Mittwoch, 20. Dezember 2017

Joulutoreja ja synttärilahjoja

Sunnuntai-iltana myöhään saimme kaukaisia vieraita Sydneystä asti ja laitoin pientä purtavaa ja juustolautasen ja joimme tapaamisen kunniaksi skumppaa. Olipa kiva tavata taas, viimeksi näimme kaksi vuotta sitten kun olimme heillä kylässä. Ja aina on ihan tuttua kuin oltaisi vasta eilen tavattu.


G. on ammatiltaan hammaslääkäri ja huomasin viime viikolla kirjakaupassa, että Miika Nousiaisen Juurihoito on käännetty saksaksi ja sepä olikin oiva synttärilahja G:lle, joka puhuu aika hyvin saksaa.


Aussien toive oli päästä joulutorille ja he olivat ihmeissään, sillä tämä kaupunki on tähän aikaan vuodesta pelkkää joulutoria, taisimme käydä kuudella eri joulutorilla.
Meillä on ollut kellarissa vuosikausia pari isoa Iittalan Ultima Thule-lasia ja keksin käyttää niitä hyasintin sipuleille. Aallon muotoilema pannunalus on blogiystävä Helenan hieno joululahja, kiitos♥


Synttärinikin oli tässä välissä ja vaikka en juhlinut, sain silti kilteiltä ihmisiltä huomiota, muutaman kirjan ja ruotsalaisen astiapyyhkeen ja tiskirätin.


Vessaan sain Zwitscherboxin, joka tekee siellä olijan olon kodikkaaksi ja luulee olevansa Schwarzwaldin metsässä kuulemassa linnunlaulua.


Ja last but not least lipun West Side Storyyn muistelemaan aikoja, jolloin nuorena tyttönä kävin hullaantuneena katsomassa sitä Tampereen teatterissa.

Meillä on tylsä todella harmaa sää eikä lumesta tietoakaan, mutta ainakin jouluruusu kukkii pihalla ja sen vieressä jo lumikellokin.Kommentare:

 1. Synttärionnitteluja täältäkin. Miten nää vuodet vilistää, kun justiinsa olit Lapissa viettämässä edellistä synttäriä??
  Tylsä keli täällä Lyonissakin, pimeetä, harmaata, tihkua, koleeta sisällä ja ulkona. Ei kannata kenenkään haikailla Keski-Euroopan talven "ihanuutta".
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sanos muuta. Kyllä sitä Lapin joulua on tässä muisteltu, kun on tihkusateessa kuljettu ja nytkin on niiin harmaata.

   Löschen
 2. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut!
  Jonain vuonna minä lähden kyllä näin Joulun alla Saksaan. Minä haluan nähdä nuo joulutorit ja kokea niiden tunnelman.
  Olet tehnyt tosi kauniin kattauksen vieraillenne, oli varmasti mukava rupatella pitkästä aikaa.
  Ihanaa joulunaikaa! Ei ole lunta täälläkään!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, Sari! Ja tervetuloa vaan joulutoreille. Huh, luulin, että teilläkin on lunta.

   Löschen
 3. Mielelläni muistelen noita iloisia tunnelmia keski-eurooppalaisilla joulutoreilla. Iloiseksi tekee myös tuo Zwitcherbox:) Mun jouluruusu on kadonnut jonnekin, ei ihme, kun säät ovat sitä mitä ovat - eilen oli rankkasade,tänään paistoi aurinko, huomenna??
  Please, älä nyt enää heitä minua sinne spameihin:)

  AntwortenLöschen
 4. Lämpimät onnittelut täältä Berliinistäkin! Ei täälläkään ole lunta ja mittarikin näyttää lähes kymmentä astetta. Tuo Zwitscherbox vaikuttaa mukavalta ajatukselta. Lämmintä joulumieltä Kölniin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tihkusade ja kymmenisen astetta täälläkin, tosi tylsä sää.

   Löschen