Samstag, 4. Juli 2015

Patikkaretki helteessä

Aika moni perui tulonsa tämänpäiväiselle patikkaretkelle, mutta me ja kaksi muuta pariskuntaa kiersimme urheasti 12km lenkin ja oikeastaan siellä metsässä oli melkein helpompi olla kuin kaupungin helteessä. Mittari näytti "vain" +38,5 C eli ei sittenkään tullut uutta lämpöennätystä. Aivan samalta tuntui aikanaan Death Valleyssa kuin täällä, ihan kuin olisi föönilla puhaltanut. Kameraa en edes jaksanut ottaa mukaan ja kännykuviakin tuli otettua vain muutama. Alue on luonnonsuojelualuetta eli uimaan ei saanut mennä, vaikka välikkä teki mieli vilvoitella varpaita vedessä.
Patikoinnin jälkeen menimme yhden pariskunnan luokse kahville ja se keitettiin ja tarjottiin niinkuin ennen vanhaan siellä seudulla oli tapana ns. Dröppelminnasta eli kolmijalkaisesta tinapannusta, jossa on hana. Kannuun mahtuu 16 kuppia kahvia.  Kuvasta näkee miten kuivaa täällä on, nurmikko on kaukana vihreästä.


7 Kommentare:

 1. Kymmenen pistettä reippaudestanne! Miltä muuten tuon tiputtelevan Minnan kahvi maistuu? Olen kauhean kranttu kahvin suhteen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kranttu olen minäkin, mutta maistui ihan o.k. Systeemihän on se, että sinne laitetaan ton yläosan verran kahvijauhoa ja sitten kiehuvaa vettä päälle. Ensimmäinen hanasta otettu kahvi kaadetaan takaisin kannuun ja sitten otetaan vaan aina siitä hanasta kahvia. Olihan siinä jonkun verran poroja kupin pohjalla, mutta ei se haitannut.

   Löschen
 2. On siellä vaon kuuma. Tultiin äsken paljusta, ulkona oli 4,5 astetta ja aurinko paistoi. Toki vesi oli 36 asteista, kun sitä lämmitti. Ehkä ne helteet tulee vielä tännekin kun olette noin reippaita kuntoilijoita!.

  En ole koskaan maistanut tuollaista kahvia, vaan voisihan sitä kokeilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onpas siellä kylmää. Heräsin tänään kuudelta aivan mielettömään ukkoseen ja kaatosateeseen, jota kesti ehkä 10 min ja nyt tuolla taas pilkistelee aurinko, mutta ei onneksi ole enää niin kamalan kuuma ja kyllä se sade jonkun verran ehti kastella pihaa.

   Löschen
 3. On vähän kuin kahvisamovaari.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 4. Kyllä ei noissa lämpötiloissa liikkuminen ole mitään herkkua. Sinnikkäitä olitte! Muistan joskus lenkkeilleeni Intiassa noissa samoissa lämpötiloissa, ja se oli kyllä jotain aivan kaameaa. Vettä kului.

  AntwortenLöschen