Mittwoch, 24. März 2010

Lehtikatsaus

Aikainen herätys tänään, kun Allumies lähti aamukoneella Berliiniin. Se ihminen tarvitsee aina vähän thrilliä elämäänsä. Meiltä on 29km matkaa lentokentälle ja kun boarding time oli 5:55, kello herätti 5:10, hän kävi suihkussa ja lähti ajamaan kentälle ja joutui vielä etsimään parkkitalosta paikan. Minä olisin varmasti istunut jo viideltä kentällä kahvikupin ja sanomalehden ääressä. Sitä tein sitten kotona, kun en enää saanut unesta kiinni.Säätiedotus lupaa täksi päiväksi jopa +22C ennenkuin sitten torstaina taas viilenee.


Yleisen vessan löytyminen kaupungilta ei ole täällä aina helppoa. Nyt kaupunki tarjoaa ravintoloille pissapalkkion: jos ravintola antaa vessansa myös ei-asiakkaiden käyttöön, kaupunki on valmis maksamaan siitä 50 EUR kuukausipalkkion, invavessasta jopa 150 EUR. Saksalaiset ovat mielestäni hyvin pikkumaisia vessojen suhteen ja vahtivat, ettei kukaan vieras vaan käytä vessaa ja usein vessoista joutuu maksamaan. Kun olin viime vuosituhannella ensimmäistä kertaa Hampurin rautatieasemalla , siellä joutui maksamaan käsien pesemisestäkin lisämaksun.


Nena täyttää tänään 50v. Eipä uskoisi, että hän on jo kaksinkertainen isoäiti.


Kommentare:

 1. Kiitos aamukatsauksesta!

  En lakkaa koskaan ihmettelemästä tuota kuinka nopeasti miehet selviytyvät suihkusta! Minä en koskaan pääse suihkusta pois ellen ole ollut siellä vähintään varttituntia!

  80-luvun nuoruuteni tuli elävästi kovin elävästi mieleen tuosta Nenasta, kiitos palauttamisesta niihin tunnelmiin.

  AntwortenLöschen
 2. Ps. Oliko se video silloinkin tuollainen, vai oliko tämä jokin uusintaversio - uusintamix?

  AntwortenLöschen
 3. Soolis: tämä on uusi versio, tehty ilmeisesti ranskalais-saksalaista TV-kanavaa Artea varten, siksi osittain ranskaksi laulettuna.

  AntwortenLöschen
 4. Rupesi melkein pulssi nousemaan lukiessani Allumiehen aamusuorituksesta! Minullekaan aamu ei ole aamu ilman päivänlehteä ja siihen pitää saada tutustua rauhassa.

  AntwortenLöschen
 5. No näin katsoinkin. Nena ei ole kyllä paljoa muuttunut..

  AntwortenLöschen
 6. Helena: se saa suurimman annoksen endorfiineja, jos just ja just ehtii astumaan lentsikkaan ennen ovien sulkemista tai meidän auto ajetaan aina viimeisenä laivaan ja sillä sekunnilla luukku menee kiinni ja laiva lähtee. En osaa sanoa, kuinka monta sydänhalvausta olen vuosien mittaan saanut näiden juttujen takia.
  Soolis: on kyllä pysynyt nuorena Nena, vaikka ei ole elämä pelkästään ruusuja tuonut. Ensimmäinen lapsi oli pahasti vammainen.

  AntwortenLöschen
 7. Voisit lähettää joitakin plusasteita tänne meillepäin, niin varmemmin siellä viilenee torstaina.

  AntwortenLöschen
 8. Voi Allumies on ihan kuin Lumimies (huom uusi nimi lisää, á la Allu). Minä olen aina puolitntia ennen joka paikassa ja hirveästi tavaraa mukana. Reima ei ikinä ota viikonkaan työmatkalle muuta kuin sen mikä mahtuu koneen matkustamoon. Nyt hän piipahtaa Puolassa ja takuulla mukana on vain hammasharja ja vaihtosukat.

  Täällä tuntuu ihana keväältä, mutta kaipaan Saksaan syömään parsaa. Tein sitä joka kevät 10 vuotta, joten ehkä parin vuoden kulutta alamme jälleen...Täällä ei missään saa kunnollista parsaa. Se on aina kuin tölkistä.

