Mittwoch, 4. Dezember 2013

Päin mäntyä

Tähän vuoden aikaan kaiken pitäisi mennä enemmänkin päin kuusta, mutta tuntuu, että meillä menee kaikki päin mäntyä.
Kamalin juttu oli tuliainen Dubaista (jonne en ollut ikinä halunnut enkä ikinä enää halua): toimme sieltä matkalaukussa jonkun kamalan ötökän, joka sitten pisteli meitä molempia niin, että jouduimme menemään lääkäriin apua saamaan. Luin netistä, että Dubaissa on LUTEITA!!! Me teimme kaikki väärin, mitä voi väärin tehdä eli hotellissa kaappitilan puutteen takia laitoimme matkalaukun lattialle ja se oli kaksi päivää auki ja kotona samperin Allumies vei sen makuuhuoneeseen ja avasi sen siellä ja siitä se homma lähti käyntiin. Ja minä kun inhoan ihan vaarattomampiakin ötököitä täysin hysteeerisenä. Nettiä tutkittiin sitten ahkerasti ja saatiin selville, missä lämpötilassa luteet kuolee ja pantiin sauna päälle ja vietiin patjat ja täkit päiväksi saunomaan. Vaatteet pesin +60C:ssä, jos vain mahdollista ja kaikki pyykit meni kuivausrumpuun oikein pitkäksi aikaa. Sen jälkeen ei ilmestynyt uusia paukamia, Luojan kiitos. Nyt tiedän, että matkalaukku on laitettava hotellissa aina kiinni ja se puretaan kotona terassilla. Ilmeisesti tiesin, miksi en halua Dubaihin. Ei silti, ystäväni näki luteita myös New Yorkissa.
Kun saavuimme Pfalzin hotelliin viime perjantaina huomasin, että oltiin unohdettu pesu/kosmetiikkalaukku ja lääkkeet kotiin. Minä syytin asiasta miestä, mies minua, mutta mitäs se auttoi. Meillä ei ollut omaa autoa ja piti saada ystävämme J kiinni, onneksi hän ei ollut ehtinyt hotellin saunaan ja kuljetti minut seuraavaan pikkukaupunkiin apteekkiin. Ensimmäisessä apteekissa oli tyly myyjä, joka ei suostunut antamaan kilpirauhashormonia ilman reseptiä, olisi pitänyt ajaa 20km seuraavaan kaupunkiin lääkäriin hakemaan reseptiä. Ei auttanut, vaikka kuinka näytin kaulassani olevaa kilpirauhasleikkauksen arpea ja yritin kysyä, mitä pahaa voisin muka tehdä niillä lääkkeillä. Onneksi kaupungissa oli toinen apteekki, jossa ymmärsivät tilanteen ja sieltä ostinkin sitten kiitollisena avusta vielä kallista kasvorasvaakin. Hammasharjat sun muut haettiin sitten supermarketista. Olen tietenkin edelleen sitä mieltä, että syy kaikkeen oli Allumiehessä.
Viime torstaina muistin mennä päivällä Philharmoniaan katsomaan sinfoniaorkesterin harjoituksia Jukka-Pekka Sarasteen johdolla, mutta - mikä harmi! - unohdin, että illalla oli Kjell Westö täällä kaupunginkirjastossa. Se luki kissankokoisilla kirjaimilla keittiön kalenterissa, mutta kun ei, niin ei. Tilaisuus oli ollut oikein mielenkiintoinen ja Westö oli puhunut aika hyvin saksaakin. Hänen uusin teoksensa käännetään saksaksi niin, että se ehtii valmistua ennen ensi syksyn Frankfurtin kirjamessuja, joilla on  kunniavieraana Suomi.
Tietsikkamme on nyt alkanut sanoa hyvästejä, eilen ei antanut vastata edes sähköposteihin. Naapuri lupasi katsoa sitä, mutta taitaa olla parempi ostaa uusi kone. Harmittaa, että en olen pannut joitain asioita muuallekin muistiin ja toivon, että saadaan pelastettua kuvat sun muut. Onneksi tämä läppäri toimii, vaikka en osaa tähän laittaa kuvia tai siis en ole koskaan yrittänyt.
Tänään on hammashygienia, huomenna kampaaja, ylihuomenna gynekologi, auto pitäis viedä katsastukseen ja viikonloppuna tulee ruokavieraita, tiistaina Philharmonia, keskiviikkona lento Suomeen kahden saksalaispariskunnan kanssa. Säätiedotus näyttää ihan mukiinmenevää säätä, ehkä se asia osuu nyt nappiin, kun muuten on yleensä satanut vettä ja räntää.

