Samstag, 7. Januar 2017

Joulu Rukalla

Vietimme jouluna kuusi päivää Rukalla, josta kummipoika oli hommannut hienon talon isolle "perheellemme". Mukana oli vanhin tyttökaverini miehensä kanssa ja hänen kaksi poikaansa vaimoineen ja lapsiakin oli mukana kolme, 6v ja kaksi 1,5v serkusta eli yhteensä meitä oli 11 henkeä, mutta talo oli niin iso, että tilaa riitti. Kaikilla oli mm. omat kylppärit eli ihan luxusta.
Lensimme Helsingistä Kuusamoon, jonne saavuimme keskipäivällä eli "valoisan" aikaan. Mikä ilo, että siellä oli lunta, olemme nimittäin kokeneet niin monta lumetonta joulua Suomessa ja Helsinkihän oli täysin lumeton.


Kämppä oli oikeastaan aivan Rukan huipulla ja kun talosta astui ulos, näkyi heti tämä hiihtohissi.


Taisivat antaa meille koko talon parhaan huoneen ja aamulla oli näkymä ikkunastamme tällainen, tosin yleensä taivas oli koko ajan pilvessä emmekä siis nähneet revontulia, mutta kyllä tuo maisemakin jo riitti, hyvin usein seisoin ikkunan ääressä ja ihmettelin maailman kauneutta.


Televisiota ei tarvittu, kun katseltiin mieluummin maisemaa. 6 vee sai aattona katsoa (jo ulkoa osaamansa) Frozen ja joulurauhan julistus katsottiin yhdessä, muuten oli tv aina kiinni, jos ei nyt sitten joku 1,5v löytänyt kaukosäädintä.Aattona miehet hakivat kuusen ja vapaaehtoisia koristelijoita löytyi heti, ensin alaoksille


ja äidit auttoivat sitten ylemmillä oksilla.


Joulurauhan julistus "kiinnosti" myös nuorimmaisia ja sen jälkeen syötiin riisipuuro enkä edes kyllä tiedä, kuka sen mantelin löysi. Puhelimet ja aipädit kiinnostivat kovasti puolitoistavuotiaita ja ne oli parasta laittaa ylös takan päälle, joskus olin jättänyt makuuhuoneeseemme ja eikös siellä ollut heti yksi ipana kokeilemassa.6v odotti kovasti joulupukkia, oli nähnyt ikkunasta jo tonttulakkeja ja yrittänyt olla kiltti tai kilttihän tämä tyttönen aina on, aivan ihana ja puhuu nyt jo hyvin englantiakin. Aikamoinen kielisekasorto meillä olikin, sillä siellä puhuttiin koko ajan suomen lisäksi puolaa, englantia ja saksaa.
Ja tulihan se pukki. Hänelle sitten laulettiin, 6v ei meinannut lainkaan lopettaa, kun hän rakastaa laulamista, oli hiihtohississäkin laulanut koko matkan ja hänen edessään oleva mies oli oikein pysähtynyt kertomaan tytön isälle miten hienosti tyttö lauloi koko matkan.


Ja kun kilttejä oltiin oltu, niin paketteja riitti. Pienet eivät niin pukista välittäneet, mutta paketit olivat mielenkiintoisia.


Herkkuruokiakin riitti, me olimme vieneet hanhenmaksaa ja kummipoika ja veljensä olivat taikoneet kalaruokia, siellä oli graavisiikaa ja -lohta, savulohta ja tarjolla oli hirvipateeta ja vaikka mitä ja tapanina saimme mm. herkullisia puolalaisia pierogeja ja sushia. Ja Napue-gin karpaloiden kanssa ei tietenkään saanut puuttua.

Talo oli hyvin varustettu ja mahduimme kaikki ruokapöydän ääreen.


Ja jos ei vielä osaa puhua, voi kuljettamalla syöttötuolin ruokapöydän viereen näyttää, että on nälkä, siinä ei tarvita mitään kieliä.


Ulkoiluakin harrastettiin, jotkut kävivät laskettelemassa ja kävelimme myös paljon. Rukan kylään oli noin 3km matkaa ja oikein kiva kävelytie.


