Sonntag, 20. November 2016

Mitähän tässä on sateella tehty?

No, esimerkiksi käyty Bonnin taidehallissa katsomassa taidenäyttelyä, jossa  oli mm. monta Edvard Munchin taulua.


Enemmän kuin Munchista tykkäsin tällä kertaa saksalaisesta Fritz Radiwillista, jonka pyyheliinaa joutui tuijottamaan oikein läheltä ennenkuin uskoi, että se on maalattu eikä siinä roiku oikea pyyhe.


Tädiltäni peritty tinanen kynttilänjalka oli aivan musta ja keksin ottaa esille vanhan luotettavan DDR-tuotteen eli Elsterglanzin, jolla voi kiillottaa vaikka mitä metallia. Elsterglanz on hyvin suosittu aine (moottori)pyöräiljöiden joukossa.


Ja, voilá, tässä tulos:


Elokuvissakin käytiin vihdoinkin katsomassa saksalainen Oscar-ehdokas Toni Erdmann, joka tulee näköjään ennen joulua Suomenkin elokuvateattereihin. Hauska tragikomedia eläkkeellä olevasta isästä, joka päättää lähteä Romaniaan tapaamaan  tytärtään, joka tekee 24h työpäivää konsulttina ja jolla isän mielestä ei ole lainkaan omaa elämää. Ei voi sanoa, että saksalaisilla ei olisi huumoria, vieläkin koskee vatsalihaksiin.Ja onhan sitä kaksi kertaa piipahdettu nopeasti uloskin. Perjantaina oli 1,5 tuntia satamatta ja ehdin sauvakävelylle ja siellä tuli tällainen maisema eteen, en voinut olla kaivamatta kännykkää esiin ja ottamatta kuvaa, ihan kulta siinä loisti,  mutta tosiaan vain 1,5 h, sitten alkoi taas tuulla ja sataa.


Ja kun otin kuvan jostain naapuristosta kadonneista kaneista meidän nurmikolla, huomasin siitä kuvasta, miten kamalan epäsiistiä meillä on ja pienestä sateesta huolimatta otin esille lehti-imurin ja imuroin nurmikon.


Kommentare:

 1. Antworten
  1. Ja todellisuudessa vieläkin elävämpi kuin kuva näyttää.

   Löschen
 2. Täälläkin sadetta on piisannut. Mutta en ole tehnyt mitään noin mukavaa. Pääosin vain nyhjännyt sisällä töissä, siivoamassa tai silittämässä yms. kotitöissä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmi, että lumet on sulaneet ja voi hyvin olla, että vettä sataa joulunakin, sillä me olemme tulossa Suomeen, sorry guys.

   Löschen
 3. Toni Erdmann elokuva oli todella hyvä. Katsoin sen kesällä ulkoilmaelokuvateatterissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jäi meiltä katsomatta silloin, onneksi löytyi vielä yksi elokuvateatteri, jossa sitä vielä näytetään.

   Löschen
 4. Fritz Radiwillin taulusta tuli mieleen Maliz, eikös hän ole maalannut yhtä hienoja?
  Täältä tuskin saa Elsterglanzia, joten laitoin muistiin tämän löytämäni hopeankiillotusniksin: alumiinifoliota tiskialtaaseen, lisätään leivinjauhetta, päälle hopeat,taas leivinjauhetta, kiehuvaa vettä ja odotetaan 20 min. Aion ainakin kokeilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, ihan yhtä taitava, mutta ei ole vielä vaan sitä nimeä saanut.
   Tuota kikkaa hopean puhdistukseen olen usein käyttänyt, mutta olin lukevinani jostain, että tinalle se ei kävis.

   Löschen
  2. No eipä niin, tinaahan tuo olikin! Tosi hienoksi sen sait. Innostuin liikaa, kun edessäni sattui olemaan juuri tuo muistilappu:)

   Löschen
 5. Kiitos elokuvavinkistä! Tuon menen varmaan katsomaan. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katos vaan, säkin olet vielä hengissä! Kiva kuulla!

   Löschen