Samstag, 6. April 2019

Pikavisiitti Frankfurtiin

Frankfurt oli aikanaan meikäläiselle gangsterikaupunki, jonne ei tehnyt mieli muuta kuin lentokentälle kun sieltä pääsi nopeasti Suomeen, mutta kaupunki on vuosikymmenien mittaan kehittynyt hyvään suuntaan. Nyt oli kiva yhteensattuma, että siellä olivat yhtä aikaa sekä suomalainen hovihankkijani että venetsialainen Tizian eli olihan sinne pakko lähteä.
Ulkosuomalainen kaipaa usein jotain Suomesta ja on kaksi äärimmäisyyttä, joilta voisi kysyä apua. Toinen kysyy, että onko sun nyt sitten ihan pakko sitä ja sitä saada ja toinen äärimmäinen soittaa Iittalan kaupasta ja sanoo, että nyt on kaikki 40% alennuksella ja mitä tarvitset ja mitä ruokatavaraa tarvitset. Ja niin siinä nyt kävi, että tämä hovihankkija toi Frankfurtiin kaksi maljakkoa ja paljon leipää ja makeisia, kyllä nyt kelpaa. Kiitos ja oli kiva tavata♥


Tizian ja renessansi Venetsiassa-näyttely oli Frankfurtin hienossa Staedel-museossa, joka on ilmankin Tiziania näkemisen arvoinen.


Yhdistän Tizianin aina madonnaan, koska meillä kotona isäni työhuoneessa oli seinällä Tizianin madonna, mutta nyt näin muitakin tauluja kuten tämän söpön Clarissa Strotzin kuvan. (Toivottavasti Luovan puuhastelun Clarissa eksyy nyt tänne näkemään kaimaansa.)


Opin näyttelyssä, että kun Venetsia oli lasin ja kankaiden kaupunki ja siksi sikäläiset taiteilijat saivat helposti käyttöönsä värejä.
Tämä taulu oli mielestäni jännä, kun siinä Jeesus-lapsi ei ole sellainen kiltti kuin normaalisti vaan ihan oikea lapsi. Maalaus on Lorenzo Lotton.


Frankfurtissa on tehty "uusi vanha" kaupunki eli osa keskustassa on äskettäin rakennettu vanhaan malliin.
Tämä on sitä uutta vanhaa:



ja tämä sitä vanhaa vanhaa


Onnistuimme hyvin ruokapaikan löytämisessä, aivan ihana Main Nizza löytyi aivan hotellin läheltä Mainin rannalta ja tarjosi kauniit näkymät ja taivaallista ruokaa, suosittelen. Valitettavasti sinä iltana oli niin viileä, että oli pakko istua sisällä. Tänään sää lämpeni ja sain juuri kuvia hovitoimittajiltamme, he istuivat nyt valkoviinin kanssa terassilla ja odottivat ruokaa.


Paras Caesar's salad ever.


Olipa kiva nähdä M ja P♥

11 Kommentare:

  1. Minä täällä naapurikaupungissa ihailin toisen kerran Tiepoloa. Tänään täälläkin saattoi nauttia ruokaa terassilla; parsaa ei valitettavasti vielä saanut ravintoloista, mutta kauppatorilta onneksi!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Siinä Tiepolossa riittääkin katsomista, kun vaan niskat jaksaa. Hovihankkijat oli syöneet Frankussa parsaa, lähettivät kuvan. Me ollaan täällä lähdössä ostamaan parsaa, täällä on jopa jo parsakioski ollut ainakin viikon kaksi auki.

      Löschen
  2. Kivoja tuollaiset hovihankkijat. <3 Kannattaa pysytellä väleissä. ;-D

    AntwortenLöschen
  3. Kiva nähdä Frankfurtista muutakin kuin lentokenttä, kiitos esittelystä! Tuossa kaimani söpössä taulussa näyttääkin olevan tyttären Alfons-koira pentuna:) Hienoa, että otit mukaan Lorenzo Lotton ihanan realistisen maalauksen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Frankfurt on muuttunut todella ja tulee varmaan vielä kovasti muuttumaan, kun monet pankit muuttaa sinne Lontoosta.

      Löschen
  4. Saimme eilen kuvaviestin Hampurista, jossa myös nautittiin saksalaista vaaleata parsaa. Meillä oli vain espanjalaista vihreätä täällä Helsingissä, mutta kieli pitkällä odottelemme valkoisia parsoja lähikauppoihimme. Minulla ei vielä ole oikein tuntumaa suomalaiseen sesonkiin.
    Lotton maalauksessa tosiaan aika aito tunnelma. Tizian kiinnostaisi myös, mutta eipä ole meillä tiedossa näyttelyvierailua.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jostain syystä parsaa sai esim. Frankfurtin ravintolasta vasta lauantaina, meillä oli jo aikaisemmin, johtuu varmaan viljelytekniikasta, jätelämmöllä se kasvaa nopeammin ja on yhtä hyvää.

      Löschen
  5. Piti vielä mainita noista ystäväpalveluista. Kun täältä ei saanut vielä hapankorppua, kysyin yhdeltä suomalaiselta naiselta voisiko hän kesällä tuoda YHDEN paketin Suomesta. Ei voinut, kun ei tiennyt MAHTUUKO SE AUTOON. Heitä oli isä, äiti ja lapsi ja todella ISO auto. En ole sen jälkeen kysynyt. :-)

    AntwortenLöschen
  6. Näyttää hyvältä, niin hovihankkijalta saadut, kun salaattikin.

    AntwortenLöschen