Montag, 28. Dezember 2015

Kehnot joulukuvat

Tänä vuonna olin jouluna todella flegmaattinen enkä edes ottanut kameraa esille. Kuvat on kiinalaisten jouluvieraiden kännykkäkuvia.
Aattona syötiin alkupalana kampasimpukoita vihreän parsan ja serranokinkun kanssa ja pääruokana vasikanfilettä tryffeliperunasoseen ja glaseerattujen porkkanoiden kanssa. Semifreddo-jälkkäristä ei tullut kuvaa lainkaan. Hedelmäsalaatti on joulupäivän aamiaiselta. Sitä kiinalaisvieraat RAKASTIVAT yli kaiken, kun taas edellisille suomivieraille se ei näyttänyt kovasti maistuneen.
Kirsikkakakku maistui joulunkin aikaan ihanalta, kannattaa kokeilla, resepti löytyy tästä.


Tässä ollaan kattamassa aamiaispöytää. Tykkään tuosta Mailegin possusta aivan mielettömästi ja naapurinikin innostui ostamaan sellaisen.


Kiinalaisvieraat olivat iisejä ja on kiva kuunnella tarinoita heidän elämästään Kiinassa ja millaista oli kun ensimmäistä kertaa pääsivät matkustamaan Kiinan ulkopuolelle.


Nyt on kolmen päivän tauko ja sitten tulee seuraava vieras, joka heitetään sunnuntaina ulos, sillä meillä alkaa maanantaina eteisen ja vessan remontti ja joudumme peittelemään kaikki paikat, kun lattiaklinkkereiden poistamisesta tulee varmaan aivan kamala pöly. Sen remontin jälkeen olen varmaan valmis hermoparantolaan.

Eilen iltakävelyllä oli jotenkin niin erikoinen valo, että piti ottaa känny esille ja napata kuva.


Kommentare:

 1. Minäkin olin flegmaattinen kuvaaja. Nautiskelin kaikesta sitäkin enemmän. Nyt tosin taitaa olla taas laihdutuskuurin paikka, sen verran kiristää, turvottaa ja närästää. Mutta onhan nyt joulu, ja silloin saa yölläkin syödä:D. Lähetän pitkää pinnaa remontin ajaksi, ole hyvä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joku päivä sitten yksi tähtikokki sanoi että se lihominen ei tapahdu joulun ja uudenvuoden välissä vaan uudenvuoden ja joulun välissä!

   Löschen
 2. Tuo lause taitaa pitää paikkansa, vaikka suklaata kyllä tulee syötyä aivan liikaa joulun aikaan:)
  Hieman on erilaiset jouluruoat kuin täällä Suomessa, mutta varmasti hyviä ovat nuokin!
  Mukavaa loppuvuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä ei ole niin paljon perinneruokia kuin Suomessa. vaikka useimmat täällä asuvat suomalaiset kyllä laittaa suomalaisen joulun. Meillä tuo mies ei vaan tykkää niistä eli syödään sitten mitä sattuu.

   Löschen
 3. Minä kuvasin vain lanttulaatikon, jota laitoin uuden vävyehdokkaan toivomuksesta monen, monen välivuoden jälkeen.

  Noutopöytä, vaikka meitä oli vain neljä ja koiruudet;) Laskin ruokalajit, mutta en kehtaa kertoa...Jokainen sai ainakin mieleistään.

  Mukavia välipäiviä <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kerran olen kai tehnyt itselleni lanttulaatikkoa, kun rakastan sitä. Useimmat saksalaiset ei voi sietää lanttua, se on niille sota-ajan ruoka ja se mielipide on siirtynyt niillekin sukupolville, jotka eivät ole koskaan sotaa kokeneet ja lanttua syöneet. Katselin blogistasi, että teillä oli onnistunut joulu.

   Löschen
 4. Oi, tuo hedelmäsalaatti näyttää aivan taivaalliselta. Olisin syönyt varmasti koko purkillisen....Tuollaiset vieraat ovat mukavia, joilta kuulee uusia juttuja. On varmaan merkillinen tunne päästä oman maan ulkopuolelle. Vaikeaa ajatella täällä, kun ei ole ollut minkäänlaisia rajoituksia.
  Kyllä siitä remontista pölyä tulee, mutta hyvät remppamiehet saavat kyllä paljon tehtyä sen vähentämiseksikin. Toivottavasti hermosi kestävät!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se kiinalaisille suuri ihme päästä vaikkapa vain HongKongiin, se oli jo eri maailma. Mies pääsi Saksaan opiskelemaan, kun vanhemmat maksoivat Kiinan valtiolle KAIKKI säästönsä, se oli maksu Kiinassa saadusta koulutuksesta.

   Löschen
 5. Mukavaa loppuvuotta ja tsemppiä remonttiin! Meillä keittiörempan pölymäärän kurissapitoa helpotti kunnollisen suojauksen ja koneellisen ilmanvaihdon sulkemisen lisäksi jokapäiväinen huolellinen imurointi remppa-alueella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Millä te peititte kaiken? Mietin, että ostaisko Bauhausista muovikelmua vai peittäiskö mööpelit vanhoilla lakanoilla. Meillä menee sitä likaa sitten kolmeen eri kerrokseen, huh.

   Löschen
  2. Meillä oli keittiön oviaukoissa (eteiseen ja olohuoneeseen) muovit, jotka teipattiin lattiaan, kattoon ja oviaukkojen seiniin. Keittiöön kuljettiin parvekkeen kautta, sinne pääsee kätevästi porraskäytävän "salaovesta". Oli meillä olohuoneessa nojatuolien ja kirjahyllyjen päällä muoveja ja lakanoita, mutta niitä ei varmaan olisi tarvinnut. Laattoja ei poistettu kauhea isoa alaa, joten siitä ei tullut ihan järjetöntä määrää pölyä. Puupölyä oli valtavasti puusepän asentaessa keittiötä ja sahatessa esim. listoja sopiviksi. Lattioilla oli kestävää pahvia parketin suojana.

   Löschen
 6. Antworten
  1. Mäkin rakastan itse tehtyä hedelmäsalaattia, siinä on mangoa, sharonia ja vaikka mitä herkkua.

   Löschen
 7. Mailegin possu on niin söpö! Miksi tein tuota kirsikkakakkua vain kerran? Jäi kai muiden reseptien jalkoihin, vaikka oli niin hyvää!

  AntwortenLöschen