Matkan varrella näin elämäni ensimmäisen rakovalkean, sitä pysähtyivät myös englantilaisturistit ihmettelemään. Lumi näyttä kuvassa vähän likaiselta, mutta se oli puhtaan valkoista ihanaa puuteria.
Ja sitten se urotekoni: kummipoika pakotti moottorikelkan selkään, sellainen hirvittää mua aivan yhtä paljon kuin moottoripyörä. Näkihän siellä hienoja maisemia, mutta kyllä yksi kerta riittää kiitos.


Vaikka meillä oli tosiaan pilvinen sää, silti maisemat viehättivät kovasti. Valaistu metsäkin oli niin kaunis että.


Ja kuten aina, sää tietenkin parani heti kun me olimme lähteneet ja sain tämän valokuvan puhelimeeni.


photo credit Aneta


Tämä joulu oli kyllä todella unohtumaton, loistava lomatalo, hyvät ruoat, ihanat ihmiset, mitään ei puuttunut. Kiitos kuuluu ihanalle kummipojalleni ja hänen perheelleen, olette rakkaita ja tärkeitä.♥

Kommentare:

 1. Mie olen lukuisia kertoja - nytkin ennen joulua Kittilässä - katsonut, kun turistit kuvaavat lentoasemaa heti koneesta ulos tultuaan, mutta nyt sitten näin tuloksen. :)

  Hienot maisemat tuolta ylhäältä ja upea talo! Sääli ettette nähneet reposia, mutta ehkä myöhemmin. Meillä niitä oli monena iltana, sillä pilvisiä iltoja ei ollut kovin monta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Piti kuvalla todistaa se ihme, että Suomessa on lunta.

   Löschen
 2. Ihania kuvia. Tuli mieleen peruuntunut Lapin reissu reilun kymmenen vuoden takaa. Varasin silloiselta työnantajalta ison ja hulppean talon ja tarkoitus oli viettää siellä joulu vanhempien, sisarusten jne kanssa. Talo piti tietty varata todella aikaisin. No, sitten nuorin sisareni tuli raskaaksi ja laskettuaika oli heti joulun jälkeen... Toisen sisaren mies ei kestä eroa omasta perheestään... Peruin varauksen. Ihanan pojan sisareni sai, joten eiköhän se korvaa Lapin joulun. Ja pääseehän sinne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidänkin piti alunperin saada jonkun firman talo, mutta ei voitu enää odottaa vahvistusta, kun meidän piti varata lennot.

   Löschen
 3. Kiva raportti. Voi harmi, että ette päässeet ihailemaan talvipäivän pastellisävyjä kuin kuvassa.
  Ei kelkkailusta tarvitse pitää, siitä tulee karmea meteli ja paha haju!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä olen aina ihaillut sun kuviasi Lapista ja näyttänyt niitä kavereilla todistaakseni, että ei siellä ihan sysipimeää ihan aina ole.

   Löschen
  2. Kiva, että niistä on ollut iloa!

   Löschen
 4. Toiko pukki sulle lahjoja? Kiva, että siellä oli lunta. Ei ollenkaan takuuvarma Suomessa jouluna.

  AntwortenLöschen
 5. Ihanat lumimaisemat! Kiitos kuvareissusta pohjoiseen.
  Meilläkin oli tänä aamuna n.2mm jotakin märkää ja valkoista vastapäisten talojen katoilla. Vaan eipä näy enää. Siinäkö se oli?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me oltiin tänään Düsseldorfissa ja siellä alkoi tihuttamaan vettä ja oli pari pakkasastetta enkä meinannut pysyä jalkakäytävällä pystyssä.

   Löschen
 6. Vau,näyttää kyllä upealta tuolla Lapissa.Ja hieno tuo talo sisältä missä olitte,ja kiva joulu teillä näyttää olleen.Olen ollut Lapissa vain kesällä,mutta olisi kiva nähdä se talvellakin.

