Sonntag, 14. April 2019

Iloja ja murha

Kännykän kuvagalleria on kiva päiväkirja, josta näkee, mitä kaikkea on ehtinyt nähdä ja kokea.

On tehty mm.  2,5 tunnin patikkaretki lähiympäristön kukkuloilla ja nautittu kauniista ilmoista ja maisemista.On varattu kesäksi pyörämatka, joka yhdistetään Bauhaus-arkkitehtuuriin, joka täyttää tänä vuonna 100v.
On ihailtu kotipihan kukkivaa tuomea. Yksi lapsuuden muistoista on tuomen tuoksu ja viime vuonna tilasin netin kautta puutarhaliikkeestä tuomen ja istutin sen isoon ruukkuun ja kappas vaan, se selvisi talvesta hengissä ja alkoi kukkia. Leena vertasi haihattelujani tuomesta ja sen tuoksusta Rainer Maria Rilken runoihin. ♥Ehdimme vastoin odotuksia piipahtamaan Art Cologne-taidemessuille, kun saimme lahjaksi liput avajaisiin, jotka oli päivää ennen kuin messut avautuivat yleisölle. Tuntui melkein jännemmältä katsella messuvieraita, joita en valitettavasti uskaltanut kuvata. Kaikkein parhaita kuvia olisi saanut karmeaksi kauneusleikatuista vanhoista naisista, joita riitti vaikka kuinka, niitä ihmettelimme enemmän kuin myytävänä olevaa taidetta. Yhden kuvan otin taiteestakin, kun tämä tyttö oli helsinkiläisen Forsblomin gallerian osastolla.


Maastrichtissakin käväisimme, sinnehän on meiltä vain tunnin matka ja kaupunki on kerta kaikkiaan kiva. Sieltä löytyy aina hyviä kenkäkauppoja ja ihania ruokapaikkoja. Tuota kirsikkapiirakkaa emme voi koskaan vastustaa, sitä saa täältä, suosittelen.

Oikeastaan lähdimme sinne pääasiassa ostamaan syntymäpäivälahjaa ystävällemme. Miehille on mielestäni kamalan vaikea ostaa lahjaa ja nytkin päädyimme sitten hollantilaiseen Genever-snapsiin. Kun tätä hyväksi todettua laatua ei löytynyt Saksasta, kipaisemme hakemassa sitä Hollannista. Samalla ostimme myös jotain maustetta sun muutta supermarketista.


Keski-Euroopassa asumisen etu on se, että pääsee helposti ulkomaille. Olimme ystävien kanssa muutaman päivän Pfalzissa ja sieltä on helppo ajaa Elsassin puolelle ostoksille. Sikäläisestä Lidlistä lähti mukaan mm ISO purkki Maillen Dijon-sinappia 99 centillä.Sain hyviä uutisia Baijerista. Pikku-F, jonka tapasimme kaksi vuotta sitten Perun vuorilla sveitsiläisen Katjan talossa, jossa Katja hoitaa köyhiä vammaisia lapsia. F on syntynyt ilman virtsaputkea  ja hänelle etsittiin silloin lääkäriä, joka pystyisi hoitamaan asian leikkauksella. Nyt vihdoin löytyi Saksasta lääkäri, joka osaa materian ja lupasi tehdä leikkauksen ilmaiseksi ja lopulta myös sairaala suostui antamaan kaiken muun ilmaiseksi, hieno juttu. Nyt Katja ja F ovat Saksassa ja he tarvitsivat sairauskulujen lisäksi rahaa lentolippuihin, oleskeluun sairaalan ulkopuolella elämiseen kahden leikkauksen välissä jne ja minäkin osallistuin kustannuksiin ja mukanana Saksan valtio, jolta saan siitä summasta 40% verotuksessa takaisin eli ei se sitten niin iso raha olekaan. Sain jo sairaalasta kivan kuvan sympaattisesta lääkäristä ja F:stä, mutta en uskalla julkaista sitä täällä luvatta, mutta tässä kuva matkaltamme, siinä F on pikkupoika edessä keskellä. Hän on kehittynyt hyvin, osaa lukea ja laskea ja musisoida. Katja tekee arvokasta työtä.Viime aikojen ehdottomasti kamalin uutinen oli tämä:


Mielenterveydellisistä ongelmista kärsivä mies kuristi pyykkinarulla 69v vaimonsa, joka kävi silloin tällöin hyvän ystäväni siivousapuna. Tällainen uutinen tuntuu aina hirveältä, mutta vielä pahemmalta, kun tuntee ihmisen. Tässä olemme miettineet, onko lääkäreille sattunut virhe, kun päästivät miehen suljetulta osastolta liian nopeasti kotiin. Ja miltä on Brigittestä tuntunut, kun on huomannut, mitä mies tekee. Mies oli viime vuoteen asti vielä ihan normaali, mutta sai sitten jonkinlaisen stroken ja sekosi.

