Sonntag, 17. Februar 2013
Semifreddo
Kulhollisen juurissipsejä, parinkymmenen pienen muna-tilli-KallenKaviaari-voileivän (appetizer), vietnamilaisten kevätkääryleiden ja mangopomelosalaatiin (alkuruoka), ankanrinnan, cranberrykastikkeen, ruusukaalin ja palsternakkakurpitsapyreen (pääruoka) jälkeen tarjosimme vieraille jälkiruokana emilia-romagnialaisella reseptillä tehtyä semifreddoa. Tämä kaloripommi on niin herkullista, että ottivat kaikki (paitsi minä, joka tietää, mitä se sisältää) vielä toisenkin palan ja jäljelle jäi vain tuo pieni pala, jonka kuvasin kellarista löytyneen ikivanhan Kastehelmi-lautasen päällä. Näköjään Kastehelmi on tullut uudelleen Iittalan tuotantoon eli ei kannata heittää mitään pois.
Semifreddo (8-10 heng.)
Pohjat (leivotaan edellisenä päivänä):
250g kuorittuja manteleita
2 valkuaista
150g puuterisokeria
Täyte:
3 munaa
200g voita
60g puuterisokeria
150g tummaa suklaata
2 cl brandya
2 mokkakuppia vanhaa kylmää espressoa/kahvia
3 rkl hakattuja manteleita
Lämmitä uuni +150C.
Jauha mantelit hienoksi. Sekoita joukkoon puuterisokeri.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele vaahto mantelien sekaan.
Tee taikinasta leivinpaperin päälle kolme ohutta 24cm läpimittaista kakkupohjaa (käytä kaulimiseen kelmua apuna) ja paista ne erikseen uunin keskiosassa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.
Täytettä varten erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa voi, keltuaiset ja puuterisokeri vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Sekoita brandy ja kylmä kahvi ja kostuta 1/3 siitä ensimmäinen mantelipohja.
Levitä sen päälle 1/3 täytteestä. Raasta 50g suklaata ja ripottele puolet täytteen päälle.
Laita toinen pohja päälle, kostuta ja jatka edelliseen tapaan. Viimeisenä kerroksena on täyte.
Laita kakku sen jälkeen jääkaappiin.
Raasta ennen tarjoilua kakun päälle 100g suklaalastuja ja koristele hakatuilla manteleilla.
Kysykää meidän vierailta maistuuko.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Näin heti iltapäiväkahvien jälkeen ei olisi saanut lukea tuota herkkuohjetta, tuli hiukan ähky olo. Keskityn nyt mieluummin ihailemaan nostalgista Kastehelmilautasta. Ostelen sarjaa tytölle Teema-astioiden kaveriksi.
AntwortenLöschenTeemaakin löytyy tai siis mikä sen edeltäjä oli, perintöjä isotädiltä.
LöschenVoi jestas, sait Googlen saksankäännöksen mukaan oikein koliikkeja, toivottasti loppuivat jo.
LöschenLöytyy täältäkin perintökiltaa. Käyttökelpoisia astioita. No en minä mitään koliikkia saanut, tuo on vieras sana mun syömisieni yhteydessä:-)
LöschenNäin kieli-ihmisenä alkaa vähitellen ärsyttää tuon "googlen käännöstoimiston" työ. Miksi ette kääntäneet tuota esim. völlig satt ☹ tai muulla totuudenmukaisella ilmaisulla!!
Minä olisin oikaissut suoraan jälkiruokaan.. onkin just kahviaika sopivasti.
AntwortenLöschenEi saa siirtyä suoraan jälkiruokaan, ensin on syötävä kunnon ruokaa.
LöschenVoi että;Allu on taas tajonnut ihanan aterian!
AntwortenLöschenOnnistui kyllä hyvin ja ankan kastike oli hyvää, siinä oli seljanmarjahyytelöä joukossa.
Löschenpaljon namia ja erikoista
AntwortenLöschenHerkullista oli vaikka itse sanonkin.
LöschenKiitos reseptistä, taidan pyytää kausihenkilökuntaa tekemään tuon pääsiäisenä iänikuisten pashojen sijaan. Minulle tuo resepti on himpun verran liian monimutkainen. ;-)
AntwortenLöschenKaunis pöytäliinakin siellä Kastehelmen ja muiden herkkujen alla.
Niin, sullahan on ne master chefit omasta takaa. Mekin tykätään uudesta liinastamme.
LöschenVain vahvat ihmiset voivat kieltäytyä herkuista!
AntwortenLöschen