Freitag, 21. September 2018

Perjantain parhaat

Aamulla ajelin pyörällä t-paidassa 7km päähän kuntosalille, mutta kotimatkalla alkoi yhtäkkiä käydä mieletön tuuli ja jos ei olisi ollut kypärä päässä, olisin varmaan saanut päähän putoavista pähkinöistä knock-out'in, niin kovalla kolinalla pähkinöitä putosi kypärän päälle. Ja eipä sitten kauan kestänytkään, kun alkoi sataa. En muista milloin olisin viimeksi niin iloinnut sateesta. Viis siitä, että pesin tällä viikolla ikkunat!


Toinen ilonpiste oli taas tämä kaatopaikan porukan koristelema nurkka. Suomalaista laatutavaraakin näkyy siinä: Kohon maila.


Muuten tällä viikolla on ollutkin vähemmän iloja. Ensinnäkin olen todella ylirasittunut ihmisten tapaamisesta ja syömisvelvollisuuksista. Allumies sai synttärilahjaksi monta kutsua ulos syömään ja kaikki haluaisivat sen syömisen tapahtuvan lähipäivinä. Olemme yrittäneet pyytää, että pliis pliis, voisimmeko tehdä sen marraskuussa, jolloin olemme palanneet lomalta ja joka on muuten niin tylsä kuukausi. Melkein on tarvinnut antaa kirjallisia perusteluja, miksi meille ei sovi silloin ja silloin ja miksi en nyt kerta kaikkiaan voi mutta kampaajalle varaamani aikaa jne jne.  Miksi ihmiset eivät voi ymmärtää, että meillä ei nyt valitettavasti ole paljon aikaa (ja haluja), kun on ennen lomaa vaikka mitä hoidettavaa, on lääkärissä käyntiä, kampaajalla, oikeusjuttu VW:tä vastaan jne. Tässä kaikessa hössäkässä kävi vielä köpelösti, kun lähdimme kovalla kiireellä Bonniin, jossa oli myös treffit syömään, tosin sinne halusimmekin, siellä on hyvin sairas ystävä, joka pitkästä aikaa pystyi lähtemään ulos syömään. Allumies halusi kääntää auton ja peruutti pienelle yhdensuuntaiselle sivukadulle ja sitten kävi BUMS, kappas vaan. Me emme ymmärrä, miten se oli mahdollista, sillä hän ei nähnyt toista autoa peilistä, auton peruutuspiippaus ei ilmoittanut estettä ja miksi se toinen autoilija ei piipannut, jos häntä kohti peruuttaa auto. Olemme varmoja, että hän ajoi todella liian nopeasti, mutta eihän me voida sitä todistaa eikä Allumiehellä tietenkään ollut asiaa yhdensuuntaiselle kadulle. Toinen mies oli ylenystävällinen, ehkä tunsi jonkinlaista syyllisyyttä. Ei mitään isompaa vahinkoa tullut ja mehän yritämme ensi viikolla päästä omasta autostamme eroon, mutta oli se silti pieni shokki rasittuneille hermoilleni.


13 Kommentare:

  1. Täälläkin on pesty tänään ikkunat!

    On tuo teidän sosiaalinen elämä kyllä aika rasittavaa. Meikäläinen ei varmaan jaksaisi. Saattaisi jopa mennä hermo. :-D

    AntwortenLöschen
  2. Nyt ottakaa rauhallisesti! En kyllä jaksaisi moista ihmisten tapaamista! :)

    Tänne odotetaan syysmyrskyä nyt viikonloppuna ja minä lähden huomenna Helsinkiin. Toivottavasti junat kulkevat.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Harmittaa, kun pyydettiin, että ei mitään lahjoja, jos joku haluaa jotain antaa, sitten Terre des hommes'ille, mutta monet ei totelleet ja lahjoittivat illallisen ja nyt pitäis sitten kolmen eri porukan kanssa syödä suunnilleen samalla viikolla, mutta tietenkin erikseen ja me haluttais sitten mieluummin marraskuussa, mutta saksalaiset ei anna helposti periksi ja vaatii tarkkoja perusteluja miksi vasta marraskuussa.

      Löschen
    2. Tuossa näkyy tuo yksi saksalaisten typerä piirre, jota ne eivät tajua. Ne ovat liian "päälle käyviä" ja vaativat perusteluja, eivätkä usko mitään. Ja itse ovat itsepäisiä ja ovat aina oikeassa. Oikeita Messerschmitsejä, kuten aina naureskelen yhdelle kaverille, jonka mies on saksalainen.

      Löschen
  3. Sataispa täälläkin...
    No huh, teilläpä on vilkasta tuo sosiaalinen elämä, ja ei kivaa jos ei ymmärretää että ei sovi juuri kun muille sopii.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meilläkin loppui sade kuin kanan lento ja tänään olen taas seisoskellut letkun kanssa kastelemassa hortensioita ym.

      Löschen
  4. Oih, teillä on nyt aivan liikaa kaikkea just ennen matkaa! Rauhoittakaa tilanne, siirtäkää kaikki paitsi omat pakolliset asianne ennen reissua.

    ♥♥

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tänään on vapaapäivä, en halua nähdä ketään!

      Löschen
    2. Ovi lukkoon ja verhot ikkunaan! Laittakaa lappu luukulle ja ilmoittakaa, että loma alkoi jo :)

      Löschen
  5. Meillä on tällä viikolla ollut yövieraita rutkasti. Töiden päälle on kyllä ollut aika rakasta ja raskasta samaan aikaan. Minun työni on niin sosiaalista, että oma perhe jo tietää tarvitsevani töistä tullessa sellaisen oman kuplan, jossa ei tarvi puhua mitään. Mutta miten sen sanot vieraille? Pakenin siis ensin keittiöön kokkaamaan pitkällä kaavalla. Itku meinasi tulla aina kun eräs ystävällinen nuori neiti halusi tulla auttamaan. Miten sanot vieraalle, että "ei kiitos, nyt on pakko saada kokata yksin?"

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mä en kestä, jos joku haluaa "auttaa" ja tyhjentää tiskikoneen ja kysyy jokaikisestä astiasta että minnekäs tämä tulee. Meillä on muuten pieni Japanidraama meneillään. Mietittiin auton vvuokraamista Okinawalla mutta kissanviikset. Saksan kansainvälinen ajokortti perustuu johonkin keskiaikaiseen lakiin eikä käy Japanissa ilman japaninkielistä käännöstä, jonka saa vain Japanista. Jos olisin tajunnut ajoissa, olisin yrittänyt hommata suomalaisen kansainvälisen kortin, mutta nyt ei aika riitä. Nyt ajellaan sitten taksilla. GRRRR.

      Löschen