Dienstag, 3. Juni 2014

Stein am Rhein & Schaffhausen

Ensimmäisenä pyöräilypäivänä ajoimme 75km Konstanzista Schaffhauseniin. Lounastauko pidettiin yhdessä Reinin söpöimmistä kaupungeista eli Stein am Rheinissa. Kuten kuvista näkee, sää oli silloin vielä ihan o.k.Keskustan vanhoissa rakennuksissa riittää ihmettelemistä.


Reitti kulki milloin Sveitsin, milloin Saksan puolella. Tässä kohtaa ajamme taas Saksan puolella ja edessä häämöttää katettu silta, jonka yli mennään Sveitsiin.


Tässä se silta lähempää kuvattuna.

Me jatkoimme matkaa Schaffhauseniin, jossa oli ensimmäinen yöpyminen hotellissa aivan keskustassa kirkon vieressä.


Kuvat on otettu ylhäältä kaupungin Munot-linnoituksesta, jonne kiipesimme illan suussa ennenkuin menimme herkuttelemaan Fischerzunft-nimiseen ravintolaan, joka taisi olla matkan paras ravintolavalinta ja suosittelen lämpimästi, vaikka se on tietenkin kallis niinkuin kaikki muukin Sveitsissä.


Seuraavana aamuna teimme pyörälenkin Reinin putouksille. Meillä oli pyöräfirmalta saadut liput, joilla olisimme päässeet veneellä katsomaan putouksia, mutta taivas tummui ja sadetta oli tulossa ja päätimme jatkaa matkaa kohti Zürichiä.

16 Kommentare:

 1. Ihania taloja. Kuin karkkeja. Kylla noissa maisemissa on kiva pyorailla kun on katseltavaa. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmi, että Suomessa on purettu niin paljon kauniita vanhoja puutaloja.

   Löschen
 2. Antworten
  1. Niitä kyllä riittää, mutta moni paikka jää kuvaamatta, kun varsinkin porukan miehet ajaa edellä kovaa vauhtia enkä aina jaksa kiljua FOTOSTOP.

   Löschen
 3. Upeita kuvia! Mä niin nautin näistä teidän pyöräilymatkoista täällä koneen ääressä. Tuo katettu silta on tosi upea.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin tykkään katetuista silloista, joihin tutustuin psremmin USA:n itärannikolla ja Hiljaiset sillat-leffassa.

   Löschen
 4. Näitä kuvia katsellessa tulee mieleen, miksi ihmeessä jätimme tänä kesänä väliin Saksan matkan! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meiltä olisitte saaneet kokonaisen talon ilmaiseksi käyttöön, jos olisitte tulleet talonvahdiksi kesäheinäkuun vaihteessa.

   Löschen
  2. Tähän tarjoukseen käymme kiinni ensi kesänä :). HK (toiveikkaana)

   Löschen
 5. Noista Stein am Rheinin taloista on minullakin kuvia. Oltiin kymmenisen vuotta sitten kongressissa Radolfszellissa ja käytiin usein Sveitsin puolella tankkaamassa auto (nyt sitä tankataan Venäjällä).

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt ei enää tankata Sveitsissä ja lähellä rajaa asuvat ostavat lähes kaiken Saksasta. Ainut, mikä on edelleen Sveitsissä halvempaa, on vaniljatanko, mistähän sekin johtuu. Meille halvin tankkimahdollisuus olisi Luxemburgissa, jossa litra dieseliä maksaa 20 eurocenttiä vähemmän kuin Saksassa, mutta on vähän turhan kaukana.

   Löschen
 6. Aiottiin mennä syömään tuossa somassa kaupungissa, mutta joka ravintolassa oli niin paha tupakanhaju, että ajettiin joen yli Saksan puolelle herkuttelemaan.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yllätyin, että Sveitsissä oli nytkin joissakin ravintoloissa sellaisia savustuskoppeja tupakoitsijoita varten. Onneksi meillä on täällä sekin kielletty.

   Löschen
 7. Odotus palkittiin: saatiin upea "nojatuolimatka". Kiitos!

  AntwortenLöschen