Montag, 25. Mai 2015

Vastatuuleen

Kauhukseni katselin säätiedotusta ensi viikolle ja huh, kova länsituuli näyttää odottavan meitä pyöräilijöitä ainakin kahtena ensimmäisenä päivänä ja muutama sadetippakin. Apua, mitenkähän jaksan polkea tuulessa, olisi ehkä sitten ollut parempi varata e-bike.


Sadetta varten ostin uudet kevyet polveen yltyvät sadehousut ja goretex-anorakki ja sadeviitta ovat tietenkin myös mukana. Paljaat sääret saa muuten kastua, ne voi helposti kuivata pyyheliinalla. Ikinä en laita enää  niitä paksuja pitkiä sadehousuja, joissa hikoilee kuin saunassa. Silmälaseihin olisi kiva saada pyyhkijät, mutta ei niitä kai ole vielä keksitty.

Matkatoimisto lähetti meille jo muutama viikko sitten kartat ja ajo-ohjeet, hotellien nimet ja osoitteet.
Näiden hyvien ohjeiden lisäksi tänä vuonna on ensimmäistä kertaa mahdollista ladata puhelimeen app, jossa on offline-kartta ja GPS näyttää päivän reitin ja kuinka monta kilometriä on vielä ajettava. Se on siitä kätevä, että emme tarvitse nettiyhteyttä eli ei tarvitse maksaa kalliita roaming-maksuja.


Ystävämme Ginan mies on nyt lopullisesti päättänyt jäädä kotiin emmekä näin lyhyellä varoituksella keksi ketään, joka spontaanisti päättäisi lähteä mukaan, mutta se nyt tässä on pienin harmi. Toivon vain, että Gina jaksaa vielä taistella ja tapaamme hänet loman jälkeenkin.

27 Kommentare:

 1. Ei ainakaan sadeMAARAT nayta kovin suurilta. Ja jospa tuulikin muuttaisi mieltaan viela ensiviikkoon mennessa. Tuntuu tosi kivalta tuollainen jarjestetty pyorailymatka.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ainakaan voi pahempi sää olla kuin vuosia sitten Provencessa, jossa ne ravintolassa toivat meille ensimmäiseksi lattiarättejä, kun me oltiin niin märkiä, että heti lattiakin kastui. Silloihan oli koko Euroopassa helleaalto, ainoastaan sillä pienellä alueella Provencessa oli koiranilma.

   Löschen
 2. "Oi länsituuli saavu jälleen ja lämmin viesti tänne tuo....." positiivisissa tunnelmissa näytät kuitenkin ottavan säätiedot vastaan:-) Hyviltä näyttävät jälleen nuo matkaohjeet ja tekniikka sen kun menee eteenpäin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Länsituuli on ennen aina miellyttänyt, katsotaan miten nyt käy.

   Löschen
  2. Sain juuri postilaatikkoon uusimman Huili-lehden. Siinä oli monta sivua juttua pyöräilystä, uutta minulle, mutta oletko sinä nähnyt siellä pyöräreiteillä tällaista kypärää?

   Löschen
  3. Olen nähnyt kuvia tuosta airbagista, mutta koskaan en ole kenelkään moista nähnyt. Tulee mieleen kampaaja.

   Löschen
 3. Sanonpa jälleen kerran, että nuo teidän pyöräilyreissunne on aivan mahtavia. Niin hyvin organisoitua ja ne pyöräilytiet...oioi! Hyvä tuo puhelimen karttasysteemi, minä tykkään käyttää karttaa ihan peruslenkeilläkin, voi sitten myöhemmin katsoa, missä on ajanut ja millaisia reittejä olisi mahdollista ajaa.

  Hyvää pyöräreissua ja voimia toivon Ginalle ja kaikille läheisille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On ne tähän asti olleet hyvin organisoituja ja nyt siten vielä tuo app.

   Löschen
 4. Mukavaa reissua. Minulle just sopivat säät teillä mutta varmaan ei niin hyvä juttu pyörän kanssa liikkuville....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lämpötilat on oikeastaan ihanteelliset, vastatuulta pelkään, kerrran on koettu sellaista.

   Löschen
 5. Kyllä on saksalainen tehokkuus näkyvillä näissä pyöräretkissä! Ihan kateeksi käy. En nyt ehdi tulemaan matkalle, kun tuli tilattua Kazanin matka ensi viikolle ja esitelmäkin siellä olis... Hyvää reissua ja Ginalle voimia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sä olisitkin läpäissyt assesment centerin, sut olisi hyväksytty.

   Löschen
 6. On teillä taas hieno reissu tiedossa! Montako päivää meinaatte reissussa olla?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viikko pyöräillään, mutta on tarkoitus jäädä vielä Ranskaan toiseksi viikoksi, jos nyt ei saada huonoja uutisia ystävästäni.

   Löschen
 7. Viime kesänä olimme Saumurissa pyöräilytapahtumassa, siellä oli kyllä kiva ajella, vaikka mäkiä olikin enemmän, kuin olin luullut :) Tänä vuonna tuo tapahtuma jää meiltä väliin, kun menemme Belgiaan ja Englantiin tapahtumiin. Hyvää reissua teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me ajetaan Loiren rantaa eli sehän ei kai voi olla niin kamalan mäkistä.

   Löschen
 8. Vastatuulessa kannattaa pyrkiä ajamaan toisten peesissä, se helpottaa huomattavasti. Mäkään en tykkää vastatuulesta yhtään, tuntuu kuin olisi koko ajan ylämäki.
  Mukavaa reissua!

  AntwortenLöschen
 9. Teillapa nayttaa olevan mukava matka tiedossa. :) Odotan mielenkiinnolla matkaraporttia. Ja lahetan taalta jaksuhalit niin teille kuin ystavallesi Ginalle ja hanen miehelleen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täytyy katsoa, voisko lähettää matkaraporttia vaikkapa jo ipadista.

   Löschen
 10. Tuon Clarissan mainitseman kypärän näin kerran televisiossa. Hyvää ja onnellista pyöräilyä eikä pieni sade liene haitaksikaan.

  AntwortenLöschen
 11. Minä voisin polkea korkeintaan myötätuulessa, mutta siellä onkin eriluokan pyöräilijät kyseessä. Antoisaa matkaa. Toivottavasti ystävä vielä jaksaa matkalaisia odottaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä en kyllä ole mitään eri luokkaa ja varmasti joudun välillä taluttamaan pyörää, kun en jaksa ylämäkeä.

   Löschen
 12. Huikeita nuo teidän pyöräretket, mutta onhan teillä hyvät tiet, hyvät välineet ja hyvin ylläpidetty kuntokin. Vastatuulikin voisi olla myötäinen paluumatkalla, mutta taidatte tullakin jollain muulla välineellä takaisin.
  Tuommoisen offline-kartan minäkin haluan!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvät pyörät on aina saatu, me vuokrataan ne, koska jos tulee jotain ongelmia, voi soittaa ja tulee apu tai uusi pyörä, omastä pitäisi pitää itse huoli. Meillä oli Provencessa aikanaan sellainen myötätuuli, että pyörä kulki polkematta 20kmh ja sain siitä jonkunlaisen trauman sen takia, että rupesin ajattelemaan, millaista on sitten ajaa vastatuuleen.

   Löschen