  AntwortenLöschen
 9. Kiva lehtikatsaus.Jestas, onpas Allumies nopealiikkeinen,kun ehti hyvin lentoon,vaikka oli noin vähän aikaa.Minä olen kuin sinä,pajon etuajassa aina kentällä....
  Ohoh,Nenakin jo isoäiti....
  Nauratti tuo veskijuttu,mutta hienoa,jos vessapalveluja parannetaan:-)

  AntwortenLöschen
 10. Allumies on ihan kuin minä! Ja mun mieheni saa minun kanssani aina hepulin... :)

  Voi tuo Nenan biisi, ihastus. Pala nuoruutta.

  Vessaongelman muuten havaitsin Kölnissä. Kävin aina ihan pokkana jossain baarissa tms. kävelin vain suoraan vessaan ja suoraan ulos sivuille vilkuilematta. Mulkoilivat joskus vihaisesti, mutta koskaan kukaan ei pysäyttänyt! Jos ovella oli rahastaja, silloin maksoin toki. Vaikka onhan se Helsingissäkin ihan normaalia, että vessakäynneistä joutuu maksaa.

  AntwortenLöschen
 11. Joskus taannoin - taisi olla kans viime vuosituhannella - pyrin täällä Saksassa rautatieaseman vessaan pesemään yksivuotiaani kakkapyllyä. Ei päästetty, epähygieenistä kuulemma.Onneksi lähellä oli hampurilaispaikka, jonka vessaan pääsi.
  Itse olen kanssa yleensä liian aikaisin lentoasemilla. Jos nimittäin varaat matkaan aikaa, kaikki sujuu kuin rasvattu. jos taas lähdet nippanappa liikkeelle, kaikki menee pieleen. Hauskinta oli, kun lähdin täpärästi nopealla junalla matkaan. Mukavasti ilman vaihtoja, ajattelin. Kun rauhassa odotin vempelettä, ilmoitettiin sen olevan tunnin myöhässä! Joku oli päättänyt heittäytyä juuri sen junan eteen ajattelematta seuraamuksia. Kuin ihmeen kaupalla ehdin koneeseen, mutta kenttäbussissa odottivat kaikki jo paheksuvan näköisinä, kun tämä peräänkuulutettu vitkastelija puhkui sisään.
  Mieluummin liian aikaisin kuin ollenkaan, ajattelin silloin. Niin pysyy terveempänä.

  AntwortenLöschen
 12. olipa mies minuutilleen,
  yksi pojistamme tuollainen

  AntwortenLöschen
 13. Nena ja Tanska kuuluvat minun päässäni yhteen! Olin nimittäin lukiossa luokkaretkellä Kööpenhaminassa, ja bussissa soi Nena. Se oli nuori plikka silloin...
  Allumiehellä on vähän samoja piirteitä kuin mun miehellä... tosin se on vähän oppinut, kun jouduimme aikoinaan Dublinissa (tai lentokentällä) juoksemaan pitkän matkan ehtiäksemme koneeseen. Minä raskaana ja selkäkipuisena ja vihaisena.

  AntwortenLöschen
 14. Nam, aamiainen mun mieleen. Sen sijaan en kestäisi viime minuutilla liikkeelle lähtöä, matkallahan aina voi olla joku viivytys. Viimeksikin hermostuin kun oli aika virastoon tavallisen aukioloajan ulkopuolella ja lähdin 10 min aikaisemmin, mitä matkaan yleensä menee ja eikös heti ensimmäisen risteyksen edessä ollut jono kun joku törppö nainen ei uskaltanut pujahtaa liikenteeseen, siinä jo multa meni 5 minuuttia. Onneksi löysin heti parkkipaikan ja ehdin ajoissa.

  Meillekin tänne pohjoiseen on luvattu tänään +18, nyt on vasta puolet siitä...

  AntwortenLöschen
 15. No aika tiukalle jätti allumies kentälle lähdön! Ei varaa pienimpäänkään viivästykseen! Mekin ollaan aina hyvissä ajoin, mielummin "liian aikasin" kuin sitten stressissä liikkeellä :)

  Onnea Nenalle! Sitä 99 luft balloonsia soitetaan edelleen usein radiossa! :)

  AntwortenLöschen
 16. Ei Göteborgista löydy ilmaista vessaa
  ja Turussakin maksaa 1 €.

