Sonntag, 17. Januar 2016

Sunnuntain soopaa

Viime viikonloppuna vietimme Ginan Memorial Weekendin hotellissa, jossa juhlimme vuosi sitten hänen viimeisiä synttäreitään. Me muistelimme Ginaa, lapset ja me kerroimme anekdootteja, miten Gina aina puijasi miestään, kun osti tälle jotain halpakaupasta ja väitti ostaneensa jostain hienosta putiikista ja narrasimme, että hänen Lacoste-paitansa krokotiilinkin Gina oli itse ommellut halpaan paitaan. Oli niin kiva tunnelma että ja me totesimme kaikki yhdessä, että Gina varmaan istui pilven reunalla ja iloitsi meidän hauskasta tunnelmastamme. Oli jännä nähdä, miten ihmiset niin eri tavoilla tekevät surutyötä. Kun me 12 hengen porukalla vietimme viikonlopun yhdessä oikein lämpimissä tunnelmissa, Allumiehen serkku sukelsi samaan aikaan taas yksinäisyyteen ja varmaan kovaan itsesääliin, koska hänen miehensä kuoli yli 10v sitten.

Remontti valmistui eilen ja huokaisin helpotuksesta, kun viimeinen reiska pani vihdoin oven kiinni. Lattiaan olemme tyytyväisiä ja pikkuvessa näyttää nyt tanssisalilta kahden ison peilin ansiosta. Ja ei, pytyllä istuessa EI näe itseään peilistä. Vessaan tuli lattialämmitys ja eteisen vanha ruma lämpöpatteri sai väistyä designpatterin tieltä. Pölyä on nyt koko talossa ja olen imuroinut kolme kerrosta ja pessyt kymmeniä portaita ja pyyhkinyt pölyjä ja imuroinut sohvia, mutta en ole vieläkään aivan valmis. Olen muutenkin siivonnut paikkoja Marie Kondon ohjeiden mukaan, heittänyt paljon roskikseen ja taitellut kaikki housuni näin.Tunnelma on tässä kaupungissa (eikä vain täällä) kehno, taitaa olla koko Saksassa uusi ajanlasku: ennen Kölniä ja Kölnin jälkeen. Ihmiset pelkäävät ja itsekin huomasin, että olin varuillani, kun oikaisin pientä polkua ratikkapysäkiltä kotiin ja kuulin takanani askelia. Ennen vielä ajatteli, että kun lompakko ja känny ovat hyvässä piilossa, mitään ei tapahdu, mutta nyt ajattelee, että mitä teet, jos isompi ryhmä nafreja piirittää sinut. Nafri on uusi sana ja tarkoittaa pohjoisafrikkalaista.
Sanoista puheen ollen, Saksassa valitaan aina vuoden Unwort eli "epäsana" ja vuoden 2015 epäsanaksi valittiin "Gutmensch", joka ei suinkaan tarkoita sananmukaista hyvää ihmistä vaan on pikemminkin ironinen ilmaisu, jota käytetään esim pakolaisten hyväksi vapaaehtoistyötä tekevistä ja sillä halutaan sanoa, että nämä ihmiset ovat naiveja, yksinkertaisia, ymmärtämättömiä. Aina enemmän ja enemmän ihmiset alkavat agressiiviseksi pakolaisia kohtaan. Kölnissä rekisteröitiin uudenvuoden yönä yli 600 tapausta, pääasiassa testestoronitaustaisten nafrien lähentelyjä. Sormia pistettiin naisten vaginaan ja muutama raiskauskin tapahtui ja kännyjä varastettiin paljon ja niitä jäljitettiin hyvin paljon pakolaisten kämpistä. Nyt oli jossain pikkukaupungissa kielletty pakolaisimiehiltä uimahalliin meno, kun he olivat sielläkin vainonneet naisia. Mitähän tästä vielä tulee?

Viime yönä tuli tännekin talvi ja piti jo aamupimeällä ottaa kuva, kun eihän täällä lumi pitkään pysy. Nyt paistaa jo aurinko ja näkyy sinistä taivasta, mutta yhteiselle lenkille lähtö taitaa jäädä, kun Allumiehen kauan sitten leikattu polvi (käsipallo on julma laji) alkoi taas reistailla, kun hän kyykki jalkalistojen kimpussa.  Marketta ei ollut vielä talvesta moksiskaan ja kukkii edelleen.

