joka päivä, myydään ruokaa, kukkia jne, sellainen puuttuu meillä kokonaan, tosin meillä on tässä kaupunginosassa kaksi kertaa viikossa toripäivä.
LöschenMuistan, kuinka eräälläkin matkalla Müncheniin näkyi Viktualienmarktilla kaikenkirjavia kevään kukkia jo helmikuun lopussa. Olisikohan siinä lähistöllä vielä Buxsin kasvisravintola, paras koskaan näkemämme!
AntwortenLöschenEi taida enää olla Buxsin nimellä. Jossain luki, että omistaja olisi siirtynyt reseptien kehittelyyn/julkaisuun.
LöschenSaas nähdä miltä Turussa näyttää - tai näkeekö mitään kun on kauhea katupöly?, sillä tulen paikasta, jossa noin metri lunta, hankikanto ja hiihtokelit vaan jatkuvat. Turussa mm. sinivuokkoja ja muita etelän kukkasia.
AntwortenLöschenOi sinivuokkoja, mun sinivuokkorääpäle on vissiin kuollut, nyyh.
LöschenToreja ja halleja on aina kiva kierrellä eri maissa ja kaupungeissa. Tuntuu vain että monin paikoin torielämä on hiipunut ja supistunut, ainakin talvikuukausina. Halleihin on tullut kahviloita ja ravintoloita, mikä ei sinänsä ole ollenkaan huono juttu. Tuo Viktualienmarkt oli kiva tori, mutta viime käynnistä on jo aikaa. Turun hallissa tulee käytyä aina Turku-visiitillä, ostamassa vähintään halvaa. paskeriville
AntwortenLöschenMeidän paras tori on se, missä turkkilaiset asuu, siellä on parhaat tuotteet. Saksalaisten kauppojen yrtit on aina puolikuolleita, turkkilaisilta saa laatua.
Löschen