Pienempi murhe , mutta murhe sekin, on, että olen hävittänyt blogilistani. Olisi kiva, jos kommentoisitte tässä ja löytäisin tieni taas lempiblogeihini. Joitakin muistan ulkoa, mutta en ihan kaikkia.

Pääsiäinen on ovella ja oliivipuu on jo koristeltu, nyt sitten hoitamaan loput koristelut.Meillä on ollut jäätävän kylmää, aamuisin lähellä nollaa, mutta pääsiäisestä on tulossa lämmin ja aurinkoinen.


Kommentare:

 1. Yksi lempiblogiesi kirjoittajista ilmoittautuu tässä kaikenlaisen kiireen keskellä:)) Oli muuten kiva postaus, paitsi tuo kauhea murha.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva kun ilmoitaudut, vaikka en olisi sua unohtanutkaan

   Löschen
 2. Paasisipa meiltakin noin helposti ulkomaille!!! Hyva kun osaat arvostaa sita!

  Muuten jos bauhaus kiinnostaa niin tiedathan etta Tel Avivista sita loytyy runsaasti, vink vink....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. meidän australialaiset ystävät on aina kanssa ihmeissään, että autolla voi päästä maasta toiseen. Joo tiedän, että Tel Aviviin muutti paljon bauhausihmisiä. Voittehan te tulla joskus talonvahdiksi ja kasveja kastelemaan, niin pääsette helposti retkelle Hollantiin ja Belgiaan.

   Löschen
 3. Tuo että Keski-Euroopassa pääsee niin helposti ulkomaille, on yksi parhaimmista puolista.Muistan kun tapasin eksäni,joka silloin asui Amsterdamissa, ja miten helposti siirryimme Hollanista Saksaan ja Belgiaan. Veljeni asuu Berliinissä, ja sieltä pääsee niin hyvin kaikkialle, ihan kateeksi käy. Ihana tuo tuomen kukinta:) Teillä on kaikenlaista kivaa rientoa taas, paljon kulttuuria ym. Bauhaus-taloja on suhteessa Tel Avivissa enemmän kuin muualla, ja niitä aina välillä ihailen:) Huh, ikäviä tuollaiset murhat, etenkin kun ne koskettavat läheltä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Berliinistä pääsee helposti Puolaan, mutta sieltä on pitkä matka tänne länteen. Ne Bauhausin syntymäkaupungit Dessau ja Weimar on tietenkin pikkukaupunkeja Tel Aviviin verrattuna. Odotamme innolla sitä Weimarin uutta Bauhaus-museota, varmaan siellä näytetään myös kuvia Tel Avivista.

   Löschen
 4. Kiva kooste! Kuinka pitkä pyörämatkanne tulee olemaan?

  Täällä Kolumbiassa näkee myös ihan hirveän näköisiksi kauneusleikattuja naisia. En ymmärrä, miten ihmiseltä voi lähteä leikkausten kanssa mopo niin käsistä, ettei tajua, miten kamalalta näyttää. Vai onko se siinä vaiheessa jo myöhäistä...

  AntwortenLöschen
 5. Niin, kateeksi käy juuri tuo, että teiltä pääsee niin helposti ulkomaille, siis muualle Eurooppaan. Suomi on kuin saari.
  Tänne Santiago de Compostellaan oli muuten tosi hankalaa tulla, itse tulin Frankfurtin kautta - se reitti oli kyllä ihan ok.

  AntwortenLöschen
 6. Hyvää Pääsiäistä Kölniin! Berliinissä paistaa aurinko siniseltä taivaalta ja nyt on pästy jo 18 asteeseen - luvassa vain lämpenevää. Eilen lämpö saavutti +25 astetta. Kiirettä pitää täälläkin, vieraita Suomesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aivan uskomaton sää, helle sanoisivat Suomessa ja luonto on vielä niin mielettömän kaunis. Hyvää pääsiäistä!

   Löschen