Freitag, 29. Januar 2016

Blogihistoria

Oili Ajatuksiasaksasta-blogista heitti haasteen esitellä blogin historiaa. Etsiessäni aikanaan jotain netistä jouduin sattumalta joihinkin blogeihin ja ihastuin. Eihän minulla ollut mitään sanottavaa, mutta jonkinlainen kunnianhimo iski ja halusin yrittää, osaanko tekniikan ja itse avata sellaisen blogin ja näköjään se onnistui 1.3.2008. Siihen piti sitten laittaa joku URL-osoite enkä kiireessä keksinyt mitään fiksua ja laitoin siihen lapsuuteni pseudonimen, jonka fiksut ihmiset osaa lukea toisin(kin)päin. Sen lisäksi piti laittaa blogille nimi enkä siihenkään keksinyt mitään, kun en itsekään tiennyt mitä tänne kirjoittaisin ja siksi siitä tuli dit un dat, joka on paikallista murretta ja tarkoittaa sitä sun tätä. Ensimmäinen kuvakin suostui kuin suostuikin tulemaan blogiin, se oli pääsiäispupu ja kuva oli silloin vielä kooltaan pieni. Olin todella ylpeä saavutuksestani.


En vieläkään osaa tekniikkaa hyvin enkä uskalla kovasti muutella asetuksia. Ensimmäinen banner taisi olla yhdestä ranskalaisesta taulusta, jonka kuvasin muistaakseni jossain puutarhanäyttelyssä Loiren laaksossa,  mutta nyt se on ollut jo pitkään talorivi Krakovan juutalaisesta kaupunginosasta, siinä vanhat talot heijastuvat vastapäisen talon lasiseinään. Tykkään siitä edelleenkin enkä siksi ole sitä vaihtanut.
Sitten aloin vain laitella tänne runoja, kuvia, reseptejä, matkakertomuksia ja dit un dat. Blogi on hyvä päiväkirja, kovin usein joudun sieltä tsekkaaman jotain asiaa tai etsimään jotain kuvaa. Ensin en tajunnut lainkaan, että blogissa voi myös kommentoida enkä siis alussa huomannut vastata kommentteihin, mutta joskus sen sitten tajusin ja tajusin, että kommentithan on parasta blogeissa.
Ja kaikkien parasta on tuttavuudet, joita blogien kautta syntyy. Olen tavannut henkilökohtaisesti muutamia ihania blogikavereita ja kaksi heistä on vieraillut meilläkin.
Aina silloin tällöin olen turhautunut ja mietin blogin lopettamista, kun ei tule mitään järkevää postattavaa mieleen, mutta sitten kuitenkin jatkan. Eihän meillä olisi tänä iltanakaan näin komeita karpaloita appelsiinikarpalorosmariinikastikkeeseeni, jos en tuntisi blogiystävä Helenaa, joka toi meille niitä tuliaisina.

BLOGITO ERGO SUM (sanoisi latinan opettajani)
Ottakaapa vaan kaikki haaste vastaan,

Kommentare:

 1. Minä se täällä vaan odottelen blogikamua tänne kylään. Jokos tänä vuonna?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se Irlanti listalla, yksi harvoista eurooppalaisista maista, missä en ole käynyt.

   Löschen
 2. Meillä näyttää olevan samantyyppinen ja melkein samanikäinen blogihistoria. Haluaisin pistää tuosta pari raikasta, kirpeää karpaloa suuhuni, mikä hieno tuliainen! Meillä on vain kuivattuja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Karpalot oli kuvankauniita ja herkullisia. Sinä taisit muuten eksyä Janoschin kautta blogiini vai?

   Löschen
  2. Niin varmaan, ihan silloin alkumetreillä. Janosch on nytkin tässä käden ulottuvilla.♡

   Löschen
 3. Appelsiinikarpalorosmariinikastikkeeni....ei ihme että saksalaiset sanovat suomenkielen olevan vaikeaa. Todella maukkaan värisiä karpaloita, nami nami. Minäkin sain viime kesänä serkultani litran verran karpaloita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No ei se saksakaan aina kovin lyhyitä sanoja käytä, esim. "Generalstaatsverordnetenversammlungen". Lainaus Mark Twainin tekstistä Die schreckliche deutsche Sprache. http://www.tufs.ac.jp/ts/personal/narita/schreckliche_dt_Sprache.pdf

   Löschen
  2. Ei niin, tämän kyllä olen huomannut ja sanonkin aina esimerkkejä; sinäpä sen yhden esimerkin taas kaivoit. Täytyy panna mieleen.