Kommentare:

 1. Eikos tuo Gutmensch ole sama kuin suomen kielen epasana suvakki=
  (nettislangia, halventava) suvaitsevaisuuden kannattaja tai edistäjä
  sanoo Wikipedia.
  Jaa kylla nuo tapahtumat varmaan antavat miettimisen aihetta heillekin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole koskaan kuullut tuota suvakkia, mutta ehkä vähän samaa tarkoittaa.

   Löschen
 2. Minulla on kirjakauppaostoslistalla tuo Marie Kondon kirja. Nyt taidankin käydä Kondon youtube-ohjeita läpi, kiitos vinkistä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä ostin sen kirjan ja sitten vasta tajusin, että jotain löytyy youtubestakin. Kirjasta opin eilen, että pitäis joka päivä heittää yksi juttu pois eli vuoden aikana 365.

   Löschen
 3. Elämä on tosiaan muuttunut....Eilen ajelin metrolla, joka oli tupaten täynnä ihmisiä. Ihmisten ulkonäön perusteella minulla oli sellainen tunne, etten lainkaan ole Saksassa vaan aivan jossain muualla.- Meille tuli vähän enemmän lunta viime yönä kuin teille, on peräti viitisen senttiä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan teillä vielä enemmän niitä tummempia, eikös Berliini ole jo kauan ollut Euroopan suurin turkkilainen kaupunki ja nyt nuo uudet ihmiset.

   Löschen
  2. Berliini on todella hyvin kansainvälinen kaupunki. Täällä kuulee jos jonkinlaista kieltä kulkiessaan, mutta nyt näyttää joskus siltä, että ollaan jossain aivan muualla.

   Löschen
 4. Minäkin tulin kertomaan, että suvakki tarkoittaa juuri tuota samaa.

  Ja että KonMari-kirja odottaa postissa minua. Järjesteleminen alkaa, kun viimeinen työvuoroni on tehty 29.1. ja vuorotteluvapaani alkaa :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Wow, vuorotteluvapaa, sitten onkin aikaa järjestellä paikkoja. Minä heittelen nyt jatkuvasti kamaa pois, taitaa roskis olla kohta liian pieni.

   Löschen
 5. KonMari saapui eilen, yllätyin, kun siinä ei ole kuvia, joihin olin tutustunut jo youtubessa. Sieltä sitten vaan lisävalaistusta asiaan! Siivoamiset ja muut saavat nyt odottaa, olen ollut eilen illasta alkaen jonkinlaisen vatsapöpön kourissa:-( Onneksi jo helpottaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin luulin siinä olevan kuvia, mutta toisaalta ostin sen Kindleen enkä siinä juuri kuvia katsele.
   Mistäs se pöpö nyt tuli, toivottavasti lähtee yhtä nopeasti kuin tulikin.

   Löschen
 6. Mistä ihmeen Kondosta te kaikki puhutte? Järjestelyä kaipaisi ennen kaikkea minun työhuone täällä kotona, mutta nytkin viikonloppu meni ihan muissa jutuissa. Launtain oli Hesassa ja tänään oli niin hieno ilma, että piti olla ulkona. Illalla tapasin pohjoisen tuttuja viinilasin äärellä.

  Kyllä Kölnin uudenvuodenaatosta on täällä kirjoitettu ja puhuttu - ja tietty "suvakkeja" ja muita olkinukkien käyttämiä uudissanoja lisätty sanavarastoon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Helppo homma se työhuone, heitä vaan puolet pois.

   Löschen
  2. Niin, kirjoista puolet. Ei siellä juuri muuta olekaan - ja paperia...

   Löschen
  3. https://www.youtube.com/watch?v=u62K_iU9PgQ

   Löschen
 7. Samat ongelmat täälläkin Suomessa. Uimahallikieltojakin annettu, naisten ahdistelua jne. Itse olen lähdössä viikonloppuna Köpikseen. Kuulin, että sielläkin tilanne mennyt todella rauhattomaksi. Paljon varkauksia keskellä kirkasta päivää. Kuulemma saa olla varovainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kannattaa olla varovainen, mä olen kyllä normaalistikin melkein hysteerinen taskuvarkaiden suhteen, epäilen lähes jokaista ihmistä.

