Mittwoch, 26. November 2014

Kylmää ilmaa ja joulukoristeita

Eilisellä sauvakävelyllä olisi pitänyt olla kamera mukana, sillä maisemat olivat mahtavat. Yöllä oli halla ja niitty oli vähän valkoinen ja ilmassa sumua, jonka läpi aurinko pilkisteli. Onneksi sentään kännykässä on kamera.
Ystäväni B oli saanut puutarhureiden tukkuliikkeeseen ostosluvan ja otti minut tänään mukaansa ostamaan joulukoristeita, hänellä kun on niin vähän koristeita. Kun tulin heille, olohuoneessa oli jo alettu tehdä inventaariota entisistä koristeista ja tilanne näytti tällaiselta, säkki- ja laatikkokaupalla tavaraa.Muutama hylly oli jo koristeltu, tässä tuttuja suomalaiskavereita.


Tukkuliikkeessä oli paljon tavaraa edulliseen hintaan enkä minäkään voinut olla ostamatta jotain, vaikka olen jo vuosia vannonut, että en enää osta joulukoristeita. Mukaan lähti mm. huopakoristeita ja lasipurkkeja ja metallinen joulupukki ja ennen kaikkea se, mitä oli alunperinkin tarkoitus osaa, nimittäin tuikkuja, jotka palavat kahdeksan tuntia eikä tarvitse niitä vieraiden aikana jatkuvasti vaihtaa. Yksi jouluinen vessapaperirullakin tuli mukaan, sen laitan aattona meidän vierasvessaan.Sain vielä ystävältäni ison säkillisen Nordmannin kuusen oksia, joten ensimmäinen adventti saa tulla.

36 Kommentare:

 1. Onpa todella ollut hienot maisemat! Vähän kylmempi ilma on kyllä kovin tervetullutta, jotta päästään edes jonkinlaiseen joulufiilikseen näin adventinkin lähestyessä. Taidan itekin kaivella (oikeasti vähät) joulukoristeet esiin tänään illalla tai huomenissa, viikonloppuna tulee vieraita Suomesta ja silloin voisi olla jo koti jouluasussa. Siis käytännössä tämä tarkoittaa tyynynpäällisten vaihtamista ja siinä se melkein olikin, eipä täällä kaksiossa todellakaan tarvita laatikkokaupalla koristeita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuiva viileä sää sopiskin paremmin jouluun kuin lämmin sade.

   Löschen
 2. Meillä oli tänään samanlaiset maisemat :)

  Joulu <3

  AntwortenLöschen
 3. Aikoinani kävin ennen joulua usein Ikeassa (Köln-Godorf) ostamassa joulukoristeita, ruotsalainenkin oli melkein suomalainen. Mutta nyt Suomessa on meillä koristeita, joilla isäni (k.1975) oli miun kanssa meillä kotona silloin koristellut puun. Lisäksi on tuon kämppäkaverini poikien tekemiä koristeita joskus 80-luvulta. Ei ne ite noita koristeita halua, ja hältä iteltäänkin joitain koristeita lapsuudesta on vielä jeljellä. Ainut mikä minua häiritsee, on nuo sähkökynttilät Suomessa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on nyt toinenkin Ikea Butzweilerissa. Meillä on sähkökynttilät tai siis sellainen nauha, koska pelkään niin tulipaloa, kun olen kamalan hajamielinen ja jätän palamaan.

   Löschen
 4. Tuo normannin kuusi (Abies nordmanniana) on suomeksi kaukasianpihta ja nimensä tämä puu on saanut suomalaisen biologin Alexander von Nordmannin mukaan. On muuten hyvin haluttu ja kallis kuusi Saksassa, sillä neulaset ei tipu kovin helpolla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi mielenkiintoista, en tiennytkään, että se on saanut nimensä suomalaisen mukaan, pitääkin nyt sitten jouluna ylvästellä suomalaisuudella, kun täällä on lähes kaikilla sellainen joulukuusi.

   Löschen
 5. Me löysimme jo viime vuonna yhdestä liikkeestä tuikkuja, jotka palavat 7 tuntia ja ne ovat läpinäkyvässä muovissa, ei siinä metallissa, joten käyvät myös seinillä oleviin lasilyhtyihimme. Kävimme jo ostamassa uuden satsin ja annan myös tyttärelle.

  Mukavaa joulun odotusta <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näissä tuikuissa on metalli. Meillä kerran suli sellainen muovi, vähän pelästyin.
   Samoin sinne saareen mukavaa joulun odotusta. Onko graavi siika jo tilattu?

   Löschen
 6. Upean näköistä! Meilläin on tällä viikolla ollut talvinen episodi,ja viime päivät ihan talvisia.
  Kauniita koristeita.Täällä löytyy vaan kamalia krääsäkoristeita...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Krääsää löytyy täältäkin vaikka millä mitalla ja sitä oli tuolla tukkuliikkeessäkin paljon.

   Löschen
 7. Onpa upeita kuvia! Ei siinä aina tarvi kameraa kun osaa sommitella kuvan.

