Sonntag, 16. Oktober 2022

Kultainen lokakuu -22

 


Facebook muistutti tällä kuvalla, että seitsemän vuotta sitten oli tuollainen sää ja samaahan se on tänäänkin, taas kultainen lokakuu niinkuin Saksassa sanotaan, tosin kotikoivussamme on edelleenkin vihreitäkin lehtiä. 


Tällä viikolla olimme patikkaporukan kanssa Bonnin Venusbergillä ja törmäsimme siellä Zeitenwende-projektiin. Zeitenwende tarkoittaa vähän niinkuin suunnanmuutosta, tässä ilmastointiteema. 


Puupinosta oli tehty ”taulu” johon sai kirjoittaa metsäpostia.



Lämmintä riittää ja eilen oli kaupunki täynnä ihmisiä ja katukahviloista oli turha etsiä vapaata tuolia ulkoa, sisältä löytyi paikkoja. Tykkään tästä vanhanaikaisesta kahvilasta, on muistini mukaan aina ollut samanlainen ja kakkukin on edelleen hyvää, tässä lempparini karviaismarenki.



Ruokavieraitakin ehdittiin pitkästä aikaa kestitä, tässä illan alkuruoka persimoncarpaccio, siinä on persimonia/khakia, kirsikkatomaatteja, pieniä mozzarellakuulia, burrataa,pesto genovesea, pistaaseja, granaattiomenan siemeniä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. 

Tuo kaitaliina on Finlaysonin Armas ja se on siitä erikoinen, että naisten lisäksi JOKAINEN mies on tähän mennessä ihastunut sen nähdessään.


Tykkään uudesta maljakostani, mutta unohdin ostaa kukkia, jotain hätävaraa sentään löytyi pihasta.



Luin tai oikein ahmin Anna Soudakovan Varjele varjoani, tosi hyvä kirja, suosittelen lämpimästi.







6 Kommentare:

  1. Hih, toistaiseksi en ole tavannut vielä yhtään miestä, joka olisi ollut kiinnostunut kaitaliinoista tai ylipäänsä mistään keittiötekstiileistä, mutta toisaalta eipä mulla ole ollutkaan tuommoista Armasta. :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. En minäkään, siksi ihmetellyt kun yksi australialainen, yksi amerikkalainen ja ainakin kaksi saksalaista MIESTÄ on kehuneet liinaa.

      Löschen
  2. Hieno "puutaideteos" ja kahvilan karviaismarenkikakku näyttää hurjan hyvältä. Hieno kaitaliina, minäkin tykkäisin tuosta. Ja persimonialkupala nam nam😍

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tuo kakku on todella hyvää, jos pitää karviaisista.

      Löschen
  3. Kiva kun tykkäsit Soudakovasta! Todella hyvä kirja. Täällä oli muuten eilen illlalla tai yöllä ukkonen! Nukahdin siihen meteliin. Ja nyt taas tuuli riipoo noita lehtiä puista ja on lämmintä, mutta märkää.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Luin suosituksesi siitä kirjasta ja ostin heti . Meillä oli tänään aamulla +16C, ei ihan normaalia lokakuun loppupuolella.

      Löschen