Freitag, 27. Mai 2016

Pyhäpäivä ja sello

Eilen oli joissakin Saksan osavaltiossa kuten meilläkin pyhäpäivä, katolinen Pyhän ruumiin juhlapäivä, jota vietetään 60 päivää pääsiäisen jälkeen. Päivää juhlitaan kulkueilla, tässä kuva vuodelta 1880

lähde: Wikipedia

Kölnissä kulkue ei olekaan maissa vaan Reinillä ja sitä tulevat katsomaan monen monet turistit. Tästä löytyy valokuvia, jos jotain kiinnostaa. Meille se oli tavallinen pyhäpäivä pyörälenkillä ja kotipihalla kesäpäivästä nauttien.
Tänään on kaupungissa toinen suurtapahtuma tässä ihan meidän lähellä ja iltapäivällä on parasta välttää tiettyjä katuja, sillä illalla on stadionilla Queen ja Adam Lambert ja 50000 ihmistä tulossa stadionille ja sen ulkopuolelle vielä vaikka kuinka paljon. Ratikalla kulkemista pitää vältellä, jos ei halua tulla puristetuksi kuin sitruuna.
Ratikasta puheen ollen tarkkailin tässä yhtenä päivänä nuorisoa ratikassa ja totesin, että JOKAISELLA on vesipullo mukana. Veden juominen on toki terveellistä, mutta aloin miettiä, että ei kyllä minun lapsuudessani yhdelläkään ollut koulussa vesipulloa mukana.

Kerroin joku aika sitten sellostani. Kun se nyt todistetusti on niin vanha, piti korottaa vakuutussummaa ja sitä varten tarvittiin asiantuntijan arvio ja sen sain tällä viikolla. Todistettavasti sello on rakennettu vuonna 1772 ja sen on rakentanut tukholmalainen Petter Hellstedt. Sellon sisällä lukee hänen nimensä ja "Fecit Holmie", mikä tarkoittaa "valmistettu Tukholmassa". Sain myös kopion jostain musiikkitietosanakirjasta, jossa kerrotaan Hellstedtissä ja sanotaan hänen valmistaneen viitisensataa viulua ja joitakin selloja sekä myös "fishing tackle". Niin siinä nyt kävi, että sello on vielä paljon arvokkaampi kuin olemme koskaan luulleet. Kuvassa sellon kanssa trion harjoituksissa isäni, joka löysi aikanaan sellon ROSKALAVALTA, aika fiksu kaveri, perillinen kiittää.


14 Kommentare:

 1. Ai sinäkin olet huomannut tuon trendikkään vesipullo-aina-mukana-tavan. Kuinka ihmeessä me raukat pärjättiin ennen:-)
  Uskaltaako naapuri enää soittaa tuolla sellolla, vaikka korotit vakuutussummaa? Minä kyllä pelkäisin pilaavani noin arvokkaan kapistuksen. Tietäisipä isäsi, minkä pelasti sieltä lavalta – tai ehkä tietääkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi juku kun se sello soi tänään konsertissa hienosti, kun se yksi kapula on korjattu. Isälle olis tullut kyyneleet silmiin, jos olisi kuullut.

   Löschen
 2. Kyllä mie vähän ihmettelen, ettette ole kuuntelemassa Adam Lambertia ja Queenia (NOT)? Hienon sellon isäsi kyllä pelasti, ja kai se sitten soikin ihan hyvin?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todella hyvä ääni sellossa, sitä on jo ennenkin kehuttu ja nyt vielä enemmän. Me ei tunneta Adam Lambertia, luin vaan julisteesta, onko häpeä, jos ei tunne.

   Löschen
  2. En tiedä, kun en itsekään tunne Lambertia, kai hän on joku poppari tms.

   Löschen
 3. Mä olen vesi-ihmisiä 😜 ja ollaan opetettu lapsiakin kantamaan kuumalla ilmalla pulloja. Join kyllä vettä lapsenakin 🙄

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ollaan mekin jossain Aasian helteessä pidetty vesipulloa mukana, mutta näillähän on joka säällä pullo mukana. Meidän opettajaystävät kertoo, että oppilast syö ja juo koko tunnin ajan ja se ei olisi mun aikaan vuonna kuu ja tähti ollut sallittua.

   Löschen
 4. Vau, joku on heittänyt sellon roskalavalle, onneksi isäsi oli viisaampi. Hienoa kun sille on löytynyt soittajakin.
  Joo, vesipulloja joka puolella, miten me ei olla kuivuttu kuoliaaksi jo varhaislapsuudessa...

  AntwortenLöschen
 5. Kylläpä isäsi teki hienon löydön. Liekö arvannutkaan silloin, kuinka arvokkaan sellon pelasti roskalavalta. - Vesipullo on hyvä olla mukana, varsinkin kuumalla säällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun vei korjattavaksi, sai kyllä jo tietää, että vanha sello kyseessä, mutta ei niin vanhaksi uskottu enkä olisi ikinä arvannut, että saamme tietää rakentajan nimen ja rakennusvuoden.

   Löschen
 6. Antworten
  1. on todella ja meillä vielä enemmän, kun on ne katolisetkin

   Löschen
  2. on todella ja meillä vielä enemmän, kun on ne katolisetkin

   Löschen