  AntwortenLöschen
 7. Lapin loma-asunnot on kyllä ihan huippua. Kokemusta talvimajoituksesta Leviltä ja Pallaksen suunnalta, ei moitteen sanaa.
  Nythän tuli lunta tänne Schwabenlandiin ihan alamaihinkin. Tosi talvista, narisee kengän alla mukavasti peltoteitä tallatessa ja maisema valkoisena.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä tallattiin tänään naapurikylässä liukasta katukivitystä, kun oliskin lunta, siihen on paljon varmempi astua. Ostin nyt Suomesta liukuesteet, mutta eihän ne ole aina mulla mukana.

   Löschen
 8. Ihana on kyllä päästä Lapin talvea vähän kokemaan hiihtolomalla. Tosin meidän lomatalo ei kyllä ole tuollainen luxus-malli, mutta toivoaksemme ihan käypä talo kuitenkin. Kiva kun saitte kokea.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan niitä pienempia ja söpöjä lomataloja ja oman perheen kesken on helpompi olla pienemmissäkin tiloissa, mutta meillä oli nyt vähän eri uskontojakin paikalla eli piti olla matolle paikka ja kompassi näyttämään sinne yhden kaupungin suuntaan ja siksi oli kiva, että oli vähän privacy.

   Löschen
 9. Ihan täydellinen joulu! <3 Ja nuo maisemat... Unohtuisi talven kylmyyskin, kun tuollaisia katselisi. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ollut todella yhtään kylmä, mutta nyt taitaa olla paljonkin miinusasteita.

   Löschen
 10. Allu, kiva kuulla, että oli noin hulppeaa<3 Ja Napuekin on tarjoiltu just oikein. Helmuth vei sitä viimeksi täältä ja kun nousi Wienissä taxista, kuski vahongossa pudotti sen pullon ja se meni rikki. Lupasimme itse viedä hänelle Napueta ensi lokakuussa:)

  Teillähän oli hyvät kelit.

  Tuollainen ison talon vuokraaminen olisi helpotus koko perheen jouluuun eli emäntäkin saisi olla ja kaikilla olisi makuuhuoneet. Meilläkin on vierasmakkari ja sen päälle vielä tässä kirjastossa runkopatja sekä sivusta vedettävä jollekin pienikokoiselle, mutta ei se kata vielä meidän perhettä, vaikka se pieni onkin.

  Olen ollut moottorikelkan kyydissä, niitähän täällä järven rannalla riittää, mutta itse en ajaisi:)

  Niin mahtavaa, että saitte tämän joulun ihmemaakokemuksen<3

  Sään muuttumisessa harmittaa eniten se, että jouluna lumi ei ole edes Keski-Suomessa itsestäänselvyys. Parikymmentä vuotta sitten joulut olivat täällä aina ihanan lumisia.

  Mukavaa alkanutta sinulle Allu♥♥♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Napuesta taisin nähdä eka kerran kuvan blogissasi. Oli todella täydelliset kelit niin hiihtoon kuin kävelyyn. Moottorikelkka saattaa olla hyvä tasaisessa maastossa vaikkapa järven ylittämiseen, mutta nuo kumpuraiset metsäreitit saa meille riittää, mutta oli se kiva kokea, että tietää mitä se on.

   Löschen
 11. Kauniit maisemat, söpöjä touhukkaita pienokaisia, herkkuruokia pöytä täynnä, kivaa seuraa.....tätähän voisi jatkaa loputtomiin. Joulunviettonne oli täydellinen!

  AntwortenLöschen
 12. On todella hienot maisemat, ihan jouluista! Ja joulu tulee esiin kaikista noista kuvista. Nautinnollista ja herkullista ruokaa ja ihania lapsukaisia siinä ympärillä pyörimässä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä se lumikin sai aikaan joulun tunteen, oikeastaan aika hassua, kun olen nyt niin pitkään nähnyt vain lumettomia jouluja.

   Löschen
  2. Niin se vain on, kun on lunta niin on jouluntuntua. Berliinissäkin eilen ja tänään jotenkin jouluista, kun on lunta, vaikka joulunpyhät ovatkin jo takana päin.

   Löschen