Saimme serkuilta tuliaisiksi herkkuja. Sveitsin serkku oli käynyt nappaamassa isänsä viinikellarista shamppanjapullon, ihan isänsä luvalla.
Côte d'Azurin serkku toi mielenkiintoisen pienen purkin, jossa oli sisällä riisiä ja joka oli koristeltu hänen pihastaan poimitulla mimosan kukalla.
Mutta: mikä ruskea möykky mahtaa löytyy riisin seasta purkin sisältä??????
Vastaus:
ılǝɟɟʎɹʇ
Onnellinen se seuraava vieraamme, joka saa meillä pastaa.
Pitäisköhän buukata lento Kölniin, en muista, olenko ennen syönyt tryffeliä...
AntwortenLöschenOi vau mitä tuliaisia! Teillä käy ihania vieraita.
AntwortenLöschenEn koskaan ole maistanut tryffeliä...tai no joo, tietenkin olen syönyt tryffelisuklaata. Mutta hienoja tuliaisia oletkin saanut.
AntwortenLöschenSukulaisrouvilla taitaa olla hyvä maku, tuliaisista päätellen.
AntwortenLöschenMinulle oli uutta tämä: "Tryffeli yleistyy suomalaismetsissä. Juvan tryffelikeskus markkinoi pakettia, jossa viljelijä saa taimet, hoito-ohjeet ja seurannan. Aloituskustannukset ovat noin 8 000-10 000 euroa hehtaarille. Nykyiset koeviljelmät ovat kuitenkin pieniä, korkeintaan puoli hehtaaria.
Tulevaisuuden sadon arvo voi olla 300 000 euroa hehtaarilta vuodessa."
Meillähän on kesäpaikassa peltoa noin kolme hehtaaria, joten tuossahan olisi ideaa. Aloituskustannukset vain 30 000€, sadon arvo 900 000€. Ei hullumpaa:D
Soili: tervetuloa
AntwortenLöschenlumiomena: todella ihania nuo serkut
Sira: Ranskassa ollaan syöty ja meidän täkäläisellä italialaisellakin on tryffeliaikaan joskus spaghettia tryffelin kanssa. Ja itse olen tehnyt perunakeittoa, johon tulee tryffeliöljyä mausteeksi.
Clarissa: no siitä sitten vähän taskurahaa. Mitäs ne tähän mennessä olette niillä hehtaareillanne viljelleet? Taisit puhua jotain cannabiksesta (taivutetaanko se sana noin?).
No Allu, mitä höpötät! Teillehän me maat ollaan arendeerattu, joten itse tiedät, mitä siellä on. Nyt jäitte kiinni:))
AntwortenLöschenHyviä vieraita, voisivat tulla mullekin!
AntwortenLöschenJaa, mulla on jo meidän hehtaareille ollu pari muuta viljelyideaa, mutta kyllä tuo tryffelin hinta lyö ne kaikki laudalta.
Clarissa: du alte Petze!
AntwortenLöschenHelena: Voin antaa osoitteesi. Etelään vai pohjoiseen?
Nyt jouduin guuglaamaan, hissi kun ei nyt kulkenut ylimpiin kerroksiin. Tuli esille tämä ihana kuva: http://www.geo-reisecommunity.de/bild/276313 Sanoja ei tarvita, vaikka opinkin uuden ilmaisun, kiitti.
AntwortenLöschenJos tuliaiset ovat noin hyvät, niin kumpikin käy. Pohjoisessa ehkä voisi järjestää mielenkiintoisemmat tarjoilut. :)
AntwortenLöschenClarissa: hyvä kuva. Petze on kantelupukki (se kaakattaa, ei saa rauhassa maatakkaan, kaikkea sitä tuleekin mieleen, en ole varmaan kuullut vuosikymmeniin)
AntwortenLöschenHelena: o.k., annan tiedon eteenpäin. Toinen on munalle ja maitotuotteille allerginen, joten huomioi se sitten.
Nuo riisit kera tryffelin tuliaisena. Vau! Miä en ole vielä koskaan maistanut tryffeleitä, mutta kun meillä on iso tonttipalsta, jossa kasvaa vain nurmikkoa, voitais harkita niiden viljelystä. Eiköhän se täälläkin toimi, jos Suomessakin. Mun täytyy ottaa selvää. Siitä tulisi hiukan sivutienestiä, eikä niin vähän tulisikaan, jos sato onnistuu. Mutta jos aina sataa, niin ei kait nekään vedessä kasva. eihän vielä tiedä, millainen kesä on tulossa.
AntwortenLöschenMaija: sun pitää kyllä sitten hommata myös sika, joka niitä tryffeleitä sitten sieltä maasta etsii.
AntwortenLöschenOi miten ihanat tuliaiset ihanilta leideiltä! Mukavia vieraita.
AntwortenLöschenEn ole tryffeliä maistanut ja harmi kun en nyt pääse sinne lennähtämään.
Täältä kommenteistahan sain sitten loistavan bisnessidean. Possu pihalle ja kasvustot kasvamaan.
Tiistaita!
Heljä: tammia pitää kuulemma myös olla, että tryffelit viihtyisi. Aloita vaikka istuttamalla pari tammea.
AntwortenLöschenMahtavaa... tryffeliä ei joka päivä...
AntwortenLöschenHAnnele: ei edes joka vuosi :D
AntwortenLöschen