http://photos1.blogger.com/blogger/1470/2287/320/error_cartoon.gif
kuva täältä

30 Kommentare:

 1. Älähän huoli, sateen jälkeen paistaa aurinko. - Eipä silti, kyllä nuo luteet olisivat saaneet minutkin ihan hulluksi. Aikoinaan Hasenheidella asuessamme oli eteiseen tullut parvekeastioiden mukana saunapirkko (en silloin tuntenut sitä) ja siitäkös riemu alkoi. Pesin huushollin lattiasta kattoon ja joka nurkan. Pääsinhän minä eroon. Olisin varmaan päässyt helpomminkin.

  AntwortenLöschen
 2. No tähän sopii se vanha totuus kuin nenä päähän, eli tekevälle sattuu!

  AntwortenLöschen
 3. Ludeongelma on räjähtänyt käsiin myös Helsingin opiskelija-asunnoissa ja muissakin vuokrakämpissä, joten niitä saa kyllä varoa nykyisin joka paikassa. Itse onnistuin tuomaan Egyptistä torakan, joka kuitenkin oli matkasta niin stressaantunut, että heitti henkensä kynnykselle, jossa raato odotti minua, kun palasin ensimmäiseltä matkan jälkeiseltä kauppareisultani. Sen jälkeen olen avannut matkalaukun aina parvekkeella!
  Terv. Suometar

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kääks, torakka, hyi kamala. Me ei sitä ludetta nähty, mutta epäillään, että sellainen se oli.

   Löschen
 4. Huh, huh, onpa sinulla ohjelmaa! Minä aina ihmettelen, kuinka ihmiset jaksavat tuollaista menoa. Ei onnistuisi minulta kokoaikatyön, kodin ja teini-ikäisten lasten kanssa. Minulle riittää korkeintaan yksi meno viikossa. Yritä ottaa yksi asia kerrallaan äläkä mieti vielä muita edessä olevia asioita. Itse opettelen hetkessä elämistä. Voimia! T. Merja

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vähän liikaa sattumut ohjelmaa, oikeastaan tarvitsen aina rauhallisia väliaikoja.

   Löschen
 5. Tsemppiä ja parempaa Suomen matkaa! Mie lähden nyt Amsterdamiin!

  AntwortenLöschen
 6. Katos likkaa, kun lähtee katsomaan Käsefresser.

  AntwortenLöschen
 7. Monta harmin paikkaa peräkkäin, kurjaa. Luteet ovat erittäin työläitä matkatuliaisia. Täällä koto-Suomessa ovat täit päiväkotien ja koulujen ajoittainen ongelma.

  Lääkkeiden ja yleensäkin tärkeiden tavaroiden unohtaminen aiheuttaa hankalaaksia. Tuskin Suomessa saisi reseptilääkkeitä ilman voimassa olevaa reseptiä. Onneksi sinä sait lääkkeesi.

  Allu, hammashygenia on ilmeisesti aika suuhygienistin vastaanotolle. Kuinka vaan, uudet ammattinimikkeet lienevät monelle Suomessakin asuvalle "hebreaa".

  Oikein antoisaa Suomen matkaa ja joulun odotusta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hehe, keksinpäs taas uuden sanan suomen kieleen!

   Löschen
 8. Matkalaukusta voi löytyä mitä vaan.. Hoteillessa voi olla myös kirppuja, ystäväni joutui sellaisten uhriksi pariisilaisessa hotellissa, eikä ollut edes halpa hotelli.
  On teillä kiirutta, ei ihme että lääkkeetkin unohtuu, kilpirauhaslääkkeet ei Suomessa onnistu apteekista noin vaan, kokeilin kesällä kun omani loppuivat kesken.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessa olen saanut jotain apteekista niin, että soittivat mun tutulle lääkärille. Vietnamissa sain kioskin näköisestä apteekista antibioottia ilman lääkäriä ja halvalla, kun oli virtsarakontulehdus. Itse valkkasin sieltä hyllystä sopivan aineen.