  AntwortenLöschen
 17. Allumies on toinen ääritapaus, ja mun mies päinvastainen. Jos ollaan oltu lähdössä pitkälle lennolle, niin kentällä ollaan oltu ainakin 4 tuntia ennen kuin boarding-time alkoi. No kaikkeen tottuu, ja tottuuhan sitä, jos jotain sattuu....Onneksi ei ole sattunut mitään huonoa.Uskon Sinun olleen sydänkohtausten partaalla monesti, jos aina viimeisenä ajoitte laivaan tms. Eihän sekään ole mitään kivaa. Nuo yleiset vessat olisi myös yksi blogin aihe.....
  Lämmintä kevätpäivää Allulle.

  AntwortenLöschen
 18. Olipa sulla aikainen herätys. Mutta minäkin heräsin aikaisin; ensin puoli kolme yöllä, enkä saanut unta. Piti lukea. Sitten jo kuuden maissa uudestaan. Ja koska uni oli kadonnut jonnekin, nousin ylös. - Noista vessahommista sitten. Vuosia sitten olimme joulumarkkinoilla ja silloin 3-vuotialle tyttärelleni tuli kova pissahätä. Missä vessat, niitä ei näkynyt - olimme Kudamilla ja siellä oli yks lautaläjä. No mikäs muuta, sen viereen vain - parempi niin kuin kulkea märissä housuissa. Kyllä minun sisareni miestä nauratti juttu kovasti....

  AntwortenLöschen
 19. Nurkkalintu: huomenna ne asteet kuulemma lähtee, ehkä sitten teidän suuntaan
  Leena: Lumimies on hyvä nimitys tai miten ois Jeti?
  Yaelian: Nena on kyllä nuorekas isoäiti
  Maiku: kyllä ne aina mulkoilee, viimeksi piti taas tilata kuppi kahvia, kun en kehdannut mennä pelkästään vessaan, kun baari oli tyhjä ja kolme tarjoilijaa tarkkailemassa liikkeitäni
  Anonym: Mäkkärihän se on tunnetusti se paikka, mistä löytyy vessa. Olen Kiinassakin käynyt Mäkkärissä vessassa. Kiinassa se ei muutenkaan kyllä ole ongelma, jos tuli hätä, meidän kiinalainen ystävä meni ekaan luksusravintolaan ja kysyi, saataisko käydä vessassa ja hyvin ystävällisesti näyttivät meille vessan, Saksassa ei tollaista ikinä sattuisi.
  Hannele: ilmeisesti se taas ehti ajoissa, toivon aina, että joskus myöhästyisi, mutta kun ei...
  kato nyt tätäkin: jännä, miten saattaa jäädä mieleen, missä ja milloin on kuullut jonkun laulun
  Soili: no tota liikennettä mäkin aina ajattelen eli jos olis pienikin ruuhka, ei ehtisi, mutta kun se aina ehtii
  MaaMaa: mä en olekaan tajunnut, että 99 Luftballons tunnettiin Saksan rajojen ulkopuolellakin
  Maija: ehkä mun miehestä ja musta pitäisi ottaa se keskiverto, ei liian aikaisin eikä liian myöhään
  Sira: usein ajattelen, että koirat saa pissata melkein minne vaan, mutta jos lasta pissattaa kadulla, ihmiset katsoo pahasti

  AntwortenLöschen
 20. Nautinnollista kevätpäivää ja kiitos lehtikatsauksesta! Hyvä kun olit valinnut jutut valmiiksi. En olisi tässä kiireessä itse ehtinyt kaikkia sivuja plaraamaan.

  AntwortenLöschen
 21. Ihana lehdenlukuhetki. Onpas tyhmàà, ettà kàsienpesustakin joutuu maksamaan...toivottavasti tuo oli vain joku outo poikkeus.

  AntwortenLöschen
 22. Clarissa: otin sieltä ne, mistä tiesin sun olevan erikoisen kiinnostunut (:-
  -S-: ei ne nykyään enää maksua ota, AIDS ja lintu- ja possutaudit on vähän muuttaneet käytöstä.

  AntwortenLöschen
 23. No just noita sairauksia mietinkin ja kun nyt painotetaan, ettà kàdet on pestàvà niin hòlmòàhàn se olisi siità sitten rahastaa...monelta mieheltà jàisi kàdet pesemàttà...ehkà naisiltakin, eh.

  AntwortenLöschen