Samstag, 24. November 2018

Vihdoinkin pimeämpää

Täällä on ollut aivan ihmeellinen marraskuu, en tällaista muista koskaan kokeneeni. Tällaisissa maisemissa olen sauvaillut ja ihmetellyt miten tuo aurinko aina vaan jaksaa paistaa.



Eilen ripustettiin terassille Herrnhuter-tähti, tuntui ihan hassulta ripustaa sitä auringossa.


Mutta tänään, vihdoinkin harmaa taivas ja jopa satanut jonkun verran. Sitä sadetta on kovasti odotettu, sillä tämä vuosi on ollut todella kuuma ja kuiva. Se näkyy nyt mm. bensan hinnoissa, jotka ovat astronomisia, yksi syy on, että Reinissä on niin vähän vettä, että tankkilaivat voivat kulkea vain puolella lastilla ja joskus eivät saa kulkea lainkaan. Kävin muutama päivä sitten tankkaamassa ja tuttu huoltoasemani oli suljettu bensan puutteessa. Luulin jo, että en voi hakea ICE husbandia sairaalasta, jos en saa bensaa. ICE husband tuli yhtäkkiä kännyni kontakteihin ja olin vähän hämilläni, kun joku nimeltä ICE husband lähetti viestin ja ehdotti Phiharmoniaan menoa. ICE on Saksassa lyhenne pikajunalle, InterCityExpress ja ihmettelin, miten joku junasta lähettää viestiä ja pyytää konserttiin kunnes tajusin, että whatsapp oli vaihtanut Allumiehen numeroon tuon nimityksen. Olen aikanaan laittanut hänen numeronsa kännykkääni hätänumeroksi (in case of emergency), en tiedä miksi ne nyt vaihtoivat hänen nimensä kontakteissa.


Kännykästä puheen ollen päätin käyttää hyväkseni Black Fridaya ja ostin uuden kännykän, kun tuo vanha välillä reistaili. Siirryn nyt Sonysta Huaweihin, ans kattoo miten saan sen toimimaan.

Käytin myös hyväkseni Myssyfarmin 30% musta lammas-tarjousta ja tilasin itselleni ja BFF:lle ihanat myssyt. Kylmä talvi saa tulla.

Pipareitakin leivoin sillä aikaa kun ICE husband oli sairaalassa. Suomalainen piparitaikina ja saksalaiset Ampelmännchen-muotti sopivat hyvin yhteen.


Meidät on tänää kutsuttu 75v synttäreille ja on kamalan vaikea ostaa lahjaa ihmiselle, jonka maku on ehkä täysin erilainen kuin oma tai sitten ei edes itse tajua minkälainen hänen makunsta on. Allumiehen sairaalakeikan takia ei ollut tässä oikein paljon aikaakaan kierrellä kauppoja ja miettiä mitä ostaisi ja sitten taas otettiin samasta oljenkorresta kiinni kuin aina samanlaisissa tapauksissa ja ostettiin Alvan Aallon maljakko.


Kiitos Alvar, kun olet tämän maljakon suunnitellut!

8 Kommentare:

  1. En tiedä ketään, joka ei olisi pitänyt Alvar Aallon vaasista. terveisin täältä Alvarin huvilasaarelta Leena

    AntwortenLöschen
  2. Ihmettelin ensin tuota polttoaineen hinnan yhteyttä kuivuuteen, mutta nyt sekin selkis.
    Kaunis paiste kuvissa ja hyvä lahja.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Lahja näytti kelpaavan. Olen kerran kokenut, ettei tuo maljakko kelvannut tai sitä ei arvostettu ja se oli Berliinin muurin kaatumisen jälkeen, jolloin annoimme me itäberliiniläisille ystäville häälahjaksi ja ei oikein osunut nappiin. Heillähän ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta kehittää "makua", design ei ollut tärkeä, tärkeä oli vain käyttökelpoisuus.

      Löschen
  3. On teillä ollut syksy! Niin on ollut täälläkin ja viime yönä satoi Lappiinkin vähän lunta. Ei tartte brittien enää haukkua Lappia paskamaaksi. Nuo myssyt ovat ihania ja niille kyllä pitäis tulla käyttöä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Toivotaan, että meidän ei tarvitse haukkua Lappia jouluna. Se olisi kyllä kaiken huippu, jos hienon kesän ja syksyn perään tulisi sitten lumeton pimeä joulu.

      Löschen
  4. ONneksi saitte vettä ja vähän talvisempaa säätä, vaikka onhan aurinkoinen talvi aika kiva. Täällä satoi kivasti perjantaina, ja sen jälkeen taas lämpeni ja kirkas taivas sekä aurinkoa, kunnes sade taas joku päivä' tulee...

    AntwortenLöschen
  5. Minulle voi lähettää kaikki ylimääräiset valot taivaalta. Pimeys ei ole minua varten...

    AntwortenLöschen
  6. Hyvä ratkaisu se puhelin! Minäkin olen siirtyt Sonysta Huaweihin.
    Maikki

    AntwortenLöschen