Montag, 12. August 2013

Polvet verellä

Eilen treenasimme  tulevaa pyörälomaa varten ja ajoimme pyörällä 50km, mm. premonstratenssien 1100-luvulla perustamaan Knechtstedenin luostariin, jossa söimme Flammekuchen Klostergartenin terassilla. Ja mitenkäs kävi taas pyöräillessä? Ajelimme kanavan varrella olevaa pyörätietä, jossa on molemmin puolin pensasaita , kun vasemmalta pikkupolulta , pensaiden takaa ajaa noin 4-5v tyttö katsomatta oikealle tai vasemmalle tai edes eteensä, ajaa suoraan tielle Allumiehen eteen, joka joutui tekemään äkkijarrutuksen, jotta ei olisi ajanut penskan päälle ja tietenkin kaatui ja sai verisiä naarmuja polveen. Ihmettelen vaan, miten mukana ollut isä antaa lapsensa ajaa jostain pusikosta etuajo-oikeutetulle tielle, jossa joskus kilpapyöräilijätkin ajavat kovaa vauhtia. Meillä ei onneksi ollut kova vauhti päällä, muuten olisi saattanut sattua pahemmin. Eipä tuo isä juuri mitään sanonut eikä edes auttanut Allumiestä ylös, minä miestä sitten yritin saada sieltä pyörän välistä ylös. Eipä mekään sitten oltu kovin kohteliaita ja jätettiin sanomatta auf Wiedersehen.Kommentare:

 1. No just niin! Eilen viimeksi totesin tälle mun kaverilleni, että melkein vaarallisimpia liikenteessä ovat nuo pikkupyöräilijät. Eräskin äiti ajoi kylläkin noin 4-vuotiaan rinnalla, mutta ei siinäkään mitään ehdi tehdä, jos lapsi keksii yhtäkkiä kääntyä tai tehdä jotain muuta yllättävää. Itselleni ei ole koskaan ollut mitään herkkua pyöräillä lapsen kanssa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täällä kaupungissa kamalia kaahareita näkee, joskus tekee ihan pahaa, mitä kamalaa vauhtia ne lapset ajaa.

   Löschen
 2. Voi ihme! Kylla teilla on vaarallinen harrastus.

  Eilen juuri naureskeltiin kaverin kanssa, kun viime kerralla Suomessa oli
  kavellyt pyoratien puolella ja joku vihainen pyorailia oli hanelle huutanut "Häivy siita läski!" . Hanen kaksi teini-ikaista ei juuri suomea osaavaa lasta olivat olleet mukana, ja oppivat nain uuden sanonnan. Muistavat sen edelleen vaikka siita on jo useempi vuosi.

  Mutta oikeesti, hyva ettei kaynyt pahemmin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, miehen päälle on kerran ajanut auto, tuli yksityiseltä tontilta pyörätielle se kuski eikä katsonut kuin toiseen suuntaan. Sitten kerran ohjaustanko murtui kahteen osaan materiaalivirheen takia ja ukko lensi tangon yli tielle. Ja nyt sitten tuo kakara, mutta onneksi ei käynyt pahemmin. Vinoilin, että jos vaikka tuo iskiasvaiva lähtisi tuolla keinolla pois, kun se oli just se kipeä jalka, mutta ei toiminut.

   Löschen
 3. Jotkut vanhemmat on kyllä välinpitämättömiä, eikä heidän lapsissaan tietysti ole koskaan mitään vikaa! Ajelkaahan varovasti, jotta ette ennen aikojaan joudu vaihtamaan pyörää rollaatoriin! Itse en ole innokas pyöräilijä, kun lapsena jouduin polkemaan 4 kilsaa kouluun, säällä kuin säällä. Ja kun on ongelmia niska-hartiaseudulla, ei pää tahdo oikein kääntyä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No, jos tässä nyt vielä yrittäisi muutaman vuoden ilman rollaattoria. :-)

   Löschen
 4. Bedauerlich, gute Besseung Allumiehelle!

  AntwortenLöschen
 5. Minusta kävelijä saa pelätä kaikkia pyöräilijöitä! Odotan nyt vain että pääsen tutuille ranta- että metsäpoluilleni, sillä joka kerta kun lenkkeilemme kevyenliikenteen väylällä, olemme jäädä jonkunikäisen pyöräilijän alle. Ajavat kuin tuhatta ja tulevat yllättäen jostain puskista tai takaa soittamatta kelloa, jolloin lenkkeilijä voisi kuulla pyörän. Hesarissa oli vähän aikaa sitten juttu, että on hengenvaarallista ottaa kävelytiellä sivuaskelta tai jää pyörän yliajamaksi. Lain mukaan takaa tulevan pyörän pitää kuitenkin olla vastuussa siitä, että ei aja kenenkään päälle eli sama sääntö kuin laskettelussakin.

  Olisitte nyt edes sanoneet sille välinpitämättömälle isälle. Nyt tuo lapsi jatkaa tuolla samalla asenteella...ja sitten voi sattua vieläkin pahempaa.

  Ai miksikö, en nyt käy siellä omilla poluilla...no, sinä tiedät syyn. Huomenna taas tsekataan, että josko jo.  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä sanoin nätisti sille lapselle, että pitää katsoa ennenkuin ajaa tielle ja lapsi nyökkäsi. Allumies ei halunnut alkaa keskustelemaan sen miehen kanssa, minä olisin ollut ankarampi. Kävelijöiden kanssa meillä ei ole ollut vaikeuksia, täällä on pyörä- ja kävelytie erikseen eli pyörätiellä ei pitäisi olla jalankulkijoita. Kerran yhden jalankulkijan koira juoksi yhtäkkiä tuttavani eteen ja hän joutui myös jarruttamaan niin että lensi pyörän päältä ja joutui käsileikkaukseen. Paikalla ei ollut ketään todistajia, joten asianajajakaan ei voinut auttaa.

   Löschen
 6. Olisin käyttänyt niitä asiaankuuluvia saksan sanoja, joita en viitsi tässä toistaa! Onneksi ei käynyt pahemmin. Varovaisempia harjoituksia teille molemmille!

  PS. tunnistin kyllä Flammekuchenin, mutta en premonstratenssia, mutta kuukkeloimalla sekin selvisi.:)

  AntwortenLöschen
 7. Olisi voinut käydä tosi hurjasti. Toivottavasti Allumiehen naarmut paranevat pian. Minne suuntaatte pyörälomalle? Olen itse ollut pyöräilylomalla kerran, Gardan maisemissa Italiassa ja se oli kyllä mukava ja mieleenpainuva loma

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ajamme Görlitzin kaupungista (Saksan ja Puolan rajalla) Spreewaldin kautta Berliiniin. Päätekohde on Friedrichstrasse eli ihan keskustassa. Gardan ohi mentiin ihan meidän ensimmäisellä pyörälomalla Bolzanosta Venetsiaan ja se onkin ollut kaikkein paras näistä reiteistä.

   Löschen
 8. 4-5 vuotias on vähän liian pieni, mutta me tätit olemme myös vaarallisia, kun pyöräiijät eivät jarruta....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. 4-5 vuotiaan mukana olleen isän olisi pitänyt vähän enemmän huolehtia lapsesta.

   Löschen
 9. Voi että,onpa pyöräily vaarallista! Kyllä vaan isän olisi pitänyt vahtia tyttöään paremmin.Onneksi ei käynyt pahemmin...
  Ja hurjan pitkät pyörämatkat teillä;kuntonne on varmaankin tosi top!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kunto ei ole kyllä parhaimmillaan mulla, kun oli se kylkiluujuttu, mutta kun pyöräilee vaikkapa 60km päivässä, niin kyllä sen nyt pitäisi jaksaa, kun me pidetään taukoja ja ajetaan sitten taas vain 20km ja sitten taas tauko.

   Löschen
 10. Olisi tuossa kannattanut läksyttää tyttö ihan omasta takaa, ellei isä ymmärtänyt lastaan kasvattaa. Ajaa tuolla tyylillä vielä jonkun alle ja sitten on kyllä kova poru vanhemmilla. Huh, en vain ymmärrä ettei lapsia kasvateta ja opeteta kohteliaiksi.

  AntwortenLöschen
 11. Hui kauhea! Onneksi ei käynyt pahemmin.
  Se isä kyllä ansaitsisi läksytystä - mistä pieni tyttö voisi tietää vaaroista, jos ei isä kerro .. huhhhuh!

  Eilen juuri juna-asemalla esiteini-ikäinen poika pyöräili maastopyörällään ihan älytöntä vauhtia sielä ihmismassan keskellä. Yksi nainen oli juuri juoksemassa aseman ovesta kohti siinä edessä odottavaa bussia, kun se poika pyöräili siitä ovien edestä täysiä. Oli kyllä todella hiuskarvan varassa, ettei tullut paha törmäys. Pojan pyörän jarrut vaan kiljui, kun se nipinnappin ehti jarruttaa, niin että nainen ehti juosta ohi. Tsiisus!

  AntwortenLöschen