Sonntag, 3. Januar 2016

Viime viikkoina

on juhlittu monta päivää joulua ja monta päivää uuttavuotta erilaisten all inclusive-vieraiden kanssa enkä ole aikoihin lukenut lehtiä enkä katsonut telkkaa. Tänään lähti viimeinen vieras, oli pakko heittää hänet ulos, sillä meillä alkaa huomenna alakerran vessan remppa ja samalla uusitaan eteisen ja keittiön lattia. Koko päivän on kannettu eteisestä ja keittiöstä kamoja kellariin tai olohuoneeseen, purettu eteisen vaatekaappi, siirretty iso määrä astioita pölyltä piiloon jne. Kahteen kolmeen viikkoon elämä tulee olemaan hankalaa, kun emme pääse helposti ovesta ulos eikä keittiö toimi, oivallinen mahdollisuus yrittää sulatella joululäskejä.
Joulukuusikin riisuttiin nyt jo, meillähän sitä pidetään normaalisti vielä pitkälle tammikuuhun asti. Se ei edes vielä varistanut neulasia, olisi halunnut pysyä meillä pitempäänkin. Tilasin itselleni tämän kirjan, mutta ilman sitäkin sain tänään aikaiseksi lajitella joulukoristeita ja heitin paljon tylsiä roskiin. Nämä kyllä saavat jäädä, ne tänä vuonna jopa lajiteltuna eri pusseihin.


Tänä vuonna tuli neljä eriväristä Eläkeläisten joulupalloa lajitelmiini mukaan, en voinut vastustaa niitä, kun näin ne ennen joulua Campasimpukan blogissa, ne on niiiin söpöt.


Kamera on saanut pitää joululomaa, muutaman kännykuvan on näpsinyt kuten perjantaina hautausmaalla lasten hautojen puolella. Siinä kulkee elämän virta, jonne vanhemmat saavat laittaa lyhtyjä lapsilleen.


Kuolleena syntyneet ovat tähtiosastolla. Siellä on keskellä nurmikkoa iso kaunis tähti


ja sen ympärillä pienempiä kivestä tehtyjä tähtiä, joiden alle pienokaiset on haudattu, todella liikuttavan kaunis paikka.


Meillä kesä ja joulu pitävät edelleen toisiaan kädestä kiinni ja marketta kukkii rehevänä joululyhdyn vieressä.


Hyvää tätä vuotta kaikille♥

16 Kommentare:

 1. Samaa kirjaa olen katsellut minäkin ja varmaan ostan, kun tykkään järjestellä (en siivota), KonMari-metodi olisi just mua varten.
  Kkaunis tuo lasten hautausmaa, mutta kuitenkin ahdisti, kun sitä katseli. No on teillä kesäistä, meille tulee pakkastalvi ensi viikolla:-((

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin – ja hyvää tätä vuotta sinullekin♥
   Kkaunis, vaikea lausua:-)

   Löschen
  2. Oli se aika paikka katsella.

   Löschen
 2. Lasten hautausmaalla tulee aina niin surulliseksi. Tilaamassasi kirjassa on varmaan hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä;D Tsemppiä vaan remonttiin Allu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ostin sen e-kirjana, kun oli niin halpa, mutta en ole ehtinyt vielä lukemaan.

   Löschen
 3. Kyllä onkin kauniisti tehty lasten hautausmaa!
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole koskaan nähnyt minäkään noin hienoa hautausmaata.

   Löschen
 4. Minäkin katselin noita hautausmaakuvia, niin kaunista!

  Kiva, että poropallot ehtivät jouluksi :)

  Hyvää uutta vuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samoin teille! Tuletteko Saksaan tänä vuonna?

   Löschen
  2. Kyllä me varmaan jossain vaiheessa, voi mennä loppuvuoden puolelle, kun minulla on se caminosuunnitelma kevääksi. Mutta eipä taida olla sellaista vuotta ollut 20 vuoteen, ettemme olisi Saksassa käyneet :D

   Löschen
 5. Meillä joulu on vielä paikallaan. Meinaan kyllä purkaa ennen torstaista töihin paluuta. Ehkä sitten siivoan loppiaisena. Tänään meinaan kyllä nauttia lumesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jossain päin Saksaakin on satanut lunta, meillä vielä kesän näköistä ulkona, vaikka on lämpötila laskenut.

   Löschen
 6. Surullisen kaunis tuo lasten hautausmaa. - Niin uusi vuosi - uusi järjestys - uusi asuntokin kun remontoidaan. Hyvin alkaa teidän vuotenne. - Nyt alkoi pakkanen paukkua Berliinissä, -8 astetta ja tuntuu kuin -17 kun kylmä itätuuli puhaltaa. - Hyvää uutta vuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näin uutisissa, että teillä on tosi kylmää ja pakolaiset seisoivat siellä ohuissa takeissa jonottamassa. Parinkin kymmenen asteen lämpöero läntisen ja itäisen Saksan välillä, meillä ei ole (vielä) lumesta tietoa.

   Löschen
 7. Tuttu kirja! :D Ja siita on ollut mulle tosi paljon apua! Ei siita kaikkea voi kirjaimellisesti ottaa mutta paljon hyvia ideoita ja ajatuksia.

  AntwortenLöschen