Dienstag, 10. Januar 2017

Tumppuja, tossuja ja sukkia

Allumiehen kädet on öisin puutuneet niin pahasti, että hän joutuu nyt käyttämään yöllä tällaisia orteeseja, joita kutsun tumpuiksi. Saan joka ilta naurukohtauksen, kun hän pukee nämä käteensä.
(Kyseessä EI ole karpaalitunnelisyndrooma, vaikka oireet ovatkin sellaiset, neurologi on tehnyt mittauksen.)Rukan joulun nuorimmaisella oli tällaiset vanhat perityt söpöt käsinommellut (kirjoitetaanko se yhteen?) poronnahkatossut.


Sukkamestari Eeva Oh, wienordisch-blogista kutoi mulle hienot sukat, katsokaa nyt näitä ihanuuksia♥ Kyllä kelpaa pakkassäällä!


18 Kommentare:

 1. Mullakin kadet puutuu nukkuessa. Ja olen huomannut etta jos nukun kyljellani niin se varsinkin ylimmainen kasi puutuu eika se jonka paalla makaan. Se siina onkin mielestani niin outoa. Onko allumiehella samantyylista?

  Kauniit sukat olet saanut!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä silläkin saattaa puutua molemmatkin kädet, joskus vaan toinen, joskus ei kumpikaan. Nuo orteesit kyllä auttaa pitämään käden suorana yön aikana. Mun sauvakävelykaveri menee kanssa samantapaisen ongelman takia lääkäriin.

   Löschen
 2. Ikävä vaiva, mutta onneksi on apua saatavilla. Kelpaa sinunkin, kun saat tassutella noin kauniissa sukissa! Täällä ne saisi nyt piilottaa kumisaappaisiin, eli vettä sataa:(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täälläkin olis tänään käyttöä kumisaappaille.

   Löschen
 3. Onneksi huolii hanskat tai siis orteesit kouraansa. Meillä saattaisi tarvita suostuttelua jo pelkkä ajatus lääkäriin menosta. Nukkuuko hän kädet pään yläpuolella? Työkaverini on raportoinut saman tyyppisestä vaivasta. Upeat villasukat olet saanut! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siinä aikaa meni ennenkuin mies lääkäriin lähti, pää pitää olla kainalossa ennenkuin suostuu ja se jouluinen nuhakaan ei ole vielä parantunut, kun ei tee mitään sen hyväksi, you know.

   Löschen
  2. Unohdin sanoa, että se nukkuu aina kyljellään ja käyttää Tempur-tyynyä, mutta ilmeisesi usein sitten käden päällä.

   Löschen
 4. Ikä tuo monenlaisia vaivoja, mutta onneksi niihin apua löytyy. Suloiset tossut kauniit sukat! Sukkien kuviosta tulevat mieleen ristipistotyöt.

  Edelliseen postaukseen liittyen totean, että teillä on ollut ihana joulu Rukalla. Täydelliset olosuhteet läheisten kanssa sekä sisällä että ulkona.
  Mukavia tammikuun päiviä!

  AntwortenLöschen
 5. Harmillisia vaivoja tuollaiset, mutta onneksi jotain apuakin löytyy.
  Kauniit kuviolliset sukat ja nuo töppöset.
  Mukavaa uutta alkanutta vuotta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, Hanne ja sinnekin hyvää tätä vuotta,

   Löschen
 6. Toivottavasti nuo vanhuuden käsiongelmat ratkeavat pian joko noiden tukien avulla tai ilman.

  Rupesin katsomaan noita sisnatossuja, mutta ei niitä ole taidettu suonilangalla ommella? ;-) Söpöt kuin mitkä, samoin kuin nuo sukat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enpä osaa sanoa, pitäis kysyä pikkupojan äidiltä, jonka lappilaiselta esiäidiltä nuo peritty. Ehkä hän eläinlääkärinä tunnistaa materiaalin. :-)

   Löschen
  2. Kyllä tuo näyttää ihan normilangalta, ei suonilangalta.

   Löschen
 7. Mulla on ihan viime aikoina alkanut puutua kädet nukkuessa,ja mietin että olenko ehkä nukkunut käsien päällä,mutta tulin siihen tulokseen (toivottavasti) että puutuminen johtuu hyvin niskasta joka on nyt niin jäykkä että.Ihanat tossut ja sukat:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On niitä syitä kai useampia ja nopeastihan se puutuminen tulee niinkuin mulle silloin kesällä, kun nukahdin ja penkin käsinoja painoi polvitaipeeseen niin, että koko jalka oli puuduksissa ja kaaduin ja jalka murtui.

   Löschen
 8. Aijaiaji, parannusta Allumiehelle! Ja kiva kun sukat kelpaa, tuokoot lämpimiä jalkoja! Kivannäköiset tossut, olivat varmaan pehmeitä, niinkuin poronnahka usein on.

  AntwortenLöschen
 9. Niin ikä tuo kaikenlaisia vaivoja, mutta onneksi on apua saatavilla. No nyt sinun kelpaa noissa sukissa tissutella.

  AntwortenLöschen