   Löschen
 4. Mä en edes muista, miten löysin tänne alunperin, mutta olen tosiaan lukenut blogiasi käytännössä siitä lähtien kun muutin tänne. Jos me nyt saadaan siirrettyä itsemme Kölniin tässä vaikkapa tämän vuoden puolella, niin kutsun ehkä itseni kylään tai ainakin treffeille kahvilaan :)

  AntwortenLöschen
 5. Hauska kuulla blogisi historia. Minä olen hypännyt säännölliseksi lukijaksesi lennosta vasta viimeisen vuoden aikana, enkä oikein ole tiennyt edes missä päin Saksaa asut tai mikä on historiasi, joka ehkä jossain kohtaa toisi lisämausteita. Silti on tosi hauska seurata juttujasi ja arvuutella mitä tarinan ympärillä liikkuu. Niinhän minä itsekin kirjoitan anonyyminä ja selittelemättä kaikki kommervenkkejä elämästäni, vaikka päiväkirjanomaisia juttuja, niitä näitä, kirjoittelenkin. Ideani on siis pitkälle sama kuin sinulla. Alun perin löysin blogisi luokkakaverini Juudean jupinoista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai, en tiennytkään, että olet "Juudean" luokkakaveri.

   Löschen
  2. Pari vuotta sitten tapasimme viimeksi Juudeassa paikan päällä.

   Löschen
 6. En minäkään muista, miten blogisi löysin, mutta mielenkiinto syntyi tietysti siitä, kun olin asunut siellä lähiseudulla. Huomasimme myös, että ollaan "mökkinaapureita" Pälkäneellä, siellähän ollaan kerran tavattukin.

  Erityisesti on kiva lukea ja katsella kuvia teidän patikkaretkista ja matkoista maailmalla.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olikin tosi kiva tavata, teitä muistellaankin usein, myös lokkeja♥

   Löschen
  2. Saa tänne Itä-Suomeenkin poiketa!

   Löschen
 7. Mitä olisi elämä ilman Allua? Monta matkajuttua ja patikkaretkeä köyhempi. Olen seurannut kirjoituksia varmaan alusta asti. Kiinnosti kun asuin vakituisemmin Saksassa, ja kiinnostaa edelleen.
  Terv. Kloster Roggenburgista, rauhallisesta yöpymispaikasta, schwabilaisista kulttuurimaisemista, "kirkollisesta" tunnelmasta.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sä kyllä löydät aina ihan tuntemattomiin paikkoihin, Roggenburg on mulle täysin Bildungslücke, piti oikein kartasta katsoa missä se on. Ollaan siinä aika lähellä yövytty ainakin Schwendissä ja Illertissenissä, se on ollut seutua, jonne ollaan monena perjantaina töiden jälkeen hyvällä tuurilla ehditty ja löydetty huone, kun on matkustettu Italiaan. Pitää ensi kerralla käydä Roggenburgissa. Prämonstratenser on mun mielestä kamalan vaikea sana, mitähän se on suomeksi. Löysinkin sen, se on premonstratenssi.

   Löschen
  2. Oikeastaan mullekin aikaisemmin tuntematon vaikka seudun muita luostareita tunnenkin. Poikkesin tänne läpikulkumatkalla oikeastaan Krippenausstellungin takia. Keittiössä ja palvelussakaan ei ole valittamista.
   Pv

   Löschen
 8. Mekin tapasimme blogien kautta;oli kiva tapaaminen:) Bloggaaminen on kyllä aika antoisaa:) Ja päiväkirjanakin hyvä,voin katsoa että missä olin silloin ja silloin ja mikä oli sää silloin;D

  AntwortenLöschen
 9. Meillä koko perhe on käännytetty blogisi ansiosta Saksa-hurmaan. Danke schön, olette tärkeitä! Alunperin tulin blogiisi etsimään tietoja Berliinin matkalle. HK

  AntwortenLöschen
 10. Tehdessähän sitä oppii. MInä taisin löytää sinut heti, kun ryhdyin omaa aiempaa blogia kirjoittamaan. Se on hassua, että sitä on monen bloggaajan kanssa pitkä yhteinen taival:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä taisin löytää vanhan blogisi Jaelin blogin kautta.

   Löschen
 11. Kiitos ihanista retkistä mm. Elsassin viinitiellä ja risteilyllä Neckarilla. Se miksi Hampurin oleskelustani tuli niin mieleenpainuva, on myös teidän ansiota!

  AntwortenLöschen
 12. Minäkin varmaan melko alusta olen mukana ollut ja kiva on ollut teidän reissuista ja arjesta lukea :). Ja ihania vanhoja (ja tottakai uusiakin) kuvia olen monesti ihaillut tässä osoitteessa.
  Näinkään monen vuoden jälkeen en kuitenkaan tiedä mikä Allun ammatillisen mielenkiinnon herättää... se on joko pysynyt salaisuutena tai mennyt minulta ohitse :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No voisin vaikka tutkia sun luottokelpoisuutesi. :-)

   Löschen