Mittwoch, 4. Juli 2018

Designvessa

Muistan, että aikanaan Saksaan tullessani olin usein vähän häkeltynyt, kun vessan lavuaarin hanasta ei tullut vettä. En nimittäin edistyneenä suomalaisena tajunnut, että on sellaisiakin hanoja, joista tulee vettä vain jalalla pumpattaessa. Kävimme Milanossa designmuseossa, joka oli todella komea ja moderni rakennus ja siellä törmäsin ihmeissäni taas sellaiseen systeemiin. Onhan se tietysti hygieeninen, mutta vähän ihmettelin nimenomaan DESIGN-museossa tuota primitiivistä "pumppua" lattian reunassa.


13 Kommentare:

 1. Mutta eipä tule likaisin käsin näplittyä hanaa. Oikeastaanhan tämä on varsin nerokas. Mutta kiva nähdä, että mitä tulet tuumaamaan Japanin vessoista:D.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Odotan mielenkiinnolla. Oliko ongelmia, tarviiko käyttöohjeen?

   Löschen
 2. Hehee. Joskus saa arpoa kauankin miten vessa vedetään tai kuinka hienosta hanasta saa vettä. Automaattisesti huuhtelevat vessnpöntöt aiheuttavat minulle joskus harmaita hiuksia, kun eivät aina suostu huuhtelemaan heti kun olisin valmis jo lähtemään eteenpäin ja ulos kopista. Siinä sitä sitten huidon, liikahtelen ja yritän jollakin ilveellä ilmoittaa mokomalle pöntölle, että olisin jo valmis. Tunnen itseni ihan idiootiksi enkä uskalla poistua kopperosta ennen kuin kuulen vapauttavan veden solinan. Painajaisensa kullakin :-)

  AntwortenLöschen
 3. Kylla menee kaikki hygieenisyys harakoille kun tuo oikeassa ylakulmassa oleva kasienkuivauspuhallin pollyttaa bakteereita ympariinsa. Tutkimuksissa hyvin epahygieeniseksi todettu kapistus.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niinhän ne sanovat, että ovat epähygieenisiä, mutta kaiken voitti epähygieenisyydessä ennen Saksan vessoissa joskus näkyvät pyyheliinat, siinä oli keittiöpyyhekankaasta ommeltu päät kiinni ja se liina oli laitettu puolan päälle ja siitä sitten käännettiin aina uusi kuiva kohta enkä tiedä kuinka monta sataa kertaa se sama pyyhe siinä pyöri. En ikinä koskenut niihin.

   Löschen
 4. Älä saa Allu sydäriä Japanissa jos vessan pytystä hyökkää suihkutus kohti alapäätä. Saattaapa tulla ihan pyytämättä :) Siellä luuraa pieniä vihreitä miehiä, jotka ovat varsin palveluhenkisiä... ei vaiskaan ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitenkäs kommenttisi on jäänyt huomaamatta. Tuttavalla on sellainen vessa, voin käydä harjoittelemassa.

   Löschen
 5. Hih , tuollaista en olekaan koskaan nähnyt.

  AntwortenLöschen
 6. Eikö tuommoiseen telineeseen ole vaikea laittaa pyörä ja ottaa pois? Miten sen saa edes tuolta jostain välistä? :o
  Olen minäkin kerran pyöräillyt Münsterissa, kun kävin kielikurssilla olleen kaverin luona ja vuokrattiin pyörät, mutten ollenkaan muista, että silloin olisi ollut noin paljon pyöriä! :o

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä mekin ihmeteltiin, ei voitu katsoa tarkemmin, kun seistiin pysäköintikiellossa auton kanssa, otin vaan nopeasti kuvan.

   Löschen