   Löschen
 8. Pitikin tulla kyselemään, mikä siellä Kölnissä on ollut meno uudenvuoden tapahtumien jälkeen. Meillähän ei ole muuttunut mikään, mitä nyt uutisissa tietenkin puhutaan Kölnistä ja pakolaisista yleensä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Poliiseja näkee ainakin paljon, ovat nyt valveilla. Eihän tämä mikään Kölnin ongelma pelkästään ole, koskee kaikkia suurkaupunkeja.

   Löschen
 9. Nämä ryhmät käyvät tahallaan aiheuttamassa hämminkiä ja tietävät miten sen tehdä Eurooppalaisissa (naisiin kajoaminen). He alkavat saavuttamaan haluamaansa- kaikkia pakolaisia arvostellaan, pelätään tai/ja inhotaan.

  Terveisin suvakki ;)

  Mutta joo, vaikeahan se on pysyä kylmäpäisenä tällaisten tapahtumien edessä :( Seuraan mielenkiinnolla milloin viimein epätoivotut (rikolliset) henkilöt karkoitetaan maasta välittömästi eikä monen kuukauden päästä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sehän on täällä Saksassa se ongelma,että käsittely kestää niin mielettömän kauan, esim. albanialaiset ei saa turvapaikkaa, mutta kestää jopa kolme vuotta ennenkuin asia käsitellään ja sinä aikana ne saa hyvät rahat ja pystyvät kuulemma lähettämään kotiinkin vielä rahaa. Meillä oli täällä kolme kosovolaista remonttimiestä ja ne oli niin sympaattisia ja ahkeria eikä meinanneet ottaa juomarahaakaan eli sellaisiakin on tietenkin paljonkin.   Löschen
  2. Minä kyllä ihmettelen noita käsittelyaikoja :/ Jos on tahtoa, on keinoja. Piste. Palkkais enemmän ihmisiä säästyvällä rahalla.

   Sama ongelma se varmaan on kaikkialla Euroopassa missä pakolaisia on.

   Löschen
  3. Byrokratian myllyt jauhaa hitaast. Jos multa kysyttäis, jokainen pakolainen saisi biometrisellä kuvalla ja sormenjäljellä varustettun "henkilökortin" ja kaikilla EU-mailla olisi mahdollisuus päästä hänen tietoihinsa, mutta kun kukaan ei kysy.

   Löschen
 10. Upea tuo teidän remontoitu wc. Mä haluan myös meille tuollaisen tarran, kun minä olen ainoa nainen taloudessa....aina saa siivota miesten jälkiä.
  Äärimmäisen epämiellyttäviä ovat nämä viime aikojen tapahtumat olleet. Toisaalta ajattelee, että pitäähän ihmisten päästä turvaan, mutta onko kaikilla oikeasti tarve turvalle ja silloin pitäisi kyllä olla kiitollinen kaikesta mitä annetaan eikä valittaa ruoan huonoudesta tai rahan vähyydestä. Ei se elintaso täällä Suomessakaan kaikilla kantaväestöllä niin hyvä ole ja kun sitten puhutaan, mitä kaikkea pakolaisille annetaan, se tietysti herättää pahaa verta. Pitäisi edes puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Onneksi tänne tuli kunnon pakkaset, niin suunta kääntyikin täältä poispäin. HIH!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmittaa vaan, että tänne tulee ihmisiä niistä maista, missä eivät ole vaarassa. Taloudellisista syistä saa mun puolesta tulla tänne myös, mutta vain jos on työpaikka ja jos todella haluaa tehdä töitä. Meilläkin oli viime yönä varmaan kopa -8C, aika harvinaista täällä. Pitäis oikeastaan sulattaa pakastin.

   Löschen
 11. Jos systeemi pelaisi albaanit tai pohjoisafrikkalaiset eivät edes olisi anomassa turvapaikkoja. Sitä myöten olisi paljon paremmat mahdollisuudet tarjota turvapaikka todellisille tarvitsijoille.
  paskeriville

  AntwortenLöschen