Mittwoch, 1. Juli 2015

Viinituliaiset

Meidät on kutsuttu tänään ystävien luokse grilli-illalliselle ja kun näin kamalalle helteellä ei oikein voi kukkia kuljettaa, päätimme vielä heille viiniä. Viime viikolla tutustuimme luostarihotellin ravintolassa uuteen viiniin. Saksalaiset viininviljelijät ovat tulleet entistä kreatiivisemmaksi myös viinin nimien suhteen. Tämän viininviljelijän sukunimi on Metzger, joka tarkoittaa teurastajaa/lihakauppiasta ja hän on keksinyt antaa kolmelle viiniluokalleen nimet lihapalojen mukaan, yksinkertaisin viini on Flanke (kuve), keskiluokkainen Pastorenstück (eli se mikä ranskaksi on onglet ja saksaksi myös pormestarin pala) ja kallein viini on Filet. Me kokeilimme pastorinpalaa, se on  cuvee eli sekoitus, jossa on mukana Sauvignon blanc ja Riesling ja se maistui meille niin hyvin, että ostimme sitä täkäläisestä viinikaupastamme kotiinkin. Toinen pullo on punaviiniä, sitä emme ole vielä kokeilleet.A on se paras, B keskiluokka ja C halvin.Viininviljelijän kotisivu löytyy täältä.

14 Kommentare:

 1. Metzger on aika yleinen sukunimi taallakin. Ilmeisesti on ollut paljon juutalaisia lihakauppiaita aikoinaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katos vaan, yleensähän juutalaisilla on kauniimpia nimiä kuten Rosenberg, Goldberg, Silbermann, Blumenthal jnw

   Löschen
 2. Kelpais varmaan meillekin. Niin ne lihat kun viinitkin:).

  AntwortenLöschen
 3. Mukavan niminen viini.Nyt kaipaan kyllä roseeta, ilma lämpenee...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ranskassa me ihailtiin supermarkettien roseetarjontaa ja meillä on itselläkin sitä aina kesällä kotona. Monet saksalaiset vieläkin vähän vieroksuu sitä, meidänkin tuttavapiirissä on sellaisia, jotka ei ikinä tilais tai ostais roseeta.

   Löschen
 4. Kiva asetelma pöydällä. Uskon kyllä, että viinit ovat hyviä, nimistään huolimatta – tiedät kyllä, mitä tarkoitan:-)

  AntwortenLöschen
 5. Heh, tykkäsimme molemmat tuosta nimeämisestä kovasti :).
  Onglet, nam, nam...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hymy tuli huulille, kun nähtiin se viinin etiketti. Me tilattiin sitä ihan vaan, kun se oli ruokalistalla suosituksena ravintolan päivän menyn kanssa ja olikin hyvä valinta ja todella edullinen hinta meidän viinikaupassa, muistaakseni 5,50 euroa pullo. Ravintolat Saksassa ottaa kolme tai neljä kertaa kaupan hinnan, Ranskassa niiden voittomarginaali on huomattavasti pienempi.

   Löschen
 6. Hauskat etiketit!
  Tuliaisten keksiminen on hyvä taito. Kukat tai viiniä on helppo antaa ja ovat yleensä mieluisia saajallekin.
  Meillä vietettiin eilen ystäväperheen kanssa miehen syntymäpäiviä. Mies sai kirjan Minä & Sibelius 20 näkökulmaa säveltäjämestariin. Minä sain aikuisten värityskirjan, joka on erittäin mieluinen. Varsinkin puhelimessa puhuessa töhertelen kaikki mahdolliset paperit täyteen. Nyt minulla on sitten oikea oma värityskirja!

  Teillä on hellettä ja iltapäivällä myös täällä. Onneksi järvi on vieressä ja ilmalämpöpumppu viilentää sisällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan mielenkiintoinen se Sibelius-kirja ja värityskirjalle olisi täälläkin käyttöä, kun aina piirteleen ja kirjoittelen puhelimessa puhuessa kuten kuulemma 65% ihmisistä tekee ja psykologit jopa tutkivat ilmiötä. What does doodling do :-)

   Löschen