Donnerstag, 22. Mai 2014

Pihajuttuja ja pyöräilyä

Saimme vihdoinkin terassin sivullekin sähköllä toimivat markiisit. Terassimme on länteen ja sieltä paistoi iltapäivällä aurinko suoraan silmiin, mutta eipä paista enää. Oliivipuuni viihtyy oikein hyvin auringossa, saapas nähdä, kuinka iso sato tulee.Naapurin puolelta kurkkii utelias ruusu meidän puolelle.

Pinkki apila on muisto hyvästä ystävästäni, joka kuoli syöpään kauan sitten ja jolta sain aikanaan apilan alun. Apila on pysynyt hengissä vuosikymmeniä muistona ihanasta ihmisestä.


Matkalaukku on jo melkein valmiiksi pakattu.
sillä huomenna lähdetään reissuun. Polkupyörät odottavat meitä Saksan puolella Konstanzissa ja sieltä ajellaan ensimmäisenä Schaffhauseniin ihmettelemään Reinin putouksia. Huomenna tosin poiketaan matkalla vielä Schwarzwaldiin yhdeksi yöksi. Pääsemme ystävämme J:n kyydissä, jonka vaimo Gina on taas kerran kemoterapiassa eikä pääse mukaan. Tarkoitukseni on yllättää pojat Schwarzwaldissa, sillä olen sopinut freiburgilaisten ystäviemme kanssa, että he tulevat "yllättäen" samaan ravintolaan syömään. Kiva nähdä kavereiden ilmeet. Ihme kun olen vielä pystynyt pitämään asian salassa.


Mutta nyt on laitettava huusholli kuntoon, kun huomenna tulee serkkutyttö tänne talonvahdiksi ja hän on hyvin tarkkasilmäinen ja sitten lähdetään vielä naapuriin synttärikahville.

10 Kommentare:

 1. Nyt istuisin mielelläni markiisin alla tuolla sinun terassillasi ja ihailisin vaikka tuota naapurin ruusua:-) Puut puutarhamme reunustalla tuovat onneksi vähän varjoa tässä helteessä, kun töitäkin on jaksettava tehdä. Eilen taas istahdin muutamaan otteeseen kesäpaikassamme suuren kuusen varjoon, kun ruohonleikkuu alkoi ottaa voimille. Juuri nyt tuntuu pieni sievä pihanne luksukselta – puutarha- ja kesämökkihommien sijaan hyppäätte pyörien selkään ja karkaatte maailmalle. Antoisaa matkaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ennen haaveiltiin oikein isosta tontista, mutta nyt ollaan tyytyväisiä tuohon kylpypyyhkeen kokoiseen. Meillä tuli tänään illan suussa myrsky ja lämpötila laski muutamassa minuutissa ja nyt taitaa olla vain +18C.

   Löschen
 2. Onpa hienot terassivarjot! :) Ja mielenkiinnolla jaan odottelemaan matkareportaasia kuvineen! IHan varmasti upeat maisemat. Have fun!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maisemat on varmaan komeat ja välillä mennään laivalla ja kerran hammasratajunallakin.

   Löschen
 3. Jälleen kerran saan toivotella teille iloista ja antoista pyöräilyreissua! Nauttikaa alkukesän vehreydestä ja tuoksuista.

  AntwortenLöschen
 4. Ihana piha teillä!
  Ja oikein mukavaa pyöräilyreissua! Toivottavasti ilmat suosivat.

  AntwortenLöschen
 5. Tuo teidän terassinne kutsuu kyllä tällä hetkellä kovasti luokseen. Täällä on kylmä. Mutta kesä on kuitenkin. Kävimme katsomassa Tove Janssonin 100-v. näyttelyn ja paikalla jossa Helsingin kaupunki on perustettu ja nähty muuta mukavaa ja tavattu kivoja ihmisiä. - Teille rattoisan kivaa pyöräilymatkaa ja toivottavasti säänhaltija suosii matkaanne. Terveisin Sira

  AntwortenLöschen
 6. Markiisin kuvio ja väri sopivat hyvin yhteen puutarhan kanssa! Tarvitsen myös uuden markiisin puutarhaterassilleni, koska vanha hajosi myrskyn takia. Minun on parasta ottaa suoraan yhteyttä markiisiasiantuntijaan.

  https://www.kaihdinasennus.com/markiisit

  AntwortenLöschen