   Löschen
 9. Meillä oli Uudessa-Kaledoniassa yhdessä majapaikassa (ei hotelli) kakarlaakkeja sängyn alla ja gekkoja katossa. Ei mitään sairauksia tullut, jetlag oli minulle pahempi juttu.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 10. Voi että, paras ottaa ammattimiehistä apua, ei muuten selvii.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. P.S.
   Läppärillähän voi ottaa kuvia ja suoraan laittaa blogiin.

   Löschen
 11. Hui kauhistus,olipa tuliainen.....Venezuelassa sai jostain apteekeistä mitä vain....mutta näin ei muualla maailmassa...
  Ihanaa ja luteetonta Suomen matkaa Allu! Ja muista hankkia ulkoinen kiintolevy,johon voit laittaa ne kuvat,ettei kaikki ole läppärillä....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Osa kuvista on ulkoisella levyllä, mutta ei kaikki. Pelkään pahoin, että aintian kuvat ei ole.

   Löschen
 12. He, he, minä en ole kuskannut muita hyönteisiä kuin joskus kesällä autossa punamuurahaisia Allertalin pysäköintipaikalta Ljungbyn Campingiin ja Ljunbystä Sastamalaan. Paluumatkalla sitten kärpäsiä, mutta pääsivät jo Tukholman takana karkuun.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kas kun ei tulli keksinyt salamatkustajia. Muistan, että ennen Australiaan saapumista lentokoneessa suihkuttivat myrkkyä.

   Löschen
 13. Yh, luteet ei ole kivoja kavereita. Meillä oli 90-luvun alussa opiskelikämpässämme niitä ja siitähän alkoi melkoinen show. Kaikki pestiin ja silitettiin jopa vaatteiden saumatkin. Kurja tuliainen tosiaan, eikä uskoisi Dubain hotellista sellaista tuovansa. Matkoilla en ole törmännyt kuin yhteen kuolleeseen torakkaan hotellihuoneessa, mutta siellä oleilu ja nukkuminen oli tosi inhottavaa sen jälkeen.

  Mukavampaa loppuviikkoa toivotellen!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Dubain hotelli oli matkan huonoin, vaikka luultiin just siellä olevan parempia.

   Löschen
 14. No huh, mitä kuulumisia...
  Minäkin tiedän, miksi en halua Dubaihin.
  Vaan löytyyhän niitä LUTEITA Suomestakin, olen lukenut.

  Muistan yhden kerran, kun mies palasi työmatkalta USA:sta ja matkalaukusta tuliaisten seasta löytyi kuollut torakka. Sain hepulin. Laukku sisältöineen joutui erityissyyniin.

  Hyvää loppuviikkoa ja siunausta adventin aikaan & joulun odotukseen!
  Ja mukavaa (luteetonta) Suomen matkaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva kuulla sinusta, Nurkkalintu. Lupaan olla ottamatta luteita Suomeen!

   Löschen
 15. Apua-apua-apua, mun matkalaukku yhä tossa vieressä lattialla, mitäköhän Meksikosta on saattanut tulla... Lähetän auringonpaistetta viikonloppuusi

  AntwortenLöschen
 16. Nyt vasta lueskelen näitä vanhoja... Ei yhtään kivaa. Ei ole kokemuksia luteista, mutta viime kesänä auton sivupeilin sisäpuolella, siis peilin alla siellä jossain kotelossa matkusti ja asui hämähäkki Ranskasta Suomeen, lomaili nelisen viikkoa Suomessa ja matkusti takaisin Ranskaan. Ulkoili aina kun auto pysähtyi ja rakenteli verkkojaan ja kätkeytyi kotiinsa ajon ajaksi. Ei raaskittu hätistellä kun oli lähtenyt lomalle kauaksi kotoa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen