Samstag, 26. Dezember 2020

Joulupäivä 2020

 En ole varmaan koskaan syönyt jouluna niin vähän kuin eilisenä joulupäivänä. Olimme koko päivän kahden kesken, aamulla kynttilänvalossa aamupala ja päätös lähteä mässäilyn asemasta luontoon ja minnekäs muualle kuin vajaan tunnin matkan päähän Eifeliin. Netistä löytyi kiva kymmenen kilsan patikkareitti nimeltään Kommerner Fachwerkidylle eli Kommernin (kylä) puuristikkoidylli. Kommern on tunnettu ulkoilmamuseostaan ja siellä on normaalisti niin paljon ihmisiä, että ei vapaaehtoisesti sinne mene, mutta nythään ei mikään ole normaalia koronan takia ja lisäksi joulupäivänä ihmiset liikkuvat luonnossa vähemmän kuin tavallisina pyhäpäivinä.

Eipä näkynyt Kommernin kylässäkään montaa ihmistä.



 Aika jännä idea ripustaa erilaisia käpyjä ikkunan alle.



Metsässä sai hengittää raitista ilmaa ja jos harvoin tuli joku vastaan, kaikki väistivät automaattisesti syrjään ja toivottivat hyvää joulua.



Kotimatkalla moottoritiellä tuli vastaan aivan ihmeellinen näky, voi taivas mikä taivas. Yritin nopeasti ottaa kameran käteen ja napata kuvan, mutta siinä kiireessä ja 140kmh vauhdissa ei oikein onnistunut, mutta ihmeelliset värit näkyvät.


Hyvää Tapaninpäivää!

10 Kommentare:

  1. Ihanaa että teillä tuollaista luontoa jonne pääsee nauttimaan. Meillä alkaa huomenna klo 17 kolmas totaalinen lockdown, eli kaikki taas kiinni paitsi ruokakaupat ja apteekit. Kilometrin liikkumarajoitus, ja juku jos tämä ei ole vika lockdown, sillä täällä on viimeisen viikon aikana rokotettu ahkerasti ihmisiä. Hyvää loppuvuotta Allu❤️

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Se liikkumarajoitus on varmaan kaikkein suurin ongelma, voisin kuvitella. Me ollaan onneksi päässeet aina liikkumaan. Baijerissa on kyllä nytkin ulkonaliikkumiskielto yhdeksästä illalla ja monien bileet ei onnistu ja sehän onkin se tarkoitus.

      Löschen
  2. Näinä aikoina osaa todellakin arvostaa mahdollisuutta päästä nautimaan luonnon rauhasta. Jänniä nuo ripustetut kävyt, taidan kokeilla jollain tapaa. Lupaan näyttää sitten miten:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Luonto tulee aina tärkeämmäksi. Justiinsa tuossa ajattelin, että miten itsestäänselvä asia se oli lapsena, ei sitä edes pitänyt minään ihmeellisenä kun se oli siinä vaan aina.

      Löschen
  3. Täällä on kyllä sen verran pakkasta, että ei oikein viitsi ulkoilla ainakaan nyt. Ehkä lähipäivinä lauhtuu. Lunta on noin 20 senttiä, mutta hiihtämään ei tällä kelillä uskalla vielä. Ehkä illalla kävelemään.
    Onneksi täällä ei ole niitä rajoituksia, täällähän saa olla 40 vai oliko se 50 henkeä kokoontua, etelässä se 10 henkeä. Hautajaisia olisi tulossa, mutta en lähde sinne.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kuulin juuri, että yksi tuttavan tuttu oli saanut jouluna koronan Lapissa ja kuollut.

      Löschen
  4. Onpas kuvauksellinen ristkkokylä! Ja varmasti hyvä päätös reippailla ennemminkin kuin vetää itsensä ähkyyn. :-D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. En yhtään kadehtinut niitä ähkyruokailijoita kun vaelsin siellä kauniissa maisemissa.

      Löschen
  5. Hyvää joulun jälkeistä aikaa! Nuo värit ovat kyllä upeat. Ovat kuin maalauksesta.

    Mä söin jouluaterialla tosi vähän. Kalkkunaa otin yhden siivun ja siitä jäi yli puolet syömättä. Ei vaan sitten ollut enää nälkä, kun ruokapöytään vihdoin päästiin. Mutta ulkoilut ovat jääneet vähiin, suorastaan nollaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Eihä mekään olla juuri ulkoiltu silloin kun on ollut talo täynnä vieraita, nyt oltiin kaksin ja oli keksittävä tekemistä. :-)

      Löschen