  Kaivoin äsken joulukoristeet esiin ja nyt on jouluseimi esillä, jotta ehdin nauttia siitä. Ks. http://serendipitybyanethnologist-helena.blogspot.fi/search/label/joulu Tuikkuja pitää taas ostaa lisää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Komea se sun seimesi, mutta on meidän Aarikan seimikin hieno.

   Löschen
 8. Upeita kuvia sait kännykälläkin! Ihania maisemia, kuin kuulasta satua.

  Nyt alkaa ollakin aika laitella joulukoristeita. Me olemme laittaneet kodin ikkunoihin jo valotähdet ja tänään ostin ensimmäisen hyasintin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maisema oli todella satumainen. Meillä syttyy lauantaina jouluvalot ja hyasintinkin aion ostaa ja suomalaisella seurakunnalla on joulumyyjäiset, siellä oli tänään jo lanttulaatikoita työn alla ja näkyi olevan kamala määrä Lapin Kultaa, minä ostan karjalanpiirakoita ja suklaata.

   Löschen
 9. Oi mitä kuvia, aivan ihania. Säät vaihtuvat täällä niin tiheään tahtiin, että ei perässä pysy ja sitten on tuo joulukin tulossa! Taidan tulla kurkkimaan tänne aina välillä inspiraation toivossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todellisuudessa kaikki näytti vielä paljon kauniimmalta. Meillä tosiaan viileni huomattavasti, viikonloppuna oli meillä vielä +15C, mikä on epäluonnollista.

   Löschen
 10. Marraskuu on kaunis! Teilläpä kohta tunnelmaa.

  AntwortenLöschen
 11. Hienoa tuo vessapaperi, sitä jäin kyllä aidosti kadehtimaan :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jos lähetät yhteystietosi, voin panna pari rullaa postissa tulemaan, jos löydän sitä, mutta muistelen nähneeni muuallakin kuin tukkukaupassa.

   Löschen
 12. No ei tuota ystävääsi ainakaan voi koristeiden puutteista moittia! Ihania joulukoristeita ja upeita maisemia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole todellakaan puutetta joulukoristeista eikä kyllä mistään muustakaan eikä rahasta. :-)

   Löschen
 13. Kiitos 4. kuvasta - minä kun luulin jo että MEILLÄ on tosi paljon joulukoristeitä...! ;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. :D Kukaan ei kyllä kilpaile noiden ystävieni kanssa samassa liigassa joulukoristeiden määrässä. Muistan, että teillä on ihania erzgebirgeläisiä joulujuttuja, rakastan niitä yli kaiken ja meillä on oikein iso käsintehty joulupyramidi. Ystäväni on syntynyt Oberwiesentalissa ja sieltä löytyi (nach der Wende) vanha pappa, jolla oli vielä yksi itse tehty pyramidi. Siinä on vielä kahden vasemmalla alhaalla olevan kynttilän alapuolella talo, muistaakseni Erzgebirgshaus (en ole ihan varma), jota ei ole enää olemassa, se oli kai palanut tulipalossa.

   Löschen
 14. Kyllä on aivan tyypillisiä marraskuun maisemia. Viime yönä pakkaspoika kävi Berliinissäkin eka kertaa, aamulla ihmiset rapsuttelivat autojen ikkunoita. Onneksi pelastin pelargoniat eilen sisälle, ne kukkivat vielä. Täytyy viedä kellariin. - Pitäisiköhän minunkin ryhdistäytyä ja alkaa laittaa joulua kiireen vilkkaa. Tällä hetkellä vain jouluvalot ovat ikkunoissa ja parvekkeella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä kyllä kukkii täällä marketat sun muut enkä raaski laittaa pois, vaikka ne häiritsee joulusilmääni.

   Löschen
 15. Minä kyselin tänään lupaa käväistä sukulaisten metsässä havuja hakemassa. Joulukoristeita ei tarvitse tänä vuonna ostella, sillä entisissä on ihan riittävästi. Sen sijaan aion nauttia täysin siemauksin AIDOSTA kuusesta, joka tuoksuu. Ja varisee:D.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se aito kuusi ihan eri asia, en voisi kuvitella muovikuusta ostavani.

   Löschen
 16. Ihania! Varsinkin nuo huopakoristeet. Mua ei sais vieda tommoseen paikkaan ollenkaan. Ma kun olen jouluihminen niin mahan tyhjentaisin sen varmaan ihan kokonaan. :D

  AntwortenLöschen
 17. Onkohan se vaan niin, että joulukoristeita ei voi koskaan olla liikaa? Mies tuolla taas mutisi itsekseen, kun haki ullakolta pussia pussin perään. Olin niin kuin en olisi kuullutkaan hänen mutinaansa.

  AntwortenLöschen
 18. Mäkin haluan 8H tuikkuja!
  Ärsyttää niitä kokoajan vaihdella!

  ja wau miten ihana huurteinen maisema <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eilen meillä oli vieraita ja oli niin kiva, että tuikut paloi koko sen ajan.

   Löschen