Dienstag, 10. Dezember 2013

Jäähyväiset

Tänään maailma ottaa hyvästit yhdestä aikamme suurimmista miehistä, Nelson Mandelasta. Meillä on sukulaisia Etelä-Afrikassa ja tuttu nunnamme oli siellä vuosikymmeniä internaatin johtajana ennenkuin siirtyi Tansaniaan ja olemme siksi aina olleet kiinnostuneet Etelä-Afrikasta ja nähneet, mitä Mandela on saanut aikaan. Kun kävimme siellä, luin ennen matkaa James Michenerin paksun kirjan The Covenant, joka kertoo maan mielenkiintoisen historian 500 vuoden ajalta. Jos matkustaa Etelä-Afrikkaan, kannattaa ehdottomasti lukea se kirja. En tiedä, onko sitä käännetty suomeksi ja saksalainen painoskin on loppu, mutta englanniksi kyllä vielä saatavilla.
Meillä on kotona oma Nelson, pippuripurkki, jonka saimme aikanaan muistoksi durbanilaisilta sukulaisilta. Otin sen nyt taas kaapista esille Mandelan kunniaksi.


10 Kommentare:

 1. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Korjasin, kun sama teksti oli kahdesti: Sen mitä nyt olen seurannut, että mitä meidän nykyinen presidentti ja pääministeri ovat sanoneet Mandelasta, niin soisin, että kauniiden muistosanojen lisäksi ainakin nykyinen presidentti olisi voinut sanoa jotain myös ihmisoikeuksien tärkeydestä ja siitä mitä voisimme oppia Mandelalta. Toki he totesivat, että suomalaiset ja koko maailma tulevat muistamaan Mandelan panoksen rauhan, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta.

   Löschen
  2. Ihmisoikeuksista ei voi puhua koskaan liikaa!

   Löschen
  3. Meillä bisnes menee niiden edelle - sellaista politiikkaa....

   Löschen
 2. Katson juuri muistotilaisuutta. Taivas itkee, mutta sade ei pysty pilaamaan ihmisten iloa siitä, että Mandela on elänyt ja tehnyt suuria asioita koko maailmalle.
  Etelä-Afrikka tuntuu meille kovin läheiseltä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ja pian täällä meillä soikin Hugh Masekelan Bring him back home:-)

   Löschen
  2. Niin, en muistanutkaan, että teilläkin on yhteyksiä. <3

   Löschen
 3. Hieno Mandela-pippuripurkki!
  Tyttö,jonka ohjaaja olen,on puoliksi etelä-Afrikkalainen (toinen puoli Kongosta) ja surullinen Mandelan poismenon johdosta,vaikka onkin asunut ikänsä täällä'.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään Ester,tuo ohjattavani sanoi että on edelleenkin surullinen ,sillä hänen eteläafrikkalaiselle äidilleen Mandela oli kuin isoisä.Ester sanoi että Mandela oli kuin hänen isoisoisänsä....

   Löschen
 4. Nykyajan suurmiehet ja elävän legendat alkavat olla vähissä?

  AntwortenLöschen